Братята Кавалера възраждат и у нас албума "Roots" на Sepultura

Концертът е на 15 ноември в столичната зала "Универсиада"
19 сеп 2016 09:52, Александър Попов
6
Братята Кавалера възраждат и у нас албума "Roots" на Sepultura
Снимка: M.E. Music

Тази година се навършват 20 години от издаването на "Roots" – най-емблематичният албум на бразилската банда Sepultura. Албум, който бележи апогея на бандата и се запечатва в световната траш история като истинска класика.

Двете ключви имена в групата  - братята Макс и Игор Кавалера, ще отбележат юбилея на легендарния албум с голямо турне - "Return to Roots 2016", което стартира преди броени дни от Лас Вегас и ще премине през цяла Северна Америка. За радост на българските фенове, братята ще акостират и у нас.

Концертът ще бъде на 15 ноември тази година в зала "Универсиада", началото ще бъде сложено в 20:00 часа, съобщиха организаторите от M.E. Music.

Продажбата на билети стартира в 10:00 часа утре, 20 септември, в мрежата на Тикетпро в цялата страна и онлайн на www.ticketpro.bg. Промоционалната цена, актуална от 20 до 25 септември включително, е 40 лв., след което пропуските ще се продават на редовна цена от 50 лева до деня на концерта. На 15 ноември билетите ще струват 60 лева.

"Roots" бележи динамична промяна в кариерата на Sepultura. Музикантите правят истинска революция в траша като черпят вдъхновение от традиционната етно музика на своята родна Бразилия. Наред с титулярите от Sepultura, в албума участват култови имена като дългогодишният барабанист на Korn Давид Силверия, Джонатан Дейвис (Korn) и Майк Патън (Faith No More).

Експериментът се увенчава с грандиозен успех и налага Sepultura като може би най-отличителната тежка банда на 90-те. Албумът продава над 2 милиона копия по целия свят.

"Метъл фенове по цял свят, моментът настъпи! Преди 20 години ние издадохме "Roots" и променихме лицето на метъла завинаги. Сега се връщаме към корените си, за да покажем на всички магията и вдъхновението на "Roots" на живо", заяви Макс Кавалера.

"Изключително съм горд да свиря „Roots“ отново и да покажем на целия свят, че след 20 години тази музика все още събужда същата емоция, както през 1996! Отново ще се качим на сцената, за да пометем всичко живо по пътя си!", допълва Игор.

Заедно с Макс и Игор в проекта участват музикантите от Cavalera Conspiracy - Марк Ризо и Джони Чоу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
онзи преди 7 години
Beneath the remains и Arise бяха нещо което повлия малко на траша...Soulfly ставаха до третия албум...сега Макс и 10ти път да дойде се тааа...трябваше след Arise да дойде в бг или след кървавите корени ....
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоа *** разпадна готината група ! и ся свири глупости на търкалета
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Албумът си беше добър, но чак да е променил лицето на метъра завинаги... Вече стана модерно групите да честват годишнини на знаменити албуми. Обикновено това е в случай, че от доста време не са издали нещо подобно
2
3
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Лудница
1
28
 
4
 
! Отговори
Сальо преди 7 години
Клошари някакви...