Кристиан проби! България е на финал на Евровизия

Песента му Beautiful Mess грабна публиката и журито в Киев
12 май 2017 05:40,
139
Кристиан проби! България е на финал на Евровизия
Кадър: YouTube

Българинът Кристиан Костов е сред финалистите на конкурса "Евровизия" в Киев.

17-годишният младеж грабна публиката и журито на песенния конкурс с превъзходно изпълнение на Beautiful Mess.

Името на България не случайно бе съобщено като първото, което продължава към големия финал, който ще се проведе в събота в украинската столица.

От втория полуфинал напред продължават и представителите на Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

Първият полуфинал се състоя на 9 май. На него за финала се класираха представителите на Молдова, Азербайджан, Гърция, Швеция, Португалия, Полша, Армения, Австралия, Кипър и Белгия.

На финала по право се класират и петимата основни спонсори на "Евровизия" - Великобритания, Франция, Германия, Испания и Италия, както и Украйна като домакин на тазгодишното издание на конкурса.

Часове преди първата изява на Кристиан на сцената, редица украински медии оспориха правото му да участва на Евровизия.

Украински влогър съобщи днес, че младежът е пял в Крим през юни 2014 г., след анексирането на полуострова.

Анатолий Шарий показва кадри от изпълнението на Кристиан в лагера "Артек".

"Служби, спите ли?!", пита във видеото си влогърът.

Припомняме, че на представителката на Русия Юлия Самойлова бе отказан достъп до конкурса в Киев, защото пяла в Крим през 2015 г.

Кристиан наистина е пял през 2014 г. в Крим като участник в детската версия на "Гласът на Русия".

От Българската делегация в "Евровизия" 2017 коментираха, че тогава той е бил малолетен. Не е бил придружен от своите родители и от тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта.

В крайна сметка организатори и жури решиха, че няма проблем нашето момче да продължи напред. Нека още веднъж се насладим на прекрасното му изпълнение на Beautiful Mess.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво му е българското ? Живее в Москава, майка му казахстанка.. по-нормално е да се яви от името на Русия.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номер 2 - ти можеш ли да пееш? Със сигурност - не! АМА ТЕ ГРИЗЕ ЯКО ЗАВИСТТА
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, Авва са известни вярно е! Но когато са се явили през 1976 година на Евровизия в Брайтън с песента Waterloo, не са пяли на шведски, а изцяло на английски!!
28
9
 
7
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
да не би някой да я гледа тази евровизия че така сте се затръшкали - поредната жалка пропагандна кампания на юдо-масоните с цел да се придаде легитимност на фашистката хунта в Киев бил пял в Крим и това е престъпление за тези психясали фашисти !осъзнавате ли въобще как звучи това !?
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Corocките хакери не успяха да го провалят както се очакваше имаме шанс да успеем. Само напред и нагоре.
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета коментарите и се връщам на номер 22, където ясно си личат броя на троловете - едва 5, като е вероятно е да пишат от 2 ай пи адреса и бройката им да се редуцира до трима. Жалка работа...
25
10
 
9
 
! Отговори
Киркоров преди 6 години
С Путин често си пеем под една завивка! Ще го карам скоро зет във Варна!
24
25
 
7
 
! Отговори
/./ преди 6 години
До до 24Защото са ABBA, затова. А кой е тоя Кристиян Пeдалски? Много известен ли е? Защото ABBA са известни за разлика от това нещо Пeдалски
23
7
 
18
 
! Отговори
Победа! преди 6 години
Странно как пак намесихте Сорос! Айде ***, поне тук не разваляйте статията... Да кажем най-важното, тази песен, ако спечели Евровизия ще я чуе почти целия Свят, а е българска! Така, че стискайте палци, защото песента е много професионално направена, а освен това и изпълнена!
22
32
 
13
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Категорично не одобрявам представянето на България от това гeйче на Евровизия. Това нещо, мисли че е много голям певец и че е хванало шефа за шлифера. Нито има визия, нито нищо. Само го вижте - прилича на клошар и с тази причесчица тип дискогребен...ужас. Още по голям ужас е обаче че уж представя България а не пее на български. Това е недопустимо. По принцип, идеята на Евровизия е, всяка страна да излъчи изпълнител който да пее на езика на която страна представлява. А това? Що за изрoд е това???
21
12
 
11
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Интересен глас, макар и необработен. Много е женствен...
20
2
 
12
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
А защо АББА не пеят на шведски а на английски ?
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинците разглобиха стадион Динамо, за да подготвят залата за конкурса. Ако спечелим ние, явно на Васил Левски, цяла година няма да има мачове.
18
9
 
27
 
! Отговори
ей хора преди 6 години
Злобата ни изяжда не усещате ли!?
17
15
 
47
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Страхотна песен и изпълнение! Размаза ги на полуфинала. Успех и на големия финал! И въпреки резултата там, фактът е налици - песента е вече ХИТ! За ужас на хейтърите ще им се налага да я слушат често по радиостанциите и дискотеките (макар, че се съмнявам тези комплексари да ходят на подобни места).
16
9
 
11
 
! Отговори
До Любовен мускул преди 6 години
Не всички може да са нежни души като тебе. Пипай си любовния мускил в хомодружинката и не се напъвай да разбираш нормалните и талантливите ;)
15
7
 
32
 
! Отговори
хахахахах преди 6 години
Украинците станаха новите македонци... Няма такива комплекси, няма такава параноя. И няма такова промиване на мозъци. То не беше премиер, приличащ на блатно чудовище и говорещ предимно на английски, сега влогъри са им назначили. Много интересно каква подривна дейност е развивало дете на 14 години в скъпия им Крим?! Иначе не мисля, че на някой му дреме за тоя измислен политкОнкурс. Дано успее момчето, макар и малко да прекалява с нежните движения.
14
21
 
10
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Момче,момче колко да е момче
13
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като имаме само виещи като чакали певци, се наложи Русия да ни помогне за конкурса с това момче. Искрено се наявам да не спечели, защото в противен случай сме домакини. А тиквата ще ни фалира с този конкурс.
12
3
 
52
 
! Отговори
Стойност на песента преди 6 години
Изслушах песента внимателно. Не мога да кажа, че е нещо особеноно със сигурност превъзхожда с някоко нива последните два победителя -Кончита Вурст (може да поискате някой специалист да ви преведе това име)и kвичeнeтo на оная украинска татарка миналата година.Момчето има шанс за първото място естествено с гласовете на руските емигрантив Европа. Тогава copocoидитe буквално ще се пукнат от яд.