Welcome to Bulgaria: Посрещаме евролидерите с фолклор, D&B и джаз

Официалното откриване на председателството ни ще започне с концерт
5 яну 2018 13:40,
34

На 11 януари посрещаме евролидерите по случай българското европредседателство с кукери, фолклор и джаз. Официалното откриване на председателството ни на Съвета на ЕС ще започне с концерт. Част от спектакъла е и група "Булгара", които смесват народните ни мотиви с drum and base (D&B) и джаз.

"За нас е голяма чест и удоволствие. В рамките на тези 35 минути, колкото ще трае програмата по посрещането на евролидерите, излизат много изпълнители като ансамбъл "Българе" и редица певци, а ние ще завършим концерта. Добре познаваме фолклора. Опитваме се да го представим по атрактивен начин на младите хора", коментира тамбурата в групата Димитър Христов.

Вокалът на бандата Елена Перчемлиева отбеляза, че за "Булгара" е много важно фолклорът да стане част и от младото поколение.

"Имаше дълъг период, в който нещата бяха потулени и позабравени. Вероятно поради промените. Искаме да представим България пред евролидерите и света като достойна, автентична и зряла държава с дълъг исторически път", поясни гласът на групата пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Критикуваме соц годините но от тогава нищо не се е променило! Преди се кланяхме на СССР и като идваха техните лидери ги посрещаха по същият начин! Като императори! Сега продължаваме да сме със събути *** но този път към Брюксел, и сега очакваме евро лидерите едва ли не са господ! Срам ме е от този слугинаш! 98% процента от "лидерите" са против България да е председател на каквото и да е, и техните медии бълват критики всекидневно! Сега ще дойдат и ще се усмихват лицемерно! Много гадно!
9
1
 
12
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 6 години
Най ми хареса чичката с калпака, който си клати главата като китайските кукли, тип "китайский дурачок"! Много прилича на нашите евро-политици, които по команда от Брюксел си клатят главите по същия начин.
8
1
 
3
 
! Отговори
Децка Пуамета преди 6 години
нали се сещате че има доста по ревливи магарици , дето може да се опитат да "ни отчетат"
7
1
 
8
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Драги брюк-селски бюрократи и богати безделници, знаете ли, кое е най-хубавото на София? Самолета за Брюксел!
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да ме убие !
5
0
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Ко? Не!ами, тия дето требва да земат десетките хиляди на участие, тва си умеят. да кажеш че имаме оперни певци, класически музиканти, неква традиция в естрадата... при тия условия - толко. плюс тва графа и стенли скоро не са си купували нова техника за студията.
4
2
 
8
 
! Отговори
Кичо Кичев преди 6 години
Welcome to Bulgaria: Посрещаме евролидерите с КИЧ - фолклор, D&B и джаз
3
2
 
13
 
! Отговори
Ко? Не! преди 6 години
Това ли ви родиха простите кратуни?! Фолклорът е абсолютно невъзприеман ако не си част, ако не познаваш корените и изобщо сюжетът му. Коя наркоманска кратуна реши, че drum and base е подходяща традиция за България?! За джаза, пък изобщо не говоря! Ще презентираме България като родина на *** ли?! Които са в основата на джем-сешъните. Тъпо, тъпо, колосално тъпо!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посрещаме евролидерите с най-мутренските времена
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се изложим