Антилопи, дупари, гъзари... Цензура за вулгарните текстове на песни!

Музиката в момента насажда пошлост и агресия, настоя Вида Пиронкова
11 дек 2017 13:15,
105

Композиторът Вида Пиронкова смята, че в България трябва да има някакъв вид цензура, за да се спре издаването на песни с вулгарни текстове.

"СЕМ трябва да се задействат, парламентът трябва да се задейства, някаква цензура трябва да се направи", обясни Пиронкова в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ трябва да се върнат комисиите в радиата и телевизиите, които да гледат и цензурират текстовете. Пиронкова подчерта, че песните, които излизат в момента, насаждат пошлост, грешни идеали и агресия.

Според певицата Диона обаче продуцентите задължават изпълнителите да пеят написания текст.

"Световните хитове имат много вулгарни текстове, които заключват в себе си много вулгарни послания. Това се слуша в момента", коментира изпълнителката пред Bulgaria ON AIR.

Вида Пиронкова обаче отрече световните тенденции да определят музиката у нас.

"Морален е проблемът и е много голям", подчерта Пиронкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
20
 
! Отговори
Веско преди 6 години
"Това се слуша в момента", коментира изпълнителката"Ей тука е заровено кучето. Масово се промиват мозъци с *** обобщения и вината е и на платените медии. Това НЕ се слуша в момента, просто се лансира от няколко продуценти. Как пък от стотина познати, само двама знам, че слушат чалга и никой не харесва тъй наречения хип-хоп. Има прекрасни български изпълнители с хубави текстове и приятни мелодии.
37
12
 
10
 
! Отговори
Унуфри преди 6 години
От малък слушам англоезична музика. Текстове всякакви. Някои могат да разплачат каруцар. Сещам се иносказателния текст на легендарните АС/ДС за покериграчката, която имала "вале". Това, не ме е направило ***. Все едно да прочетеш "Хладнокръвно" на Труман Капоти и да почнеш да избиваш хора. Аман от ортодоксални, мрънльовци - културтрегери !
36
6
 
20
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Все музиката виновна :D Чалгата им била проблема, че са глупави и необразовани, че тати е пияница, а мама не й пука особено и предпочита само да си отваря краката. Разберете го най-после, децата стават глупави и агресивни заради примера на родителите си. Много е приятно да обвиняваш всички за собствения си провал.
35
9
 
15
 
! Отговори
фен преди 6 години
Хора коя е Вида Пиронкова ? Кажете ми една нейна песен, да я намеря и да се увеселя с музика с висока художествена стойност и пълна липса на нецензурни изрази.
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36 (#)Ако псуваш (използваш нецензурни думи) пред детето ми, и ако "няма" свидетели, и аз ти "начупя канчето" - тогава за мене няма значение кой си!!!
33
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продуцентите само за джоба си мислят.Ако искаш да си успешен в БГ ,взимаш млад,красив ,сексапилен тийн идол ,пускаш му нещо между еротика и екшън за клип ,пишеш му някаква песничка с жаргон и вулгарни думи ,накрая нещо актуално като мелодиен фон и рецептата е успешна.А ,че хлапетата още повече влизат във Филма си е без значение.Дресираш аутсайдери -получаваш такива.Та До Гочо ,като са им идоли тези дето споменаваш ,не очаквай да си взимат неща за 2 години.
32
3
 
7
 
! Отговори
HELL преди 6 години
До #"Докато псуването не е забранено, няма значение кой съм - кой си ти да м изабраняваш?"Да те цитирам дословно.Свобода е да имаш избор да избираш собствения си път.Твойта "СВОБОДА" е свръх СВОБОДА, а това равно на АНАРХИЯ - която може да призове АДА. Ранга ти тогава "хаштаг"(#) става незначителен тогава!
31
7
 
26
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Когато заплащането стане такова,че младеж на 22 години да може да си купи със двегодишните си спестявания евтина нова кола, проблемът с вулгарните песни и текстове ще отпадне от самосебеси.Дотогава идеалът ще бъде сутеньор или наркопласьор.
30
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да пееш вулгарности и да казваш, че това си било твоя работа.Все едно да се разхождаш гол на публично място и да смяташ, че това не засяга никой.
29
11
 
6
 
! Отговори
# преди 6 години
:)Докато псуването не е забранено, няма значение кой съм - кой си ти да м изабраняваш?Ако не ти харесва, се прибираш у дома и няма да слушаш как някой псува.Ако искаш ти да определяш реда - има си начин и за тва.Но ти просто хейтваш - това е по-просташко ит искренната псувня!
28
5
 
13
 
! Отговори
ruseborn преди 6 години
До #Това което според теб се купува е следното- малките идиотчета пребъркват джобовете на дъртите и тичат да купуват простотиите на ***. Повечето крадат за да ходят в Опиум и тем подобни. На другия ден спят цял ден щото нито на училище или пък на някаква работа ходят Но изглежда и ти си от същия сорт, хахо...Купувало се? А с какво и как се набавят парите? Хаховци са такива като теб...
27
10
 
2
 
! Отговори
# преди 6 години
Важното, което исках да кажа - цензурата не е решението, а точно обратното!По важна е свободата, и не е необходимо да се предава свободата заради сигурността, както от всякъде се опитват да облъчват!Това е "африканско" мислене!
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да почнат от"мома Калина" оти там героинята сака да умори жената, та да прелюбодейства)
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОтделяй достатъчно време на децата си вместо да чакаш друг да ги възпитава с творчеството си. Никой не ти дължи нищо----------------А ти кой си да смяташ, че можеш да псуваш пред децата ми и жена ми?
24
8
 
9
 
! Отговори
# преди 6 години
До 23А може би целия свят трябва да се върти около теб и твоите деца.Ти си най-най и само твоята оценка какво е "гнусно" е миродавно и кое е за Африка и да определяш по субективни белези кой към какъв животински род принадлежи.Не ми харесва и на мен тази музика и моите деца покрай приятелчета се интересуват понякога от такива песни, но аз имам волята и търпението да им отделям достатъчно време и внимание, така, че да мога да съм доволен, че имат собствена преценка, която смятам, че е правилна
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ни занимавате с глупости на локално ниво само влезте в нета и потърсете наи-популярните песни на запад отсякъде разврат
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полюционер - тея дъртите измислиха чалгата, а?
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23А ти кой си да решаваш другите какво могат да правят и какво не? Отделяй достатъчно време на децата си вместо да чакаш друг да ги възпитава с творчеството си. Никой не ти дължи нищо
20
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПочваме от родителите, които с финес тресат кючеци---------------Какво общо има кьочека с нецензурните текстове?
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някво дете с мляко около устата обяснява, че дъртите били млади през 90тте :)) Я бягай на катерушките бе лек