По традиция: "Евровизия" в "акомпанимент" със звучен скандал!

Вида Пиронкова убедена, че комисията не е чула проекта й
Обновена: 14 мар 2018 12:59 | 14 мар 2018 11:15, Петя Славова
53

Песента "Bones" ("Кости") ще представя България на тазгодишното издание на конкурса "Евровизия". Тя е в изпълнение на Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

Скандали около конкурса не липсват и тази година. Композиторът Вида Пиронкова обяви пред Bulgaria ON AIR, че ще се обърне с писмо към Комисията за култура в парламента. Тя твърди, че нейният проект изобщо не е чут от комисията, която избира песента победител. Вида Пиронкова попита и защо чужденци преценяват и обсъждат песните, а не българи.

Още по темата

"Не считам, че нашият проект е бил чут от българска комисия. Аз избрах Жана Бергендорф и направихме голям и интересен проект - "Rebirth". Вчера махнах гласа ѝ от записа. Защо въобще уведомят композитори и музиканти да се включват - за бройка, за пълнеж?", попита Пиронкова от ефира на "България сутрин".

Според нея са предложени само 3 еднотипни парчета на комисията, в която има по думите ѝ има само един човек с музикално образование. Тя подчерта, че всички страни правят концерти, където да изберат песента си за конкурса, а само у нас и в Австрия комисия избира еднолично.

Иначе композиторът смята песента "Bones" за много хубава, но не смята, че "Евровизия" е конкурс за песен, където авторите показват нов продук. Това е борса за изпълнители и продуценти, убедена е тя.

Музикантът Стоян Михалев е на мнение, че песента "Кости" е издържана в съвременната стилистика на поп и рок сцената. Той уточни, че няма проблем с песента, но има такъв с конкуреса, защото според него самата форма е социалистическа.

"Не стимулира пазарни качества, насочен е към това да се мери геополитическа настройка. Не виждам този фестивал да ражда изпълнители, които да станат фактори в музикалната индустрия", отбеляза Михалев.

"Неслучайно няма да видите Елтън Джон или Мадона на този конкурс. Хубавата песен е хубава, не е нужно да се състезава с други. Системата с SMS-ите е силно компрометирана", каза още музикантът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
11
 
! Отговори
Та Мара преди 6 години
От Евровизия последните,които оставиха някаква следа са "Лорди". След тях само виене срещу луната и дълбока всемирна тъга!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не направят Евровизия да се гласува безплатно както евро наградите на МТВ няма да гласувам никога за нито една песен.
21
6
 
11
 
! Отговори
Вида Фон Бидон преди 6 години
Тая селска *** явно само търси само скандали.. След Гълабо отново тя е в дъното на иницирането на конфликти и чудя, няма кой да я оправи или всичко е с меркантилна цел. Направете една DMS за тая овца,че на БГ и омръзна да и гледа сланините по ТВ. Това е чист терор за зрителите. И само в допълнине, нейният проект си го харесва само тя и гъзолизците в FB сраницата и! Избраният проект е МЕГА ЯК! Изобщо хората захванали се с представянето ни са ако не професионалисти, то поне с стремеж за качество
20
5
 
4
 
! Отговори
Стара манджа преди 6 години
Песничката е копие на певицата композитор Сия - Diamonds( in the sky) изпята от Рияна ,If i was a boy -изпята от Бионсе Ноулс. Chandelier изпята от самата Сия . Прогресията си направо открадната, нищо ново или революционно в песнъовкатаКонкурса е за ВИЗИЯ не за песни,така че няма какво да се чудите защо участващите са винаги шантави и изпълненията са като номера от цирка.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора Евровизията е политически конкурс.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на конкурса ще съм в клозета.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова ли не се намери едно момиче с брада и *** и у нас, че да взмемем наградата. На тия никой няма да им обърне внимание.
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако черния каже, че е бежанец, а Жана обяви, че е жертва на домашно насилие и ще си сменя пола, автоматично ни дават първото място.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да видим кого си е избрал ЕС за тазгодишен геополитически победител. Украинец, някоя изпълнителка жертва на домашно насилие, третополов, някой нуждаещ се от бъбречна трансплантация? Не е необходимо да пее, може и глухоням да е, важно е да послужи за политическите цели на Брюксел.
14
3
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Само един *** пример: Българският песенен фолклор е под ръководството на евреин, проф. Н. Кауфман. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"*** НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То така или иначе няма значение кой ще ни представлява на конкурса след като изборът ще е геополитически. Вероятно ще спечели някой брадат украински травepc със сърдечни проблеми.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашата има шанс ако Жана каже, че е ***. Не трябва да споменава, че има син. А това, че е наркоманка е бонус. Другия път може да пратим Куркински или Калев.
11
3
 
15
 
! Отговори
НОРМАЛНО преди 6 години
В държава, в която недоразумения и инвалиди като Графа, Дристо и капацитета Стоян Михелев са звезди няма как да има музика. Ще има само чалга и други *** произвеждащи някакъв неопределен звук дразнещ ушите.
10
2
 
10
 
! Отговори
Бау преди 6 години
На 4то място сме с тази песен според букмекърите. Това значи, поне в челната десятка, може би 5ца. Няма да спечелим това е ясно, но въпреки драмите се справяме добре последните години. Като се има предвид, че никоя държава не ни подкрепя, защото сме им 'приятелчета'.
9
0
 
16
 
! Отговори
hhh преди 6 години
Прав е Стоян Михалев! Конкурса все повече се опорачава. Само като погледнеш последните победители и ти става ясно за какво става въпрос. Украйна - понеже Русия ги нападна дай да им дадем Евровизия. Португалия - стана ясно, че момчето е болно, но песента му не струваше ако трябва да сме честни. Това все пак е конкурс за песен, а не благотворителен концерт. Няма смисъл от участие там, особено последните години.
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да видим от тия кости ще изпе4ем ли ребърцата на победата!!все пак има и добри певци в групата!
7
5
 
12
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Тази ли простакеша ще ни представя пред света? И това заглавие кости ,направо ме кара веднага да чуя за какво става въпрос.
6
9
 
17
 
! Отговори
тТт преди 6 години
Песента не е зле, тя е УЛТРА-ГИГА-МЕГА-ХИПЕР ЗЛЕ!!! Нито псолание, нито ритъм, за изпълнение няма да пиша... Но на този гео-политически конкурс кой ти гледа и слуша изпълнението. ;)
5
6
 
15
 
! Отговори
само да питам преди 6 години
Колко пари на Данъкоплатеца струват участията ? Кому е нужно ? - на болните Деца ? на мизерстващите пенсионери ? на работещите бидни ? А стига с тез прУстотии ,Грях е да харчите парите на страдащия Народ !то Чендър казахстанци, то тея маркоманци или незаменимото поли
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази госпожа не й ли писна вече да ходи и да се жали от всичко и всички?