Има ли място политиката в музикалната индустрия?

Политизирането на световната музикална индустрия е неминуемо, смята журналист
Обновена: 6 фев 2018 11:03 | 6 фев 2018 10:10, Екип на Bloomberg
0
Има ли място политиката в музикалната индустрия?
Снимка: Twitter

Изразяването на политически позиции не е нещо ново в музикалната индустрия, но ката че ли през тази година се изостри много на фона на управлението на Доналд Тръмп, като наградите „Грами“ бяха пример за това.

Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria журналистът Елена Розберг.

Следва да се отбележи, че тазгодишната церемония на наградите „Грами“ може да се „похвали“ със значителен спад в зрителския интерес от 20%, което е най-ниското ниво от 17 години.

На церемонията бяха четени откъси от книгата за Тръмп „огън и ярост“, както и бе поканена Хилъри Клинтън, която изнесе реч и бе широко аплодирана. Мнозина от близките, а и по-далечните на Тръмп кръгове заявиха, че са музикални фенове, но политизирането им идва малко повече, допълни Розберг.

„В същото време следва да се отбележи, че Музикалната академия, която се състои от десетки хиляди души, застана като един зад тези послания, така че не може да се говори за субективно мнение“, категорична е тя.

Според госта в студиото политизирането на индустрията е неминуемо поради факта, че в момента доминира „черната музика“, за която отразяването на определени социални проблеми е дълбоко присъщо. Подобни послания също така далеч не са изключение през годините, като примери за това има десетки – Джон Ленън, Боно и редица други. 

Какви са тенденциите в съвременната музикална индустрия?

Целия разговор вижте във видеото!


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари