Кендрик Ламар – големият победител на MTV

Пинк пък призна: Помагаме на хората да се променят
28 авг 2017 13:45, Петя Славова
1

Кендрик Ламар. Снимка: БТА

Виж други галерии »

Рапърът Кендрик Ламар стана големият победител на видео музикалните награди на MTV, като спечели шест отличия от осем номинации на церемонията в зала "Форум" в Ингълуд, Лос Анжелис, предадоха световните информационни агенции.

Ламар спечели голямата награда за видео на годината към песента "Humble", както и отличията за най-добро хип-хоп видео, режисура, сценография, операторско майсторство и визуални ефекти.
Кендрик Ламар откри церемонията с изпълнение на "Humble" и "DNA" на сцената заедно с танцуващи по огнена стена нинджи.

Певицата Пинк получи приза "Авангард" на името на Майкъл Джексън. Отличието се присъжда на изпълнители за постижения в музика и филми, както и на режисьори на музикални клипове.

Звездата изнесе емоционална реч, като разказа история за дъщеря си, която беше в публиката. Тя наскоро й казала "Аз съм най-грозното момиче в класа... Приличам на момче с дълга коса". Тогава Пинк й показала снимки на Майкъл Джексън, Дейвид Боуи, Джанис Джоплин, Джордж Майкъл, Елтън Джон и Фреди Меркюри.

"Ние не се променяме. Ние превръщаме зрънцето в черупката в перла. И помагаме на другите хора да се променят, за да виждат повече красота", сподели Пинк. "Ти си красива и те обичам", обърна се певицата към дъщеря си.

На церемонията се състоя премиерата на клипа към новия хит "Look What You Made Me Do" на Тейлър Суифт.

Певицата и Зейн Малик спечелиха награда в категорията за най-добро сътрудничество за дуета "I Don't Want to Live Forever", но и двамата не присъстваха на шоуто. Статуетката от тяхно име приеха Джак Антоноф и Сам Дю, които написаха песента заедно със Суифт.

Наградата за изпълнител на годината беше връчена на Ед Шийран, който изпя хита си "Shape of You". Категорията е нова за формата и бе създадена, след като MTV премахна разделението по пол. В нея бяха номинирани още Кендрик Ламар, Бруно Марс, Уикенд, Ариана Гранде и Лорд.

Призът за най-добро видео в категорията за поп музика спечели клипът към песента "Down" на "Фифт хармъни" с рапъра Гучи Мейн, за денс музика - "Stay" на Алесия Кара, а за рок - "Heavydirtysoul" на "Туенти уан пайлътс".
Най-добър нов изпълнител стана Калид.

Най-гледаният клип в Ютюб "Despacito" на Луис Фонси и Деди Янки загуби в единствената категория, в която беше номиниран - песен на лятото. Там като победител бе отличен "XO Tour Life" на Лил Узи Върт. От MTV казаха, че компанията "Юнивърсъл мюзик латин ентъртейнмънт" не е предоставила видеото на "Despacito", а от звукозаписния лейбъл отговориха, че организаторите не са го искали от тях.

Носителят на "Оскар" и фронтмен на рок бандата "Търти секъндс ту Марс" Джаред Лето почете паметта на самоубилите се музиканти Честър Бенингтън от "Линкин парк" и Крис Корнел.

"Чуйте ме, не сте сами. Винаги има избавление. Потърсете го. Споделяйте мислите си. Не се предавайте", каза той, отправяйки призив към зрителите.

Певицата Лорд само танцува на песента си "Homemade Dynamite", вместо да пее, защото имаше настинка. Майли Сайръс, Шон Мендес и "Търти секъндс ту Марс" бяха сред изпълнителите на шоуто. Род Стюарт съвместно с поп групата DNCE и Деми Ловато пяха на живо от Лас Вегас.

Церемонията премина под знака на политиката. Много звезди призоваха за равноправие и осъдиха насилието при расовите сблъсъци в Шарлотсвил, щата Вирджиния. Водеща на наградното шоу беше певицата Кейти Пери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: MTVПинкКендрик Ламар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самата номинация на Деспасито е успех.