Поли Генова класира България за финала на Евровизия

Песента й If Love Was A Crime вдигна публиката в Стокхолм на крака
Обновена: 13 май 2016 08:22 | 13 май 2016 07:04, Елка Василева
88

Снимка: Andres Putting (EBU)

България се класира за финала на Евровизия. Поли Генова вдигна публиката в Стокхолм на крака с песента си "Ако любовта беше престъпление".

Песента на Поли Генова се пребори със силната конкуренция на още 17 песни от Латвия, Полша, Швейцария, Израел, Беларус, Сърбия, Ирландия, Македония, Литва, Австралия, Словения, Дания, Украйна, Норвегия, Грузия, Албания и Белгия и остана сред 10-те финалисти от втората полуфинална вечер.

Класиралите се за финала бяха обявявани в произволен ред. България беше обявена трета.

Гласуването на журито и телевизионните зрители определи на финала да отидат представителите и на Латвия, Грузия, Австралия, Украйна, Сърбия, Полша, Израел, Литва и Белгия.

Победители от първия полуфинал на 10 май станаха Русия, Азербайджан, Унгария, Холандия, Хърватия, Австрия, Армения, Чехия, Кипър и Малта.

Така на финала в събота, 14 май ще пеят 26 изпълнители - 20-те победители от полуфиналите, както и представителите на страната домакин Швеция и "голямата петорка" (основателите и главни спонсори на конкурса) - Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция.

Вече е определен редът на изпълненията за финала в събота. Поли Генова ще пее под номер 8.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: ЕвровизияПоли Генова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
SOS преди 7 години
До АнонименЯвно нищо не разбираш от музика и не разбираш кога някой пее фалшиво!
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този път доста натрапчиво ме обзема усещането, че Евролевия бе силно политизирана. Изведнъж всички медии замлъкнаха за Украйна и сега изведнъж спечелиха с песен, която не беше много добра.Май коконфликта върви към размразяване и това е подгрявка за повдигане на духа. Интересно, кой е платил за участието? Макар че подобни цветни изпълнения са характени за определени кръгове в демократическата партия в САЩ. Горката Украйна пак ще бъде употребена от външни фактори.
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКО СТАВА С ПАРИ, АКО НЕ, С МНОГО ПАРИ........ПЛАТЕНИ ОТ ДАЛЕЧНА НЕ- ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!!!!
66
0
 
3
 
! Отговори
Try 69° преди 7 години
Sto ne pratihte Fiki...s parcheto...^"~ ti gore dolu gotvish li pone~"^?! :-):-):-):-):-)
65
1
 
2
 
! Отговори
Еврогъз преди 7 години
На днешната Еврогъзия, няма нито една оригинална и самобитна песен. Всички песни на всички изпълнители, звучат като кавър версии на една и съща песен, което си е типичният глобализъм. Затуй на г-жата Розенберг, изключително много и харесва все по-срутващият се коптор на Еврогъзия и "високото ниво" на конкурса. Вижте, г-жо Розенберг, нивото му наистина е високо, но за Израел;))) Навремето "Златният Орфей" бе далече, далеч по-стойностен конкурс, вервайте ми! Радостта на Розенберг, идваше от това, че цялото звучене било "поп" и нямало етноелементи. Ясно е, че етноелементите бъркат в червата на въ
64
3
 
2
 
! Отговори
V.L. преди 7 години
От коментарите които чета по-долу съдя, че повечето (или голям брой от коментиращите ) слушат чалга или оценяват песента на П.Генова, сравнявайки я с някои песни на Преслава и т.н. На тази база песента на П.Генова може да им се струва като симфония : )Критериите на повечето българи са много занижени, тук е проблемът! Ако сравняваме If love was a crime с The sound of silence (Австралия ), тогава ще стане ясно какъв кич е българската песен!
63
3
 
13
 
! Отговори
diavolcheto преди 7 години
Много ми хареса! Браво, Поли!Лично за мен, това е най-доброто представяне на България на Евровизия в, да го наречем - новото време.
62
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Поли, но все си мисля че песента на Русия е най-силната за финал.
61
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поли, страхотно представяне! Пожелавам ти успех и ти стискам палци на финала!
60
5
 
20
 
! Отговори
анонс преди 7 години
И песента и тоалета са в съзвучие с новото време , свежа , оригинална , модерна визия и музикален стил-враво и успех Поли!
59
2
 
19
 
! Отговори
ZLATENA преди 7 години
Ако чалгаджийката Преслава със нейното крачене беше отишла на Евровизия щеше да се класира на последното място и дори нямаше да помириши финала.Чалгарските пубери фенове на Преса креслата не могат да го разберът щото нямат никакъв мозък в главите си.Честито на Поли финала снощното представяне на България в Евровизия беше най доброто представяне след Елица и Стунджи.Успех на Поли в събота и дано чудото за България се случи.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те там само бълвочи по предписание творят, та няма какво да кажем и за нашето гардже. Да е жива и здрава и дано успее и на финала.
57
10
 
3
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 7 години
да жевее БОЙКО БОРИСОВ!
56
4
 
13
 
! Отговори
Т преди 7 години
До 52,никакви национални мотиФи, да!Не е задължително песента да е на български. Мен ако питате по-добре дори цялата песен да е на английски. Повечето пяха само на английски, така че ако се направи един сравнителен анализ, не е голяма работа. Пък и така е по-достъпно за хората, които се интересуват от текста.Айде критици, кротнете се малко... Каквото и да е, малко подкрепа и позитивно мислене няма да са излишни. :)
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО ПОЛИ! СУПЕР СИ!СТРАХОТНА ПЕСЕН!
54
1
 
10
 
! Отговори
Кенгуру преди 7 години
Ама и Австралия се класирала! Браво, браво.Дето викаше един наш министър-председател от близкото минало - "Обединена Европа, от Ванкувър до Владивосток"
53
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех Поли,въпреки ужасната песен и визия
52
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинети,да ви попитам: Това същество Поли от какъв пол е?
51
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО ПОЛИ! СУПЕР СИ!
50
3
 
6
 
! Отговори
интелигентност преди 7 години
До АнонименАбе що не проявиш малко интелигентност и не разбереш, че тоалета на Поли наистина е малко стряскащ - просто не се харесва. Иначе за песента и самочуствието й- шапка и свалям. Освен това ще гласувам за нея, ама не защото ти ми казваш или хулиш. В случая злобната/ злобни я си ти. Това не е злоба да кажеш какво ти е мнението за стилът на някой без да обиждаш.