Антилопи, дупари, гъзари... Цензура за вулгарните текстове на песни!

Музиката в момента насажда пошлост и агресия, настоя Вида Пиронкова
11 дек 2017 13:15,
105

Композиторът Вида Пиронкова смята, че в България трябва да има някакъв вид цензура, за да се спре издаването на песни с вулгарни текстове.

"СЕМ трябва да се задействат, парламентът трябва да се задейства, някаква цензура трябва да се направи", обясни Пиронкова в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ трябва да се върнат комисиите в радиата и телевизиите, които да гледат и цензурират текстовете. Пиронкова подчерта, че песните, които излизат в момента, насаждат пошлост, грешни идеали и агресия.

Според певицата Диона обаче продуцентите задължават изпълнителите да пеят написания текст.

"Световните хитове имат много вулгарни текстове, които заключват в себе си много вулгарни послания. Това се слуша в момента", коментира изпълнителката пред Bulgaria ON AIR.

Вида Пиронкова обаче отрече световните тенденции да определят музиката у нас.

"Морален е проблемът и е много голям", подчерта Пиронкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересното е какво точно предизвиква скандала. В предишната песен на същата Тита се пееше Няма и следа от наивното момиче. Тук съм да ги скъсам и да им взема парите и никой не се впечатли. Наркотиците на Гери Никол (Аре, начертай го, брат, нали сме ученички) не направиха скандал, а само дупарата. Сигурно и тя самата е била изненадана. Тук един пише, че разврат е да се говори за любов, ако е еднополова, децата трябва да гледат ц.ци и дупари, за да станат нормални. Има 15 плюса.
57
5
 
12
 
! Отговори
Men преди 6 години
До до 53 MenДриско бил на световно ниво, не си прав момче, на вселенско е !!! На марс и на юпите го слушат, гениялен е, признавам, кърти турски тоалетни и бидета!
56
2
 
25
 
! Отговори
Men преди 6 години
До АнонименНе пич, проблема е че няклко човека притежават медиите в бг и изкуствено налагат дриснята която те продуцират. Има достатъчно алтернативни канали по които може да слушаш качествена музика - ютюб, спотифай, ейпъл музик, саунд клауд и тн, има адски качествени неща там, само че са от независими музиканти! Бтв медия груп са няколко радия и телевизии, правят си реалитита пускат си еднодневките и така всяка година...
55
5
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Като бях малък ни караха да слушаме и пееме песни пълни с агресия към група хора, които ги наричаха ***, твари и врагове. Гледахме филми за деца, които стрелят и убиват. Къде беше моралът и цензурата. И това продължаваше с години. А сега проблем за някаква дупара.
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена да вземе да прочете превода на някоя англ песен и тогова да говори.
53
4
 
12
 
! Отговори
фен преди 6 години
Според моето скромно мнение, проблема на съвременната музика е основно в това, че се прави, не от музиканти, а от DJ. Наскоро си пуснах тв канал за съвременна българска поп музика. Все едно пуснах Планета. Песните с основа кючек-ритъм, но вместо с ориенталски орнаменти, гарнирани с афроамерикански такива. Едното тюрлюгювеч, другото имамбаялдъ.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа е че никой не обръща внимание на скучните песни и затова винаги ще има хора които да говорят против бг поп музиката.
51
6
 
8
 
! Отговори
Men преди 6 години
До АнонименНищо, просто лъха на чалгия от 1000км, вони на антилопа та чак се не трая. Сега е направила поредната простотия и я дават по телевизията, утре ще маха на тировете по магистралата...
50
24
 
2
 
! Отговори
до 53 Men преди 6 години
Криско е на световно ниво, я покажи малко уважение! БГ музиката никога не е била толкова слушана по света и на такова ниво каквото е в момента!
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива песни се харесват и затова се и създават. Вижте гледанията в Ютюб и тогава говорете.
48
0
 
5
 
! Отговори
топескперт преди 6 години
да точно в текстовете на песните е проблема, и американските песни са цинични, но тва не им пречи да си имат университети като Харвард, МИТ и много други на топ ниво, които бълват вундеркинди кадри постоянно
47
1
 
16
 
! Отговори
Men преди 6 години
Бг музиката проби дъното, благодарете за това на музикалните реалитита който произвеждат еднодневки от типа на дриско. "Музикантите" излизащи от тия шоута и после пробутвани по мейнстриима са по-долнопробни и от сашка васева...
46
1
 
6
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
До 42 ...Само че детето ти ще порасне и един ден ще се чудиш що така стана, че те псува...От улицата не можеш да го скриеш! По-добре бъди съпричастен с това което става в душата му вместо да се фукаш колко глави може да счупиш....последната може и да е по-корава от твоята!
45
5
 
3
 
! Отговори
следящ тенденциите преди 6 години
тая лелка да си пусне световните хитове в момента и види как в много от тях също има нецензурен език, да се обади на продцентите на тези песни и да им обясни колко е лошо това :D
44
2
 
3
 
! Отговори
Див Петел преди 6 години
...ще ти пръстна дисплея и панела...газела...
43
1
 
26
 
! Отговори
Унуфри преди 6 години
До до УнуфриИмам две поотраснали деца. Те не потребяват продукцията на Пайнер, не защото съм им забранил, а защото съм им отворил очите и ушите за по-качаствена музика. Не ядат кремвирши, защото им готвя качествена храна...С цензура и забрани не става ! Трябва да се предлагат алтернативи !
42
5
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
До HELLНещо против Анархията ли имаш. И не тя няма да доведе Ада, той вече е тук, по-скоро ще го изгони.
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То по начало чалгата е създадена за нискоинтелектоалния електорат."Лесна храна" за душата.Тъй като сериозната музика за тях е трудно разбираема!
40
2
 
5
 
! Отговори
до Унуфри преди 6 години
Те не случайно има едни канали ,че и на български даже и дори имат предаване за музиката и масите ,че в годините видиш ли ги проследяват.Всички тука ли не сте гледали Дискавърита,НГ та и тем подобни канали?Изгледайте документалното филмче и не говорете на изуст.Тук ще си правят каквото искат ,докато никои не им държи сметка ,ако им държат сметка ще им намалее сметката.Ако беше само до музиката , в музикалния бранш ,да е заседнал на Фоката в ре минор.5-6 годишни повтарят псувни
39
4
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
Не одобрявам заливащата ни простотия, но всеки е свободен да слуша каквото си иска. Тая явно я е яд, че няма щатна длъжност на "качествен" текстописец. А клипове със сладурани и големи очи много обичам. Спирам звука де и си пускам качествена музика.