Пошлост лее се от екрана... Решението: Поправка "Сузанита"!?

Ще решат ли квотите за качествена музика проблема?
Обновена: 25 апр 2018 13:22 | 25 апр 2018 13:00,
73

Малолетната дъщеря на известния музикант Орхан Мурад Сузанита внесе в българското музикално пространство новата си провокативна песен. От Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) разглеждат новото парче на наследницата на рода Мурад. 

"Една държава може без култура, но ще загуби идентичността си. Така ще изчезнем като народ. Родителите на това момиче са ми приятели във Facebook. Баща ѝ Орхан Мурад сподели възмущението си, че прекрасните песни, които той пише, не се знаят, а нещо като парчето на дъщеричката му – продава", сподели депутатът от БСП и артист Нона Йотова.

Според композитора Вида Пиронкова във въпросната песен се пропагандира нисък морал.

Още по темата

"Тя накрая се изплюва върху органите на реда – върху държавата, върху нас. Медиите масово заливат с подобни песни и подпомагат потъването в културата", категорична бе тя в "България сутрин".

"Последните 15 години се предадохме като общество пред културата на пошлостта. Ние обсъждаме последствията, а не причината. Когато настъпи чалгаризацията на обществото, мнозина от нас си затвориха очите, а тези които въстанахме бяхме набедени за завистливи", подчерта музикантът Стоян Михалев и допълни, че качествената българска музика трябва да има трибуна.

Нона Йотова посочи пред Bulgaria ON AIR, че от БСП планират въвеждането на задължителни квоти за българска музика към държавните медии.

"Освен песни, като тази на отрочето на Орхан Мурад, останалата българска музика не се разпространява. С тези квоти няма да се пуска само пошлост. Вместо изкуството да възпитава и да издига духовността, в момента това е слизане до най-низките човешки страсти", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
5
 
! Отговори
Мой преди 5 години
Поправка Сузанита... Образовайте хората дайте им стимули да учат и сами ще се откажат от тази пошла музика. Аман от PR акции
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете да ни занимавате и да натрапвате деградиралото семейство турчеещи се роми.Ако медийте ги игнорират,простащинат ще спре да съществува.
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен57 Като училището/МОН/,не си е на мястото,как искаме учениците да са?
49
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сузанита не трябваше ли,отдавна да е изключена от училище и да завърши като частна ученичка?
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах как завиждате на интелигенцията. Лоши граждани такива.....
47
3
 
3
 
! Отговори
Бледолик преди 5 години
Браво анонимна. Супер точен коментар. И на мен това ми беше мисълта, ама съм малко ***.
46
6
 
18
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 5 години
Още от преди 15 години стана модерно момичета само на 12-13 години да се обличат,пият пушат и държат като ***?90-те години си спомням като бяха мутрите с ланците,едва ли не беше най-беше престижно разни момиченца на 12-13 години да им дефилират по бански като манекенки. Поне като влязохме в ЕС това се забрани да са толкова малки моделките. На 12-13 си е педофилия бе хора,тия деца нямат още основно.И да ви кажа не е виновна Европа за тоя манталитет,живея в Германия там децата са си деца.
45
4
 
3
 
! Отговори
1234 преди 5 години
До Бледоликами явно е *** такава се и показва - нищо ново
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък не видяхме една българска Селин Дион бе мама му стара... само порнографски изпълнения...
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не съм видял поп-фолк песен без Ци8Ци гЪЪзове и т.н.Гери-Никол, тая, антилопата са просто другата страна на една и съща монета.
42
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орхан мурад си пееше долна, просташка чалга, за какви прекрасни песни пишат - не знам...
41
9
 
14
 
! Отговори
Митничар преди 5 години
Аз имам четиринадесет годишна дъщеря, ако "печели' (все пак е дете) по този начин ще се гръмна. Ама той Орхан нали не вижда.
40
5
 
28
 
! Отговори
Бледолик преди 5 години
Абе хора, тук нестава въпрос за текст и музика. Всеки да си слуша к'вот си ще, през тура ми е. Иде реч, че едно 15-се годишно дете го показват като проститука, за к'ви продажби за к'ва реклама. За мен неговите родители са му сводници. Нормално за този етнос.
39
4
 
7
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Мадона в началото на 90те - сексуалната революция и разкрепостяване ли е това? Ама са доста позакъснели! Тенденцията в модата е вече в Холивуд да се правят на девственици! :))
38
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СатаНАТООткъм текстове е най-зле музиката по времето на соца. Всичко е изкуствено и нереално в текстовете им.Павел и Венци Венц правят добра музика въпреки че са съвременни артисти.
37
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората търсят певици като Сузанита. Песента и бързо набра популярност още преди да почнат да пишат за новата и песен.
36
4
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Долна лъжа! 600-700 лева заплата, в държавна институция??? Тия явно не са чули изказването на Лили Винетката, че не знае да има заплата под 3000 лева в държавата!!!
35
12
 
14
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
И коя беше Нона Йотова, била артистка нещо. Някой може ли да ми припомни някоя нейна песен.
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драснете по 1 Report в YouTube и ще го свалите.
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази е професорка в сравнение с дегенератите, които отново поставиха под обсада целия център на София. Крещят като животни (те са си животни) и оставят след себе си смрад и бунище.