Кристиан проби! България е на финал на Евровизия

Песента му Beautiful Mess грабна публиката и журито в Киев
12 май 2017 05:40,
139
Кристиан проби! България е на финал на Евровизия
Кадър: YouTube

Българинът Кристиан Костов е сред финалистите на конкурса "Евровизия" в Киев.

17-годишният младеж грабна публиката и журито на песенния конкурс с превъзходно изпълнение на Beautiful Mess.

Името на България не случайно бе съобщено като първото, което продължава към големия финал, който ще се проведе в събота в украинската столица.

От втория полуфинал напред продължават и представителите на Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

Първият полуфинал се състоя на 9 май. На него за финала се класираха представителите на Молдова, Азербайджан, Гърция, Швеция, Португалия, Полша, Армения, Австралия, Кипър и Белгия.

На финала по право се класират и петимата основни спонсори на "Евровизия" - Великобритания, Франция, Германия, Испания и Италия, както и Украйна като домакин на тазгодишното издание на конкурса.

Часове преди първата изява на Кристиан на сцената, редица украински медии оспориха правото му да участва на Евровизия.

Украински влогър съобщи днес, че младежът е пял в Крим през юни 2014 г., след анексирането на полуострова.

Анатолий Шарий показва кадри от изпълнението на Кристиан в лагера "Артек".

"Служби, спите ли?!", пита във видеото си влогърът.

Припомняме, че на представителката на Русия Юлия Самойлова бе отказан достъп до конкурса в Киев, защото пяла в Крим през 2015 г.

Кристиан наистина е пял през 2014 г. в Крим като участник в детската версия на "Гласът на Русия".

От Българската делегация в "Евровизия" 2017 коментираха, че тогава той е бил малолетен. Не е бил придружен от своите родители и от тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта.

В крайна сметка организатори и жури решиха, че няма проблем нашето момче да продължи напред. Нека още веднъж се насладим на прекрасното му изпълнение на Beautiful Mess.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
6
 
24
 
! Отговори
Бърза помощ преди 6 години
Как може такава злоба да се излива към едно дете, което пее? Спешно *** да викнат Бърза помощ. Тук има опасно виртуално луди, които със сигурност са и реално луди. Постове за освидетелстване и усмирителни ризи.
70
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пък един нормален певец или певица не можахме да пратим на Евровизия бре? Предния път оня травверс Поли Генова, сега пък това амbриажче! WTF?
69
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарочно държи микрофона плътно до устата си, за да не му се виждат вампирските зъби на паляка
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кев ми направи как изритаха македонците с техните салтанати обяснение в любов раздаване на пръстени ало тва не ти е някаква долнопробна македонска кръчма това е европа и си има правила които трябва да се спазват ама вие откъде да знаете
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи в чужбина,Моля,дарете ДМС за Българско болно дете - не си хвърляйте парите на вятъра !
66
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този конкурс се гласува със sms.Вчера го разбрах от пост на Вирджиния рекърдс във Фейсбук.Аз за европейските музикални награди на МТВ гласувам безплатно.Конкурс, като Евровизия трябва да се гласува безплатно, за да гласуват повече хора и така победителя да не изглежда нагласен.
65
10
 
6
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Познайте какво общо има между мен, Филип Киркоров, Елтън Джон и бог да го прости Джордж Майкъл...
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Наблюдател 63И да има ракии и една димяща скара с чибапчета на сцената- ехаааа-мечтата на Бай *** да се покаже пред света. Обаче Евровизия е конкурс за поп-песен, а за хора си има фолклорни фестивали.
63
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
67 И какво да говорим за музикалното му изпълнение като то беше отврат? Каквато и визията му на това индивидче, каквито и маниерите му такава и песента и гласът му. К'во има за говорене?
62
9
 
2
 
! Отговори
един преди 6 години
Хубаво, че Русия ги няма, че ония тяхния там дето го въртяха пак щяха да го пратят...
61
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В статията става въпрос за музикално изпълнение, ама тълпата едно си знае-едно си бае-само омраза и празнодумие -срам ме е от вас.
60
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушам сега песента и си викам: Боже, светът не отива на добре с това некадърно изпедддерасттено поколение. Педдал, но за сметка на това няма глас и певчевски данни.
59
5
 
3
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Подготвил съм едни фойерверки за края на шоуто...
58
15
 
5
 
! Отговори
до мяу преди 6 години
ти си глух .Българи в чужбина ,дарете ДМС за Българско болно дете - така помагате на Родината !тоя нито може да говори на български,нито може да пеее.
57
15
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Ех, как ми се иска да видя един едър, здрав мъж с коремче в народа носия да запее една народна песен и едно хоро да се извинявам около него на Евровизия и да представим България по традиционен начин, пък ако ще и последни да останм.
56
6
 
16
 
! Отговори
браво на Кристиян преди 6 години
До Анонимен 54Животът не е само ядене и пиене, има и други неща които вълнуват хората и всеки има право да изпитва радост. Това, че има бедни и болни +нашите собствени проблеми трябва ли да ни скапва всеки ден и да ни лишава от правото да се усмихваме и да се радваме на живота. Всеки се бори както може, хората си помагат по съвест и е неприемливо да им се обяснява за какво да дават парите си.
55
8
 
27
 
! Отговори
Мяу преди 6 години
В тази връзка да ви питам. Мария Габриел, която ви слагат за "български комисар" в ЕК, представителка на България ли е, след като е женена за французин, с френско гражданство, с френска фамилия (шутирала е българската си бащина фамилия Неделчева) и от 20 г. не е стъпвала в България за повече от 2 часа? Кристиян е с българска фамилия и говори чист български.
54
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това сорросоиддно гейййтаче и да искаше да пее за Русия, братушките нямаше да му разрешат да излага страната им. ФАКТ!
53
4
 
9
 
! Отговори
Шах и мат преди 6 години
До байхейс"Политическа провокация" е само в болните мозъци на украинските фашо-садисти. Укрите не пъснаха руската представителка, защото била пяла в руски Крим, вилайки там от Покрайнина. Искат да забранят и на Кристиян по същата причина. А вие защо нямате такова "политическо" отношение към смесените бракове другаде по света?
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Шах и матРусия няма да гласува на тазгодишната Евровиия, понеже няма представител.