България с допълнителна награда на Евровизия

Еquinox получи отличието в категорията за най-добра композиция
12 май 2018 22:54,
231
България с допълнителна награда на Евровизия
Снимка: БТА

В Лисабон започна финалната вечер на конкурса за песен Евровизия. България се класира за нея на първия полуфинал във вторник.

Преди началото на конкурса обаче бяха раздадени допълнителни награди и България спечели една от тях, съобщава сайтът на конкурса Eurovision.tv.

Става дума за наградите на името на Марсел Безенсон, основателя на Евровизия. Те се връчват в три категории - за най-добра композиция, за фаворит на акредитираните за конкурса журналисти и за най-добро артистично изпълнение на песен.

Българската група Еquinox с парчето "Bones" получи отличието в категорията за най-добра композиция заради оригиналното звучене и елементите на национална идентичност в музиката и текста.

Наградата на акредитираната преса отиде при френския дует Мадам Мосю за песента "Mercy", посветена на миграционната криза и вдъхновена от раждането на момиченце на име Мърси на кораб, спасил мигранти в Средиземно море преди година.

Детето сега е на една годинка и неотдавна бе открито в добро състояние в бежански лагер в Сицилия от френски журналист, което развълнува много френските участници в Евровизия.

Наградата за най-добро артистично изпълнение отиде при огненото изпълнение на кипърката Елени Фурейра за парчето 'Fuego".

Наградите на името на Марсел Безенсон се връчват от 2002 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
19
 
! Отговори
шопа преди 5 години
пилешката мазнина е много вкусна, но обичам и свинска!
111
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да не се лъжем, песента не беше нищо особено. Не, че израелската беше, но ....
110
10
 
24
 
! Отговори
Do Bulgaropitecite преди 5 години
Добре че не спечелихте, че с вашето ниско самочувствие ако бехте щяхте да изпаднете в делириум. Щехте да го вкарате в учебниците за да могат клетите ви дечица да си помечтаят. Щехте да изтреляте песента у космоса. Щехте да направите паметник на наркоманката.Абе направо не ми се мисли какво още.
109
0
 
31
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 5 години
дойч държавите си гласуват едни другигърция за кипър и обратнотозападно европейските за западно европейскиза пръв път източните славянски държави не гласуват за БГ масово, явно нещо има причина и не е музикалназа австралия една от най хубавите песни на конкурса, никой не гласуваИ за финал - следващата евровизия отивайте с каски и бронежилетки Хис6ула ви подготвя шоу само това чакаЗакривай това жалко фиаско толкова мърсотия хората са омерзениПечели който компанията реши, ако ще магаре да е
108
0
 
20
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
До Анонимен 125Напротив дадоха ни 2 точки мисля. А Германия цели 8
107
0
 
22
 
! Отговори
готвача преди 5 години
сочното пиле, капещо лой от него, мммм... след 5 часа печене на шиш на бавен огън, ще е фантастично!!!
106
3
 
26
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Що да ни дават точки бе.Как може Бг да се представя от изцяло небългари.Как може да отидеш на конкурс с песен която 90%от българите не разбира.Що се чудите.Дивотийте в нашите музикални среди са потресаващи.На кой му хрумна да покани чужденци да представят България Ние сами не се уважаваме а чакаме от другите.Е няма как да стане
105
2
 
21
 
! Отговори
гугъл - слушаме ви преди 5 години
Израел ще пратят ли някоя и друга фойерверка към Иран да отбележат победата?
104
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен1 преди 5 години
До Анонимен 118А вие да не би случайно да сте таджикистанец, че да се обръщате към нас с "българи,.."?Миналата година 2ри, 2016- 4. Когато имаме добра песен гласуват за нас, когато не е чак толкова добра не. Какво сложно има?!
103
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честно, не вярвам на резултата, защото следих реакциите за всички държави много отрано. Първо, никой не вярваше, че Сърбия изобщо ще се класира с какофонията, леко крадната от Елица и Стунджи с тъпаните, даже на слабия втори полуфинал. Песента нямаше гледания и нямаше фенове, до последно. Сериозно, Сърбия имала повече гласове от България на телевота? Това е лъжа.
102
8
 
22
 
! Отговори
антхриста преди 5 години
До ИЗРАЕЛ = САТАНАТА1. Самият Христос е бил еврейн. Да мразиш някого, само защото нечии предци преди повече от 2000 години са направили нещо е меко казано малоумно. 2. Това че отделни израелски индивиди имат по-високо IQ и успяват да управяват света не прави всички евреи сатани.3. Как свързахте Евровизия с религията така и не разбрах.4. Израел участва, защото нац. телевизия е част от определен тв съюз.Не харесвам израеската песен, ама това вашето е прекалено!
101
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нашите братя ослободителите не ни дадоха нито една точка също.,.........Освободиха ни от точките ;)
100
2
 
23
 
! Отговори
до 123 преди 5 години
то от надарени африканци боли и то много, даже се налага да те шият!!
99
9
 
26
 
! Отговори
Petlio преди 5 години
Всички мразят булгаропитеците и има защо!
98
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни дават точки защото ни завиждат. Ние българите сме най-красиви и сме най-умни.
97
3
 
23
 
! Отговори
дарвин преди 5 години
Еволюцияна в екшън, белите поч3рнеха, вместо ч3рните да побелеят, прасетата станаха хора, абе май е деволюция!!
96
2
 
40
 
! Отговори
Неизненадан преди 5 години
Защо гледате политическо шоу пропгандиращо простотия? Преди лягане погледнах класацията и видях очакваното Израел. До година ще спечели пак различното и либерал толерантното. Не си губете времеро. Мислете си за България като за безценост, която да пазим. Лека нощ братя българи.
95
1
 
35
 
! Отговори
Ужас! преди 5 години
Първо място??? Нито песен, нито визия - само политика! Възмутително!
94
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румънците също не ни дадоха нито една точка.
93
3
 
31
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Миналата година - руснакТази - неrъри от плантациитеДогодина - човекоядци от Папуа Нова ГвинеяЧисто българсси