Лиса Джерард в новия албум на “Мистерията на българските гласове”

Очакваме го официално в Европа на 8 декември
27 окт 2017 16:52, Петя Славова
3
Лиса Джерард в новия албум на  “Мистерията на българските гласове”
Снимка:Нели Куртева.

 "Pora Sotunda" е първият сингъл от предстоящият нов албум на “Мистерията на българските гласове” и е с участието на Лиса Джерард от дуото Dead Can Dance. Сингълът ще излезе официално на музикалния пазар в Европа на 8 декември, а на 15 декември ще зарадва и меломаните в САЩ. 

Той ще бъде издаден в ограничено количество – в 7 инчов винилов формат, което ще го превърне в търсен колекционерски артикул. В световен мащаб ще се разпространява и цифрово. Песента "Pora Sotunda”, която е А страна на сингъла, е изключително нежна и лирична. Тя ще бъде първият официално издаден студиен запис на “Мистерията на българските гласове” след повече от 20-годишна пауза и е елегантен предшественик на очаквания нов албум. В нея красиво се преплитат гласовете на хора и Лиса.

От Б страна на сингъла ще звучи песента “Ганка”, която е хорова и ни връща към корените и традициите на световноизвестният състав – носител на награда Грами от 1990 г. Заедно със сингъла ще бъде представен и въздействащ видео клип към него, който е заснет в България - в Родопите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ШибиРиби 3А някои вече пият анти-депресанти от ужас че биха могли да изпущят концерто! :))))))
2
5
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Бамааму Грами от преди 27 години В САЩ сигурно двеста мильона фенове не могат спа долу не чуят новия и сингъл изкарай Гано гуведата.
1
1
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Лиса Джерард е супер глас ! Тръпки ме побиват докато я слушам. Правеха страхотна музика с Брендън Пери в Dead Can Dance. Българската група Ирфан е сериозно повлияна от тях. Добре, че я има тубата, че да можем да чуем нещо по-различно и стойностно от чалга и комерс!