България с допълнителна награда на Евровизия

Еquinox получи отличието в категорията за най-добра композиция
12 май 2018 22:54,
231
България с допълнителна награда на Евровизия
Снимка: БТА

В Лисабон започна финалната вечер на конкурса за песен Евровизия. България се класира за нея на първия полуфинал във вторник.

Преди началото на конкурса обаче бяха раздадени допълнителни награди и България спечели една от тях, съобщава сайтът на конкурса Eurovision.tv.

Става дума за наградите на името на Марсел Безенсон, основателя на Евровизия. Те се връчват в три категории - за най-добра композиция, за фаворит на акредитираните за конкурса журналисти и за най-добро артистично изпълнение на песен.

Българската група Еquinox с парчето "Bones" получи отличието в категорията за най-добра композиция заради оригиналното звучене и елементите на национална идентичност в музиката и текста.

Наградата на акредитираната преса отиде при френския дует Мадам Мосю за песента "Mercy", посветена на миграционната криза и вдъхновена от раждането на момиченце на име Мърси на кораб, спасил мигранти в Средиземно море преди година.

Детето сега е на една годинка и неотдавна бе открито в добро състояние в бежански лагер в Сицилия от френски журналист, което развълнува много френските участници в Евровизия.

Наградата за най-добро артистично изпълнение отиде при огненото изпълнение на кипърката Елени Фурейра за парчето 'Fuego".

Наградите на името на Марсел Безенсон се връчват от 2002 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсурд!!! Имало е допълнителна певица, а тая Жана се прави, че го пее тя...... После искаме да се класираме, че как до стане? А относно песента победител, дори не ми се коментира!!!!
171
0
 
18
 
! Отговори
Най-голям фен преди 5 години
А защо не пуснаха народната певица? Ами Жана се прави, че ние народните мотиви? Не беше ли честно всички да заедно и да споделят мотива?
170
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изтропаха най-неповторимата композиция.
169
10
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Липсваше ми човекът глас,Поли някоя си,Рут отнякъде си...Обаче разбрах,че у нас виреят разноцветни...българи,мда.
168
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шушана спечели!
167
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я! Мундю се изчернил!
166
3
 
19
 
! Отговори
mne преди 5 години
Cesár Sampson (born 18 August 1983) is an Austrian singerBorn18 August 1983 (age 34)Linz, Austria
165
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен174 Много страни имат чужди изпълнители в съставите си на Евровизия.Например,Австрия.
164
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евровизия не еконкурс за песен,а хуманитарно предаване.
163
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България на печките, бате.
162
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Eй го и нашият отбор по толерантност и либерализъм. Кви са тия чеpнилки, тука ли са родени?
161
2
 
35
 
! Отговори
Браво Equinox преди 5 години
Ние бяхме сред четирите най-добри изпълнения. Ако Жана беше еврейка или обратна можеше и да се класираме.Браво Equinox!
160
2
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
До ВладиславЩото ние дадохме на съседите точки,затова ли говориш!!
159
3
 
35
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
Естествено, че е нагласен конкурса,винаги е бил нагласен.Аз съм изключително разочарован,но не от това че не сме в топ 3 или нещо, а защото нито една балканска държава не се застъпи за нас.Барем от кумова срама по 2 точки да бяха дали.Ама не,смятайте какво е отношението им към нас българите.Аз също, не съм много ок да ме представят, ***, ***, наркоманка,но песента им беше хубава, и като вокално изпълнение беше страшно трудна,все пак това е квинтет, знаете ли колко е трудно да се синхронизи
158
1
 
38
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Кипърската песен,която дори взе второ място е плагиатство!Копие на песента на Поли Генова преди година на същия конкурс.Някой ще повдигне ли въпроса или ще си мълчим-както винаги!?
157
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скапан нагласен конкурс, който е всичко друго, но не музикален. Сцена за пропаганда на политика и модерни либерални ценности. Изкуството остава на заден план. Ако конкурса беше наистина музикален трябваше да спечели Естония. Песента и начина на изпълнението и бяха уникални.
156
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не беше лоша българската песен! Но ми писна българи да пренебрегват българския език. Представяш България - прави го на български език! Трябва да се повтаря, за да се запомни - българският език е официален език на Европейския съюз!Не сме роби, не се срамувайте от езика си!
155
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз бях за Кипър, както и цяла Гърция!
154
4
 
28
 
! Отговори
1.1 преди 5 години
Молдова -кражба от дует Ритон -Филипчо Киркоров е техин приятел .Белгия -хубав глас скучна песен.Азарбаджан -лошо изпяване началото на песнта.Беларус пълен ужас !!
153
3
 
24
 
! Отговори
1 преди 5 години
моят топ 10 на Еровизия 2018 Финландия Австрия Англия Германия Албания Естония Дания Холандия Украйна Малта.Изрел- ужас Кипар -палигат Македония-селяндурско изпълнение на сцената Сърбия -кражба от Българския фолклор Хърватия палигат с добра певица Унгария лоша песен Гърция слабо една синя ръка на сцената Италия слабо и фалшиво представяне Франция- лоша песен Русия най -лошата певица