Треска за "Евровизия" – най-интересните моменти на финала в събота

Букмейкърите са доста объркани и често сменят своите залози
11 май 2018 18:48,
20

Снимка: tumblr

Финалът на "Евровизия" е на прага и българите все повече са затаили дъх пред екраните. Песента Bones на група Equinox впечатли всички и шансовете и за победа са огромни. Какво обаче ще се случи, сякаш никой не знае.
Това е изключително силна година за Евровизия – впечатляващи изпълнители и въздействащи песни. Дори букмейкърите са сравнително объркани и доста често сменят своите залози.

Само за пример – песента на Израел "Toy" беше сочена като категоричен победител в продължение на 4 месеца, но след представянето на Кипър нещата бързо се промениха. Истината е, че може би битката за първите 4 ще бъде между представителите на Израел, Кипър, Естония и, разбира се, България.

Всяка година се спряга политическия аспект на конкурса. Редица скандали съпътстват песенния конкурс. Представителката на Русия – Юлия Самойлова, не беше допусната до музикалната надпревара, защото е пяла в окупирания Крим. Тази година обаче руснаците опитаха отново и изпратиха същия изпълнител с друга песен. След като обаче Русия не се класира на финал (което беше очаквано предвид скучното и доста фалшиво изпълнение), заваляха коментари, че страната е била бойкотирана "музикално" и... отново се заговори за политика.

Но нека поне веднъж оставим политиката настрана. Каквото и да си говорим, "Евровизия" е един от най-цветните конкурси, който обединява над 40 страни всяка година. Какво ни очаква тази? Освен музикалните изпълнения, в конкурса има и много интересни моменти, които ще видим на финала утре вечер. Ето ги и тях:

1.Украйна:
Представителят на Украйна е като мека версия на Мерлин Менсън, но за бедни. Меловин е победител от украинския X Factor, а двете му различни очи много напомнят на популярния и екстравагантен Мерлин Менсън.
Украйна винаги залагат на драмата. Самият изпълнител излезе от пианото по най-драматичния възможен начин. Изпълнението на Меловин има много огън, но иконата Верка Сердучка обеща да е на първите редове с пожарогасител в ръка, ако нещо.. .се обърка. Някои се шегуват, че Меловин е син на румънския представител от 2013 – Цезар, наричан от феновете на конкурса граф Дракула. Приликата наистина е интересна.

Шегата на страна – песента на Украйна е с доста зарибяваща мелодия, а изпълнението и по всички критерии е повече от впечатляващо. Шансовете на Украйна за победа обаче... не изглеждат високи. Дори според букмейкърите, на които не може много да се вярва, поставят страната на далечното 21 място.

2. Австрия
Представителят на Австрия Цезар Сампсън има невероятен глас. Добре, че поне той компенсира за...интересното му облекло. Ако Тенекиеният човек от приказката "Магьосникът от Оз" беше истински, това щеше да е представителят на Австрия. През изминалата година той беше беквокалист на Кристиян Костов, но утре е готов да блесне на сцената на Евровизи с не толкова бляскавите си доспехи. Шансовете му за класиране в топ 5 обаче са... никакви.

3.Естония (нито един прозорец не пострада по време на изпълнението)
Ако Елса от "Замръзналото кралство" е решила да се пенсионира като кралица и да започне музикална кариера, това щеше да е представителката на Естония. Елина Начаева е сочена като един от най-силните изпълнители тази година.

Операта обаче не е лъжица за всяка уста и може би победата на Естония ще се изплъзне между пръстите им, въпреки неоспоримия талант на певицата. Тя несъмнено има впечатляващи гласови възможности, а ефектната рокля засилва още повече въздействието. Въпреки това обаче Естония ще заеме, може би, втора, трета или дори четвърта позиция.

4. Норвегия
Не, не сме се върнали в 2009 година, въпреки че представителят на Норвегия е същия и...изглежда по същия начин. Симпатичният и Александър Рибак не е остарял изобщо. Той е все така чаровен и все така обичан. С две думи – сладур.
Не можем да кажем същото за песента обаче. Песента "Fairytale" от 2009 успя да спечели сърцата на жури и публика, но сякаш тази година... само с усмивката на Рибак няма да се получи. Може би песента е нещо като криза на средната възраст за Рибак.

"Първа стъпка: Повярвай и пей по цял ден.
Втора стъпка: просто давай.
Ето така се пише песен!"
Ех, Саше, ако ставаше толкова лесно... Според букмейкърите Норвегия ще се класира едва на 9 място, но реално... може и да е дори извън челните 10.

5. Сърбия
Нашите съседи правят странна и вдъхновена от "Вода" на Елица и Стунджи песен. Само че този път на сцената е и доста възрастен дядо, който подозрително прилича на Айншайн и свири на флейта...
Песента "Nova Deca" е доста въздействаща и наподобява много на нашия флоклор. Балканското си е балканско...

