Горещи балкански ритми с принца на циганския джаз

Подготвя се общ концерт на Марко Маркович и група "Романено"
Обновена: 10 май 2018 12:23 | 10 май 2018 12:07, Анисия Иванова
5
Горещи балкански ритми с принца на циганския джаз
Снимка: Bulgaria ON AIR

Принцът на циганския джаз Марко Маркович идва в България за общ концерт с група "Романено". Многократният носител на "Златен тромпет" ще ни потопи заедно с родните музиканти в океан джаз, фламенко и ромски ритми.

"Нещата се случват, защото има любов между нас. Имаме страхотен аранжимент в лицето на Михаил Йосифов. Във времето нещата разцъфнаха и се радваме на изключителна популярност в България. Този концерт ще бъде черешката", сподели пианистът от "Романено" Васил Спасов.

Тромбонистът и организатор на събитието Велислав Стоянов посочи в "България сутрин", че ще опитат да представят музиката на "Романено" с различни солисти.

"Това е страхотна традиция в цяла Сърбия. В Северозападана България имаме страхотни духови оркестри. Получи се супер характерна спойка. Това е началото на наша инициатива, която ще продължи във времето", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са анадолскоиндийски ритми, не балкански. Това, че голяма част от местното население е "обогатявано" в продължение на векове е съвсем отделен въпрос.
2
3
 
1
 
! Отговори
3M преди 5 години
*** джаз ми звучи като дървен камък!
1
7
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Това е истината ! Всичко друго е шменти-капели !