Звездният ни рожденик: Си Си Кеч на 53

Вижте най-важното за една от звездите на евродиското
31 юли 2017 07:23,
7

Снимка: Facebook

Каролине Катарина Мюлер е германско-холандска поп-изпълнителка, диско звезда от 80-те години, известна по цял свят като Си Си Кеч.

Родена е на 31 юли 1964 г. в малкото градче Ос в Холандия. Баща й Юрген e германец, а майка й Корри – холандка.

До 14-годишната си възраст Каролина живее с майка си в Холандия, докато баща й е в Германия. По инициатива на майката през 1979 г. двете заминават за Бюнде – Германия, за да бъдат цялото семейство заедно.

Каролина учи дизайн на дрехи, а в свободното си време обича да взема уроци по китара и да пее песните на световните звезди. С подкрепата на семейството си често се явява на конкурси за млади музикални таланти.

Пътят й към успеха обаче е осеян с много фалстартове. Първият й сценичен псевдоним е Карол Деан - измислен от продуцента и композитор Петер Кент.

Под негов натиск Каролина се присъединява към женския вокален квартет "Optimal" през 1980 г. Те подписват договор за издаването на 2 сингъла, единият от които е "Er war magnetish".

През 1985 г. Каролина Мюлер се явява на конкурса "Търсене на таланти" в Хамбург в състава "Optimal". Там присъства и Дитер Болен от нашумелия тогава дует Modern Talking. Същата вечер той я поканва в студиото, за да я прослуша, и й предлага да подпише едногодишен договор. Каролина приема.

От този момент нататък нейната кариера започва да расте стремглаво нагоре и Дитер я изстрелва в космоса на световните звезди. Въпреки, че тогава Modern Talking са на върха на успеха Болен намира време и за новия си проект. Той комбинира първите букви на имената ѝ Caroline Catharina с английското Catch.

Точно за рождения ѝ ден – 31 юли 1985 г. Дитер Болен пуска първия ѝ сингъл "I can lose my heart tonight" (Мога да загубя сърцето си тази нощ). Песента е толкова успешна, че стои седмици наред в Топ 10 на много европейски класации.

През февруари 1986 г. Си Си Кеч пуска втори макси сингъл "Cause you are young" (Защото си млад), който е още по-успешен от първия и влиза в Топ 10 на Германия.

На върха на тази слава е пуснат и първият албум "Catch the Catch" (игра на думи с псевдонима й, което може да се преведе като "Хвани Си Си Кеч". Албумът става платинен и е номер 6 в Германия. Съдържа 8 песни, като 7 от тях са представени в дългите им версии.

Точно преди Коледа на 08.12.1986 година е пуснат и вторият албум, озаглавен "Welcome to the heartbreak hotel", който е още по-успешен от първия и се продава в повече копия. Хитовете на Си Си Кеч оглавяват класациите на Белгия, Испания и Скандинавските страни.

В началото на декември 87-ма Си Си Кеч гостува в България, като изнася рецитал от няколко песни в зала "Универсиада", заснет от Българската Национална Телевизия и излъчен за първи път на 04.01.1988 г.  Рециталът се счита за истинска сензация по онова време, комунистическото.

Си Си Кеч дойде отново в България, но вече 30 години по-късно, а и не сама, а придружена от звездите на диското от 80-те - Саманта Фокс и Сандра. Те трите изпълниха до краен предел зала "Арена Армеец" и изпяха най-големите си хитове пред 12-хилядната екзалтирана публика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: дискоСи Си Кеч
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Голяма е.Спомням си как презаписвахме касети от два касетофона през микрофон(така му казвахме):))).Трябваше да пазим тишина:).По късно на един приятел му купиха двукасетъчен уау.Беше като звукозаписно студио:)Всяко поколение си има своите кумири.Сиси Саманта Сабрина ...те бяха нашите.Радвам се че сегашното поколение забравя чалгата.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече няма такива изпълнители- да направиш 5 хита и после цял живот да те хранят. На концерта тук, преди няколко месеца, беше много смешно като изпя някои песни по няколко пъти, защото публиката си я иска, а репертоарът й е доста ограничен. За съжаление сега е времето на еднодневките.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Златко Желев. Като сте журналист / доколкото това е възможно и има почва у нас / е хубаво да се научите, че "въпреки че", "освен че", "макар че" и "така че" не се разделят със запетая....това са единствените случаи , в които пред "че" няма такаваХубаво е и редактора на тоя смеххотворен сайт да си вземе бележка... както и парите от учителката си по български ...
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еееех, Си Си Кеч, Саманта Фокс ... що злобарки са изяли га бяхме млади ....
1
0
 
13
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Най-добрата певица изобщо!