6. Чехия
Ако Джъстин Тимбърлейк и рапърът Майкълмор си имаха незаконно дете и това беше биологически възможно, това щеше да е представителят на Чехия. Песента прилича на миналогодишната "Hey Mamma" на Молдова, която спечели сърцата на публиката (направи го по-точно атрактивният саксофонист) и се нареди на трето място. Миколас от Чехия едва ли ще има този късмет обаче. Може би ще си хване раничката под ръка и ще си тръгне с почетното 7 място.

7. Дания
Дания изпрати... истински викинги на сцената. Брадаткото Rasmussen ни пренася някъде далеч в морето на пиратски кораб, устремени към поредното приключение в търсенето на скрито съкровище. А визуалната прилика между него и Тормунд от Игра на тронове е поразителна.

8. България
Песента на Equinox – Bones обра голяма част от овациите на Европа. Сякаш имаме реален шанс за победа тази година. Представянето ни на първия полуфинал беше на ниво, а възгласите на публиката могат да говорят много за успеха на дадената държава. Много от чужденците се чудят как така България успя да прати Black Eayed Peas и Sia наведнъж... Стискаме палци на Жана Бергандорф и компания!

9. Молдова
Ако все още се чудите къде е онази цветна и приятно нелепа "Евровизия", която очаквате, ето я. Представителите на Молдова тази година изглежда са Звездни рейнджъри, а сюжетът на изпълнението им е като латино-американски сериал.
Песента е свежа и забавна, а драмата приковава вниманието на зрителите, които се опитват да разгадаят кой кой е в любовния триъгълник... който изведнъж стана многоъгълник.

10. Унгария
Всички знаем колко бляскава, брукатена и нелепа може да бъде "Евровизия". Монс Зелмерльов, който е победителят на Швеция от 2015 година изпя "Любов, любов, мир, мир" по време на домакинството на страната през 2016. Унгария обаче...са много далеч от тази напудрена версия на песенния конкурс. Те успяха да превърнат брукатената Евровизия в подивял рок концерт... и то много бързо. Това обикновено е работа на Финландия... всички помним Лорди и тяхната песен Hard Rock Hallelujah, нали?

11. Израел
Какво е общото между китайските късметлийски котета, гейшите и кудкудякането? Отговорът е Израел.
Феминистката песен "Toy" на Нета впечатли всичко живо с танцувален ритъм и силно послание, вдъхновено от движението #meToo. Тя бе сочена като победител от букмейкърите в продължение на 4 месеца. Почти беше взела короната...докато на хоризонта не се появи Кипър.
Песента на Израел наистина е нужният цирк в Евровизия. Но този тип изпълнения не стига по-далеч от второ място. А и никой не може да детронира Верка Сердючка...

12. Холандия
Американското кънтри в "Евровизия"? Звучи почти невъзможно. Но все пак песента на Холандия Outlaw in 'Em успя да се класира за финал.
Този стил сякаш е далечен за песенен конкурс като цветната Евровизия. Затова и шансовете му да е в топ 5 са минус безкрайност.
Що се отнася до облеклото на изпълнителя... представете си леопард с шапка.

13. Кипър
Числото 13 тук никак не е случайна. Избрахме го точно защото Елени от Кипър е една...фатална жена. Представете си балканската версия на Бионсе, но много, много по-добра.
Представителката на Кипър демонстрира увереност, сексапил и абсолютно звездно поведение на сцената. А може би няма по-международно изпълнение от нейното. Тя е албанка, живяла почти през целия си живот в Гърция, която представя Кипър с песен на английски и испанско заглавие. Едно е сигурно – Fuego на Елени обърка сметките на букмейкърите и е сочена като един от големите фаворити тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
ти нещо ме бъркаш с някой друг, човека долар е фейк и ръсеше глупости, ако не греша бяха го разконспирирали че е някав даскал от УНСС. Аз всичко което съм написъл тук е истина, аз см реален човек и не веднъж съм канил който се съмнява да ми се обади на телефона или скайпа и наживо ще му покажа Сидней, и 2-*** го направиха доста им държа влага, после 1 месец ми пращаха смс-и за дълголетие и берекет. Ако искаш да си следващия заповядай ще се позабавлявам и с теб, удоволствието е изцяло мое
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз живях в западна европа преди да се преместя тук в Сидни. Работил съм високо квалифициран ИТ в институт по стандартизация.Сидни, забрави си интернет биографията. Когото никът ти още беше Човекът Долар, живееше не в Западна Европа, а в Манхатън, и минаваше там всичките манекенки като Митьо Пищова. Пак беше ИТ специалист, не си си измислил друга професия, пък и стилът на писане трудно може да се сбърка.
16
2
 
