У-лицата: Диона – лошото момиче на BG хип-хопа

Мъжкото момиче, което казва нещата право в очите
Обновена: 20 юли 2017 07:02 | 19 юли 2017 17:45, Петя Славова
38

Снимка: Личен архив

И днес Dnes.bg ще ви срещне с интересни личности в рубриката ни У-лицата. Това са хора, правещи любопитни неща. Хора, на които не им пречат политиците и останалите, за да създадат каквото са си наумили. Лица, които ще срещнем в парка, на улицата. С две думи: Лица от улицата

Диона

Различна, дръзка и амбициозна – рапърката Диона е новото лице на българската хип-хоп сцена, което няма нищо общо с миловидните поп изпълнителки и проектираните за тийн идоли дами и господа. Тя е мъжко момиче, което казва нещата право в очите.

Нейният идол е Ники Минаж, но Денислава Сашова не я имитира, тя има свой собствен стил и разбиране за музиката – текстове, достатъчно силни, за да не отстъпват по нищо на тези на рап изпълнителите от мъжки пол.

Музиката

Разтърсващ ритъм, който не можеш да забравиш лесно, дори напротив – зарибява те още повече и след всяко прослушване, ти се иска да чуеш песента отново и отново. И не на последно място - клипове, които макар да не са направени от професионалистите в холивудските студиа, са достатъчно добри, за да се конкурират с някои от тях.

"Вчера приключихме снимките на видео клипа към парчето "Нямам време за т‘ва",  който излиза през август", разкри Диона пред Dnes.bg. "В нея участват Dance squad, които са най-якото крю! И ще разказва за това, в какво влагам времето си и към какво се стремя!", допълни тя.

Различната в бранша

Диона е доста по-различна от нашумелите през последните две години Гери-Никол, Тита и Дара. Показва образ не толкова рядък, а по-скоро непредставен и несправедливо натикан в ъгъла от шоубизнеса (може би нарочно) - образът на независимата, алфа жена, която не се страхува да бъде категорична и да стои наравно с мъжете. Диона измества предъвквания милион пъти тип, "който продава" за нещо дръзко, леко агресивно, но пък въздействащо и стойностно.

"В текстовете си просто показвам себе си и искам хората да харесат точно това в мен, различното. Може да съм малко по-хард или дръзка, но пък в крайна сметка сцената иска винаги шоуто", споделя Диона.

Тя не тръгва с бляскав старт, богати спонсори и цяла сюрия антураж. Тя е земна, "от улицата", не е тип "принцеса". Избира псевдонима си случайно, а по-късно разбира, че всъщност Диона е древногръцка богиня.

Започва с клипчета в интернет, текстовете на някои от песните си пише сама, за други й помагат приятели, а след време и колеги от бранша. Клиповете по същия начин.

А сега накъде?

"Искам да стигна извън пределите на България, а защо не и Европа?", устремена е тя. Рапърката-комета иска да работи не с кого да е, а със самите Kanie West, Jay Z, Young Money. Тя самата казва, че в българския рап има проекти, достойни за световния пазар.

Що се отнася до личния й живот, Денислава се определя като "наивна и добра", но в същото време и като "много дива и откачена". 

Следва политология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", но твърди, че се е отдала изцяло на музиката, "защото колкото дадеш, толкова ще получиш".

Денислава Сашова има роля и в уеб сериала "Следвай ме", в който си партнира с изпълнителката Тита. Диона не крие, че би се радвала и на повече актьорски изяви за в бъдеще.

Автор: Луиза Божинова, Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: рапДиона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тая карикатура бе?
30
2
 
7
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Леле, много е красива. Точно такива кифли като нея харесвам :)))
29
0
 
11
 
! Отговори
... преди 6 години
Коте, стига си плащала на всякакви издания и влогъри да пишат за теб и да те показват.Ако искаш да се популяризираш, почни да правиш малко музика, защото си лошото момиче на Хип-хоп-а пък нямаш и 2 песни, за хитове да не говорим.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе момичета, как си ги правите тези снимки, че лицата ви стават непропорционални, разкривени, неестествени и съответно-отблъскващи? Ааа-кит, гипс и латекс+селфиту с клечката и задължително-муцка като кокошо дупие!
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимка 3 показва, че тази има ментално растройство, за което няма лечение....
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Taq pyk koq e che ni zanimavate s neq
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мяза на чалга кифла
24
2
 
18
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
това цепеняче като го гледам май най-тежкото нещо дето е вдигало в живота си е х*й
23
1
 
9
 
! Отговори
Бауши преди 6 години
И кое и е лошото на 18 годишната пикла, че не знам? У форона е извесна като синия венец на българския рап! Оправете си заглавието
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На къра,на къра, такива сусамени кифли, като тая и подобните на нея,да видят откъде идва белия ляб дето го нагъват...
21
9
 
10
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Браво за желанието и усилията. Не знам как успяваш да се справяш сама, но си нещо по-различно от другите изпълнители, които имат по 30 човека зад гърба си и единственото, което правят е да си отварят устата на плейбек. Браво!
20
3
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Извинявай,да те попитам,слив.ке,ти на какъв калибър духов музикален иструмент свириш?
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази има добре оформени устни! Практикуването й на духова музика е спомогнало особено много за това...
18
3
 
17
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
Не я знаех и ми беше по-добре. Затъпях от това , което прочетох.
17
4
 
40
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Лошото момиче в смисъл какъв? Вместо да го ближе да не би да го хапе?
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До вчера ме познаваха само половината от съседите във входа.От днес,вече много хора научиха за мен.Благодаря Луиза!!!С уважение : Данона.
15
10
 
14
 
! Отговори
Сашо от Лондон преди 6 години
готина мацка , изглежа изскренно се забавлява :) ... макар че БГ хипхопа като цяло е по нелепо недоразумение от китаец да пее възрожденски песни :)))
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това медиите как промиват мозъци... как точно една надуваема меркантилна играчка в ръцете на боклyци може да се впише като "мъжко момиче"?
13
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Красива е.
12
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви са тия изкуствени , пластмасови физиономии, какво е това чудо , не мога да разбера. тая бих я пратил за 1 месец в някой хлебозавод, да види от къде и как идва хляба.