Максим Ешкенази на родна сцена: Гарантирам за концерта!

Датата е 3-и март със Софийската филхармония
29 яну 2018 11:52, Петя Славова
3

На 31 януари ще станем свидетели на среща на таланти от двата края на света. Максим Ешкенази ще дирижира концерт с участието на новата цигулкова звезда Алекси Кени. Младият американски музикант ще гостува за първи път на родната сцена, и то под диригентската палка на признатия в цял свят български маестро.

Още по темата

"Не сме се срещали и не се познаваме, ще се запознаем на първата репетиция. В света на класическата музика имаме приятелство със солисти, които с времето се развиват, а има хора, с които никога не сме се виждали и излизаме на концерт. Там си личи великият професионализъм", сподели Максим Ешкенази в "България сутрин".

Световноизвестният диригент добави, че българската публика ще има шанса да види какво ще може да ни представи Алекси Кени в началото на своята кариера.

"Със Софийската филхармония правим проект, в който изцяло за 3 март се представя българската музика, гарантирам за този концерт", подчерта Максим Ешкенази в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Много съм горд, че Форитисмо Фамилия в някои аспекти се разви страхотно. След 1989 г. спряхме да правим някои неща и сега се възродиха. Успяхме да променим траекторията на класическата музика за младите хора", каза още диригентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я па тоя
1
4
 
3
 
! Отговори
Galipoly1915.. преди 6 години
Kuv e toa..e6kenazi?...Po dale4 ot moyata Bulgariya! Ne si dobre do6ul