Математици-музиканти: "Виво Монтана"

Младежите от Математическата гимназия обмислят втори албум
12 фев 2018 13:30, Петя Славова
1

1846 гледания   |  Още видео

Музика, Монтана и математика. Три думи и една свързваща нишка - любовта към красивото и свободата. Това е оркестър "Виво Монтана", който се завърна от участия във Франция и Германия преди дни.

Пламен, Денис и Марио, които са част от духовия оркестър, гостуваха в "България сутрин", за да разкажат повече и да обявят новите си проекти.

"На туристите им бликаше радост от сърцата като ни чуят да свирим. Препратка към математиката може би има музиката", споделиха момчетата от Математическата гимназия в Монтана.

Оркестърът не само обмисля да издаде втори албум, а дори вече услено работи по реализирането му. В него ще бъдат включени доста вокални песни, а едно от парчетата е с актьора и певец Руслан Мъйнов. Заедно с него те работят и върху голям проект за възрожденски песни.

"Виво Монтана" е моята детска мечта. Името е измислено, когато съм бил на 16-17 г. След много време намерих тези момчета в Математическата гимназия и реализирахме мечтата", сподели пред Bulgaria ON AIR Пламен, който е ръководител на групата.

"Стремим се да конкурираме Горан Брегович, но сме много далеч", добави той.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Bob преди 9 месеца
Най-големите!