Бруно Марс с 6 "Грами"-та, Джей-Зи - нито една и не пя

Канадската певица Алесия Кара е откритието на годината
29 яну 2018 11:37,
11

Снимка: Reuters

Преди началото на раздаването на наградите "Грами" снощи в "Медисън Скуеър Гардън", в Ню Йорк, звездите минаха по червения килим, носейки бели рози, за да изразят солидарност с движенията срещу сексуалния тормоз - "Time Up" и "#MeToo".

Въобще 60-тата церемония беше белязана от политически проблеми - насилието с огнестрелни оръжия, младите имигранти "мечтатели" и Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Изненадващо на церемонията се появи Хилари Клинтън, а един от водещите - Джеймс Кордън, пусна запис на подборка откъси от книгата на Майкъл Улф "Огън и ярост" за Белия дом на Доналд Тръмп, прочетени от известни личности, включително г-жа Клинтън.

Преди текстовете прозвуча изпълнение на U2 пред Статуята на свободата. Певицата Камила Кабело поиска защита за имигрантите, влезли в Съединените щати като деца, а Джанел Моне говори за правата на жените.

Прецедент имаше и при наградите - за първи път артист, роден в Хавай, получи най-престижната, която е за най-добър албум на годината. Бруно Марс е изпълнителят, който взе цели 6 отличия, включително и за албум - за "24K Magic". Американският ритъм енд блус изпълнител си тръгна с приз и за песен на годината, и за запис на годината, и за най-добро изпълнение на R&B...

Рапърът Джей-Зи не взе нито една награда в осемте категории, в които бе номиниран и реши да не пее на церемонията. Британският поп певец Ед Шийран получи две награди - за най-добър албум с поп вокал за албума "Divide" и за най-добро изпълнение на поп соло за "Shape of You"

Кендрик Ламар бе удостоен за най-добра рап песен, най-добро рап изпълнение и най-добро музикално видео - Humble. В категорията най-добър албум с инструментален джаз получи Били Чайлдс за "Rebirth", а Сесил Маклорин Салвант - за най-добър албум с вокален джаз за "Dreams and Daggers".

Покойната актриса Кари Фишър бе удостоена посмъртно с "Грами" за аудиозаписа на "Принцесата, която си водеше дневник" - нейните мемоари, написани въз основа на дневниците й за снимането на "Междузвездни войни".

Канадската певица Алесия Кара получи награда Грами в категорията най-добър нов артист, наричана "откритие на годината". 21-годишната изпълнителка, която сама пише песните си, предназначени към младите хора, за да намерят своето място, се състезаваше за най-добър нов артист с поп певицата Джулия Майкълс и рапърите Халид и Узи Верт.

Кара бе номинирана и в категорията за най-добра песен на годината за "1-800-273-8255", което е националният телефонен номер в САЩ за помощ за превенция на самоубийства.

Сатиричната песен "Путин" на американския композитор и изпълнител Ранди Нюман, посветена на руския президент Владимир Путин, съжо бе отличена с награда Грами.

Песента е замислена като ироничен химн в прослава на руския президент, който ще се яви на избори за четвърти мандат и ако ги спечели, ще остане на власт до 2024 г., отбелязва АФП. А част от текста, който изпълнява 74-годишния артист е: "Путин може да захранва ядрен реактор с лявото полукълбо на мозъка си. Когато си свали ризата, подлудява жените".

Ранди Нюман е получавал шест пъти "Грами" и два пъти "Оскар". Автор е на песента "Обичам Лос Анджелис" ("I Love L.A.") и на една от песните във филма "Toy Sory", но също и на сатирични.

Легендарният канадски певец и поет Ленард Коен не получи приживе нито веднъж "Грами", но снощи бе удостоен посмъртно в категорията за най-добро рок изпълнение за песента "You Want it Darker", в която пее, че е готов да умре. Албумът със същото заглавие бе издаден три седмици преди смъртта на 82-годишния певец, който си отиде през 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Hh преди 6 години
Истинските рапъри такива награди не печелят. Джей Зи е ***
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПффСега хората харесват Кендрик Лемар. Джей Зи е бизнесмен и отдавна му е все тая за музиката. Той знае как да прави пари.
4
0
 
0
 
! Отговори
Пфф преди 6 години
Крайно време е Джей Зи да разбере че музиката му не струва.Всички тези трикове с последен албум и т.н. му изграха лоша шега. Да не говоря че като се изтупа тези костюми и прически съвсем прилича на противен тип. Хората преди го харесваха, защото го чувстваха близко до себе си, а сега старае да показва навсякъде, че е милиардер, пък и иска да го харесват, ми не става. За Бионсе няма да споменавам. Тя отдавна не прави качествена музика. Провъзгласи се за култ - Кралицата Майка и готово. Луди хора
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Явно неслушаш нова музика.
2
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези награди нямат стойност повече от 20г.Група натруфени с лъскави дрънкулки "афрота" си показват манталитета...на база слава, която им идва прекалено в повече.Ние си знаем кои са истинските изпълнители.За съжаление, те вече си отиват един по един.
1
3
 
25
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Голям праз, че *** се е направил на обиден