Поздрав от Виена: Strauss Orchestra Vienna в НДК

Музикантите са под диригенството на Питър Гуд
5 дек 2017 12:52, Петя Славова
1
Поздрав от Виена: Strauss Orchestra Vienna в НДК
Снимка: Арт БГ

Специално подготвена за концерта си в зала 1 на НДК на 8 декември програма ще представи грандиозния Strauss Orchestra Vienna, начело с прочутия в цяла Европа диригент Питър Гуд. Освен всички безсмъртни класики, дело на знаменитата фамилия Щраус, музикантите ще зарадват българските почитатели и с две великолепни арии, изпълнени от младата звезда на европейската оперна сцена Елизабет Ярман, която ще се присъедини към концерта на оркестъра на 8 декември.

"На концерта в София ще изпълня популярната ария "Mein Herr Marquis", изпълнена от Адел. Адел е една от любимите ми роли. Тази ария изисква наистина добра техника на пеене и накрая публиката бива възнаградена с доста високи октави, което е мой специалитет", сподели Елизабет Ярман.

Певицата разкри още, че сред специално подготвените за концерта в София композиции е и прочутата "Frühlingsstimmenwalzer"(Пролетни ветрове) –  едно от най-големите предизвикателства за колоратурното сопрано.

Оригиналният Strauss Orchestra Vienna, който пожъна невероятен успех у нас през 2012 година, и чието гостуване положи началото именно на тази традиция, ще дойде отново, за да потопи родните фенове на класическата музика в омагьосващия свят на безсмъртната австрийска династия, чието музикално наследство се е превърнало в един от стълбовете не само на световната музика, а и на културната история на човечеството като цяло.

С професионален състав от изключително опитни музиканти  Strauss Orchestra Vienna поддържа постоянна водещата си позиция с най-високи художествени стандарти пред множество подобни музикални формации.

Питър Гут е международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус и един от най-уважаваните диригенти на класическата музикална сцена, както във Виена, така и в цял свят. Верен на традицията на Йохан Щраус, той дирижира оркестъра и с цигулка в ръка. От началото на новото хилядолетие,  Strauss Orchestra Vienna изнася всички свои новогодишни концерти в голямата зала на Винер Концертхаус, което бързо се превръща в непоклатима традиция за виенчани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маестро Музика !