"Pora Sotunda" – хит от "Мистерията на българските гласове"

Песента от албума им "“BooCheeMish" вече превзе Великобритания
12 яну 2018 17:30, Анисия Иванова
4

Първият сингъл на “Мистерията на българските гласове” бе напълно разпродаден дни преди Коледа. Сингълът със заглавие "Pora Sotunda" е със специалното участие на Лиса Джерард и беше издаден на 7-инчов винил в ограничените 1000 бройки в цял свят с идеята да се превърне в колекционерска рядкост.

Въпреки нестандартният си формат, първоначално предвидените за българския пазар 50 бройки бяха изчерпани за 2 дни, което наложи продуцентите на сингъла и предстоящият албум, Шуберт Мюзик Пъблишинг, да увеличи първоначално предвидената за България бройка с още 60 копия. Те също бяха изчерпани преди Коледа.

Сингълът бе официално представен на 8 декември 2017 г. едновременно в България и цяла Европа, а промоцията му в САЩ бе на 15 декември. Винилът е вече е напълно разпродаден и извън България.

Видеото към песента е дело на режисьора Иван Москов и е снимано в България, а част от кадрите са направени в едно напълно обезлюдено село в Родопите - Дядовци. Главният герой във видеото не е актьор или звезда, а уличен художник, който се справя чудесно в своя дебют пред камера.

Песента "Pora Sotunda" е изключително нежна и лирична. Тя е първият официално издаден студиен запис на “Мистерията на българските гласове” след повече от 20-годишна пауза и е елегантен предшественик на очаквания нов албум. В нея красиво се преплитат гласовете на хора и Лиса.

Албумът "BooCheeMish" се очаква на пазара тази пролет, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направи я ти, бе експерт...
1
5
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Стила на клипа ми напомня Енигма. Прекалено много съборетини са снимали, вярно че селата са в разруха, но точно с товарната смисъл да парадираме. Песента не е дискотечна, става, но е много монотонно и еднообразна. Трябвало да вкарат малко бас, малко ритъм, някоя резачка, малко пауър, щеше да стане ток и жица. Сега е едно дълго хленчене.