Финалистът Кристиан: България може да победи на Евровизия!

"Нямам думи... Много се гордея. Остана ни съвсем мъничко"
12 май 2017 09:00,
147
Финалистът Кристиан: България може да победи на Евровизия!
Кадър: YouTube

"Нямам думи. Не знам какво да кажа. Много се гордея". С тези думи 17-годишният Кристиан Костов се обърна към българските зрители, след като стана ясно, че нашето момче е първият финалист на тазгодишното издание на Евровизия, което се провежда в Ккиев.

"Искам да благодаря на всички българи от чужбина, които гласуваха за нас. Аз вярвам, че България може да успее тази година. Остана ни съвсем мъничко. Много съм горд, че имам възможност да представя България на най-голямата сцена в Европа", заяви изпълнителят на "Beautiful Mess".

Още по темата

Той благодари на всички, които го подкрепят, и изрази вяра, че страната ни има възможност да победи на песенния конкурс.

Кристиан беше под №15 и изпълни блестящо своята песен, която развълнува зрителите и журито на Евровизия.

До финала в събота се класираха и представителите на Беларус, Хърватска, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

Те ще се присъединят към вече избраните 10 изпълнители от първия полуфинал, както и шестте държави, които се класират автоматично - Великобритания, Франция, Германия, Испания, Италия и домакина Украйна.

Младият ни изпълнител, чиито корени са от България и Казахстан – откъдето са неговите родители, е роден на 15 март 2000 г. Той започва музикалната си кариера на 6-годишна възраст в престижната московска музикална школа "Непоседы", която е известна с развитието на млади таланти.

Участва с голям успех в редица национални и международни състезания, като Sound kids, където е победител, "Нова вълна за деца" (финалист, 2012) и "Школа музыки" (2012).

След това участва в предаването за деца таланти The Voice Kids, където негов ментор става победителят от "Евровизия 2008" Дима Билан.

Преди две години Кристиан достигна до финала на музикално риалити у нас X Factor, където остана втори след кипърката Християна Лоизу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
22
 
! Отговори
BG преди 6 години
Тъжното, уважаема публика, е, че под клипа от изпълнението на Кристиан в youtube има само позитивни коментари, пълни с любов от цял свят - от Филипините, през Аржетина, до Гърция. Завистта идва от вътре. Това може да е новото ни мото, скъпи сънародници.
91
4
 
4
 
! Отговори
до 100 преди 6 години
Понеже не гледам конкурса, но пишете че Австралия е била избор на журито,....Абе от кога Австалия е в Европа?! Та затова ви е проблем да разберете защо съм против песента, ами не е на български, но това в сравнение с Австралие, верно е трудно за забелязване...DD
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"първо не можем да спечелим. Шоуто е политическо и там са важни други неща. Да не мислите, че миналата година случайно спечели Украйна?"Разбира се, че не е случайно, но спечели от гласовете на публиката. Победителят на журито беше Австралия. Тази година на тоя принцип песента на Грузия се казваше "Пази вярата" и в клипа имаше стратегическа бурка - еми, даже не се класира. Какво политическо би имало сега да спечелят Португалия или Италия? Това са другите два варианта.
89
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво лошо има в това, че песента е на английски? Почти всички останали песни в конкурса са на този език, което е нормално. Все пак песните трябва да се разбират от всички. Обяснявам за плитко*мниците, които се чудят защо Кристиан не пее на български.
88
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Clint Mansell - Death is the Road to Awe
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПочти съм убедена, че 90% от коментаторите във форума слушат турбо-чалга и кършат гюбеци, но за сметка на това са и злобни, завистливи и явно много музикално компетентни! Честито ви общество! ============D Ирфан говори ли ти неща?Благодари се на чалгата, за да можеш сега да изпъкнеш, като музиковед))А да не забравя-Two Steps From Heall, Клинт Мансел-Lux AeternaСтига толкова за начало...
86
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Единствената приятна и запомняща се песен е на Румъния. това е моята прогноза за победител тази година!"Румънците пяха желязно, направиха шоу и събраха много симпатии, но няма да победят. Ще се класират някъде в десятката.
85
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Кристиян наистина много добро представяне е прекрасно свършена работа на всички.За първи път да не отидат парите на вятъра, както става почти всяка година с разни музикални инвалиди дето ние ги избирахме и не минаваха дори полуфинала. Огромна реклама за България ако спечели . Успех
84
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определено тази година песните са ужасно *** и незапомнящи се, а България като никога извади песен, съобразена със световните тенденции и звучаща адекватно за 2017- та! Ако и при тази конкуренция не спечелим - не знам. А португалското момче от коя лудница е избягал, сякаш го лазят мравки, докато е на сцената.
83
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почти съм убедена, че 90% от коментаторите във форума слушат турбо-чалга и кършат гюбеци, но за сметка на това са и злобни, завистливи и явно много музикално компетентни! Честито ви общество!
82
3
 
3
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 55 Що бе, на теб какво ти пречи английския ? Световен език, долара световна валута , Сащ световен жандарм и т.н.
81
4
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 68 Сега е демокрация и всеки може да слуша каквато музика иска, Не е като едно време.Аз съм пенсионер и още слушам метъл музика. И за мен ли ще кажеш същото.Някога не слушах " изкарай Гано ***" по радиоточката , а въртях Вефа да чуя нещо стойностно от Запад. Там е истината.Нали така? Така е ...
80
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кефи ме на снимката как е застанал - като във филм за възрастни. От онези с червена точка и 18+...
79
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТВРоТИТЕЛНООООООО !
78
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗигПовечето хора имат акцент като говорят на Английски. Българите говорят много добре на този език.Виж как говорят испанците и руснаците на Английски и тогава говори за акценти.
77
7
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Пожелавма успех на Дания и Румъния! Иначе то всичко, като пее на английски, все е дно слушаш кавър-версия на едина и съща песен от една единствена държава. Датчаните по подразбиране ги подкрепям, макар, че те доста са се глобализира, а в румънксата песен има нестандартност, макар че, мъжът в нея си е бая чаааве;)))
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"като чета коментарите се обеждавам, че ние българите си заслужаваме съдбата"Kaто ти гледам правописа, се "ОООО"беждавам, че си прав!
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сетих се тоя конкурс на какво ми прилича на Игрите на глада.
74
7
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Защо се занимаваме с тази Евровизия? Това е конкурс за ***....си и тра...тити и всичко е измама.Винаги печелят Русия , Украйна или Беларус.Харчиме пари за глупусти , а половината пенсионери живеят в ужасна мизерия като в Русия.
73
10
 
3
 
! Отговори
До Мери преди 6 години
И на мен Румъния много ми хареса. Но ще си гласувам за нашето момче.