1
 
! Отговори
отСидней Австралия преди 5 години
До 13"Мухахаха, типичната представа за Западна Европа на хората, които никога не са ходили там"Аз живях в западна европа преди да се преместя тук в Сидни. Работил съм високо квалифициран ИТ в институт по стандартизация. Всичките ми колеги и приятели с университетско образование като мен и никой нито знае за Евровизия нито се е интересувал нито сме я обсъждали. Живееш в пълна матрица ако с това те хранят, то белите хора живеят на съвсем друго ниво интереси. Популярните медии дори не я отразават
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евровизия е прекрасна "духовна" храна за зомбита!...Далеч не всички песни са особено духовни, за разлика от българската, която наистина е, но винаги се чудя защо коментарите за зомбитата ги има тук, а липсват за световното по футбол например. Или за това кой кого ще набие до припадък другия на мач на Кубрат Пулев.
14
2
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Евровизия е прекрасна "духовна" храна за зомбита!
13
4
 
4
 
! Отговори
коко преди 5 години
Треска за "Евровизия" какво да гледаш само травестити наркомани и *** А как да ги слушаш ревът пищят резил .
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
живота на европейците не е запълнен с подобен талаш. А за тука Ав$тралия ви уверявам че не сме чували за нещо...Мухахаха, типичната представа за Западна Европа на хората, които никога не са ходили там. Колкото до Австралия, това между другото е единствената държава, която заради Евровизия най-сериозно си е закупила рекламно време в Ютюб. Така че в момента преди много клипове, свързани с Евровизия, се отваря рекламата с тяхната певица и молбата утре да гласуваме за Австралия.
11
3
 
1
 
! Отговори
до Сидни Австралия преди 5 години
Не, не говоря за Франция макар че не е лоша песен, но човекът който ще спечели, направи по-хубава версия на тази песен. На английски! :) И аз считам Евровизия като парад на лош вкус, но миналата година доказа че може и хубави песни да печелят. Е, и тази година има един който го заслужава напълно и е истински вдъхновяващ певец и човек. Обичам Австралия! Джесика беше най - добрата вчера. Австралия според теб на кого ще даде Twelf points?!!! :))) А Португалия??? А Франция???
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като я видях за първи път по ТВ онемях - кости, плът и кости, тъмнина, неизвестно !?! Боже, що за глупост е това и най.вече къде е цензурата? Що за идиотщина и как това може да се харесва!? Но като си помня Кончитата и ония *** Lordys, Боже пази!
9
0
 
11
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
И най-важното за Кипър е,че тя пее същата песен,която бе пяла нашата Поли Генова на Евровизията.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Кончита защо я няма.Без нея Евровизията е ***.
7
2
 
10
 
! Отговори
MetalShop преди 5 години
Брукатена??? Брутално неграмотни сте !!!
6
7
 
2
 
! Отговори
отСидней Австралия преди 5 години
До 4,Дам, най вероятно говориш за Франция с геронтофилната им песничка която я спрягат за следващ домакин на евровизия, но тихо не трябва да ги споменаваме тия неща че стадото спи пък и жълтисани статийки с посредствено чувство на хумор написали да е пълна жълтенията. Как да обесниш на стадото че докато живях в западна европа от всичките ми приятели и колеги 1 не видях да споменава евровизия, камо ли да знае че има.такова. Да не говорим че в популярните весници и телевизии няма нищо за евровизи
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно,на запад почти никой не гледа тая глупост а тук на изток ОСОБЕНО В РУСИЯ,БЕЛОРУСИЯ,УКРАЙНА и бившата Югославия е егати истерията,така че другари не дрънкайте за *** ценности защото Русия се пъне и там да е първа ама успява колкото и на другите "фронтове".
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не виждам победителят сред вашите предположения или фаворити! :)Знам кой ще е - той е сред Големите 5. И после като спечели, ще питам БНТ затова ли 3 месеца не обелваха и дума за този изпълнител от страх да не засенчи българския trash?! No waaaay!!!
3
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а хората в европа знаят ли за евровизия? Щото съм живял в западна европа и никой не се интересува от гео-политически евтини шоута, живота на европейците не е запълнен с подобен талаш. А за тука Ав$тралия ви уверявам че не сме чували за нещо което се излъчва директно в 4 посред нощ тукашно време. Тая евтина драма е за храна на жълтите медии и хора без качествен живот в мизерията и всичките и аспекти. Повярвайте ми белите хора живеят качествен живот с други ценности и приоритети. Поздрави от Сидни
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да спечелят - какво. Ще се наредят до имената на Кончина Вурст и Дана Интернешънъл. Не ме занимавайте с глупости. Аз слушам музика. Вие си слушайте Жана.
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хаха!Дреме му на някой за Евровизията ви!Някакви си там кресльовци с лица с мъченически вид се дерат сред лампи и пушилки!Театър сълза и смях за нежните жендераски души