България с допълнителна награда на Евровизия

Еquinox получи отличието в категорията за най-добра композиция
12 май 2018 22:54,
231
България с допълнителна награда на Евровизия
Снимка: БТА

В Лисабон започна финалната вечер на конкурса за песен Евровизия. България се класира за нея на първия полуфинал във вторник.

Преди началото на конкурса обаче бяха раздадени допълнителни награди и България спечели една от тях, съобщава сайтът на конкурса Eurovision.tv.

Става дума за наградите на името на Марсел Безенсон, основателя на Евровизия. Те се връчват в три категории - за най-добра композиция, за фаворит на акредитираните за конкурса журналисти и за най-добро артистично изпълнение на песен.

Българската група Еquinox с парчето "Bones" получи отличието в категорията за най-добра композиция заради оригиналното звучене и елементите на национална идентичност в музиката и текста.

Наградата на акредитираната преса отиде при френския дует Мадам Мосю за песента "Mercy", посветена на миграционната криза и вдъхновена от раждането на момиченце на име Мърси на кораб, спасил мигранти в Средиземно море преди година.

Детето сега е на една годинка и неотдавна бе открито в добро състояние в бежански лагер в Сицилия от френски журналист, което развълнува много френските участници в Евровизия.

Наградата за най-добро артистично изпълнение отиде при огненото изпълнение на кипърката Елени Фурейра за парчето 'Fuego".

Наградите на името на Марсел Безенсон се връчват от 2002 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
25
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 5 години
дойч държавите си гласуват една другагърция за кипър и обратнотозападно европейските за западно европейскиза пръв път източните славянски държави не гласуват за БГ масово, явно нещо има причина и не е музикалнаавстралия една от най хубавите песни на конкурса, е последнаИ за финал - следващата евровизия отивайте с каски и бронежилетки Хис6ула ви подготвя шоу само това чакаЗакривай това жалко фиаско толкова мърсотия хората са омерзениПечели който решат, ако ще магаре да вържеш (може и пиле)
131
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да спечелиш трябва да имаш огромно самочувствие, да си самоуверен, магнетичен, енергичен, харизматичен, чаровен, да грабнех публиката и да имаш манталитет на победител. Българите май нямат нито една от тези черти какво остава всичките накуп.
130
0
 
35
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 5 години
Ако се чудиш кой даде гласове на БГ от Ав$тралия когато тук е 5 сутринта и всички спят...Ами това съм аз бее, гледах по SBS местната телевизия и българската онлайн и гласувам през 3 телефона и 1 ГСМ модем, по 20 СМС-а от всеки. Да тука има лимит на смс-ите по макс 20 на номер, не знам защо в БГ телевизията не изписват лимита на смси. Е, сега знаете :) аз гласувах от името на цяла Ав$тралия :)
129
2
 
24
 
! Отговори
До Do Bulgaropiteci преди 5 години
Ти не си много в час. Ама хич.. Нито познаваш истински българите, нито искаш да ни опознаеш. Плюй твоята държава..нея поне я знаеш ;)
128
1
 
25
 
! Отговори
европа - първа преди 5 години
Европа е номер 1, извънземно спечели или ако е земно, то е от нов биологичен вид "хомо свинарикус"
127
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прекалено се лансират сладникави поп изпълнители тип Джъстин Бийбър като чеха и особено шведа или много залагащи на сексапила като кипърката. По-добри изпълнители като холандците, унгарците, нашите и донякъде датчаните бяха недооценени.Запомних чеГермания и Хърватия ни дадоха по 10 точки, Исландия 8, Австралия- 7. Доста страни, между които и Сърбия не ни дадоха точки
126
6
 
25
 
! Отговори
СЛАВЯН преди 5 години
Кой измисли да бъдем представени от група чужденци? Трябва да си вземем поука от мача Славия - Левски, Славия с 11 българи спечели купата, срещу 10 скъпоплатени чужденци от Левски, Левски беше само с един българин, а Славия само с българи в състава си!!!
125
0
 
25
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 5 години
по важното е да оправим Западните Балканиа ние да сме стабилни както винаги... в мизерията и всичките и аспекти
124
1
 
23
 
! Отговори
отвратен преди 5 години
боже мили, смили се над нас!
123
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво още нямаме давайте идеи...Нямаме българин
122
3
 
28
 
! Отговори
Eurovision преди 5 години
такааа дотука в Евровизия имаме победители:-транссексуалната Dana International-травеститa с брада Кончита Вурст-пича с транспланираното сърце от Португалия от миналата година-дебеланата 178кг от тази годинаКакво още нямаме давайте идеи
121
5
 
22
 
! Отговори
ИЗРАЕЛ = САТАНАТА!!! преди 5 години
1. Евреите предават Христос!!!2. Плюят по Христос!!!3. В техния Талмуд, чакат Антихриста!!!4. Евреите искат да превземат Света и да го предадат на САТАНАТА, техния Месия...5. Ще използват ВСИЧКО!!!! И ще превземат държавите отвътре!!!6. Ще извращават, ще създават, йоги, ню ейдж-куку хора, всякакви вярвания и магии...7. Илюминати, масони, окултни сатанински организациии искат да оправляват Света!!! 8. Да виждате Израел на картата на Европа???
120
3
 
21
 
! Отговори
винету преди 5 години
мат'ряла е лош, догодина - нещо от зоопарка да пратим, представители ни от папуа и нова гвинея и те се провалиха.
119
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представителката на Израел звучеше фалшиво,в някои моменти,а през другото време не се чу нито една нота.Това,песен ли бе изобщо?Или подигравка с таланта на останалите участници?
118
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичм те до кооокъл, споделя вегана със воооопъл! Еврейката спечееели, душата ми трепееери!
117
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
групата ни е феноменална, две пeчки, един хoмo българин със силикон по цялото лице и поне Жана малко отстрамва добро парче е
116
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А уж сте ЕвропредЦедателството и Вождът ви обединител на Балканите.Най-обичам платените *** тип ши.зофреник, които се самообиждат в интернет и говорят на ви на българите на български език в български сайт. За желанието ти да се гръмнеш, което си изразил, не се съмнявам, потърси специализирано лечение.
115
1
 
19
 
! Отговори
бо тик вун преди 5 години
к0нгретулейшънс!! хвърлете 2 телешки пържоли на кучетата, казах!
114
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До132Не ни дадоха нищо, специално следях
113
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя подутия от нашите ми е много противен сякаш са го ужилили 20 пчели по тъпата тиква