Цяла Европа гледа към "Евровизия"! Имаме ли шанс за победа?

Утре е големият финал на песенния конкурс
11 май 2018 15:45, Надежда Йосифова
96

10238 гледания   |  Още видео

Утре, точно в 22 часа, предстои финалът на "Евровизия 2018". Има ли смисъл от този конкурс, след като всяка година се коментират политически и икономически интереси?

Какви са шансовете ни за победа коментират в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air музикантите Тодор Георгиев–Тоши и Петър Писарски.

"Това не е българска песен, не е български продукт. Дори изпълнителите вътре са под наем", коментира Петър Писарски от група "Атлас".

Факт е обаче, че през последните години представителите ни стигат все по-челните места в музикалната надпревара, което може би говори, че българските музиканти са напипали формулата за успех.

"Не можем да кажем на черното - бяло. Миналата година бяхме втори. През последните години пращаме все именити изпълнители. Сега намерихме начин да въздействаме на хората", сподели Тоши.

Колкото и да са талантливи музикантите обаче политиката сякаш винаги играе роля в мащабни конкурси като този. Скандалите около "Евровизия" винаги са вървели ръка за ръка с формата.

И тук идва моментът за въпроса - дали печелят политически и икономически удобни "играчи" и има ли шанс България да стане №1?

"Ако има година, която да е политически удобна за България, то това е тази година. Това е огромна реклама за страната победител", коментира Тоши.


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българската песен не струваше.
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За всички които не знаят певецът на Австрия е беквокалист на Поли Генава и Кристиян Костов и песента е дело на Симфоникс с Българско участие и клип сниман в България !!!
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кипърката е крадла на песента от 2016 на поли генова на евровизия !!!
85
1
 
1
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 9 месеца
Begendorf..a faat man..
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
О леле тези на снимката са много грозна гледка...
83
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не вярвам никога на това което подхвърлят букмейкърите и кой колко гледания имал в Ютюб!!
Това е за отклоняване на вниманието!!!
Песента победител е доста по - встрани, подценявана, пренебрегвана, но се оказва - в повечето случаи - ТОЧНАТА ПЕСЕН!
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
“На хората от екипа на нашите изпълинтели. Определени хора вземат много пари от държавата, за някакъв си конкурс.“
...
БНТ не е платила и един лев за песента, правата й остават на 100% на Симфоникс. Даже, доколкото знам, и парите за сценографията се набират от частни спонсори (не само в България). Държавата плаща таксата за участие (но тези пари не отиват в българския екип), на него се поемат просто пътните. Може да има някакви командировъчни за една седмица, но това са жълти стотинки.
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
най-жалкото беше представяне на поляците, много фалшиво пеене на моменти.
...
А певецът на поляците всъщност е швед.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кипърката е бразилка и ще бие.
...
Всъщност е родена в Албания.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
„НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ТЪМНОКОЖИЯ! МАЙ ДОСЕГА ТАКЪВ НЯМАШЕ! (...) 10 000% ВЕЧЕ Е ЯСНО, ЧЕ ПЕВЧЕСКИТЕ КАЧЕСТВА ИЗОБЩО НЕ СЕ ГЛЕДАТ ТУКА!“
...
В момента три държави са представяни от тъмнокожи, и, разбира се, в миналото и имало много други, включително Норвегия. Ако имате предвид Цезар от Австрия, боже господи, певческите качества не се гледали, той е изключителен певец, който няма да спечели, но ще се класира в десятката. Певческите качества се гледат, и то много.
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ИСКАМ ДА МИ СЕ ОБЯСНИ КАК ИЗРАЕЛ Е В ЕВРОПА!
...
Конкурсът не е за държави от Европа, а за такива с национална телевизия и радио, членове на определен медиен съюз. Затова участват Израел и Австралия, а в миналото е участвало и Мароко. Даже Япония има право да участва на Евровизия, но досега не е провила интерес.
77
3
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 10 месеца
До Евроревизьора

e нали викнаха онова щърбото русначе вместо единия нег..афроамериканец? ти още малко ше искаш и 94 годишната -60 годишна рускиня с деменция да изкарат на сцената
76
3
 
4
 
! Отговори
Евроревизьора преди 10 месеца
Смело напред,рецептата е правелна!!!Ако в групата имаше и една забулена от бежанския лагер в Харманли от раз и сме първи,па тогаз бати Бойко да му мисли как догодина ще прави Евровизия 2019
75
2
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 10 месеца
турете делио роси да пее,поне второ место.
74
1
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 10 месеца
За да извадим качествена изцяло българска песен на Евровизия, първо трябва да има качествена музикална среда в България, качествена среда се изгражда от хора с богата култура! Като се погледна в тубата, кои са най-гледаните български клипове, се вижда, че то елементарна култура вече няма у нас !
Изпълнители иначе имаме, имаме и талантливи музиканти, но със стойностната авторска музика нещата са много зле, защото у нас няма среда за реализацията и!
Колко от вас са чували "Ирфан" ?
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз като някой соцносталгик да кажа "ех какви Евровизии имаше едно време"помня някои от 80-те години макар че бях подрастваща пък и нали бяхме зад желязната завеса като извънземно ми изглеждаше!30-те нови държави от СССР и СФРЮ унищожиха фестивала или конкурса Евровизия,все си гласуват по съседски и заради войните все бяха между първите.
72
0
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 10 месеца
Защо не правихме Наско Ментата със "Шушана"? Можеше за силно сценично присъствие да пратим оня министерския син, да чупи бутилки със шампанско по 300 еврпсрчеро или общо около 40 000 евро , както направи в скъп хотел в Алпите под звуците на "Шушана". Сигурно щяхме да спечелим.
71
2
 
12
 
! Отговори
:) преди 10 месеца
най-тъпото събитие в годината
70
1
 
12
 
! Отговори
Текстописец Храбър преди 10 месеца
Анонимен, преди 40 минути: "ИЗРАЕЛ НЕ Е ОТ ВЧЕРА В ТОЗИ КОНКУРС НО ИСКАМ ДА МИ СЕ ОБЯСНИ КАК ИЗРАЕЛ Е В ЕВРОПА!"

Да те хвърля в джаза. Австралия също е участвала на Евровизия. Не моли някой да ти обяснява как тя е в... Европа.
Много отдавна Евровизия престана да бъде песенен конкурс. Бавно и постепенно, а от 10 години и ОКОНЧАТЕЛНО това стана един пошъл политически спектакъл с хард-порно привкус.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жана Лудвигсхафен ще победи.