"Мистерията на българските гласове" с нов албум

"BooCheeMish" – 20 години след последният студиен запис на хора
16 май 2018 09:15, Петя Славова
7
"Мистерията на българските гласове" с нов албум
Снимка: Шуберт мюзик пъблишинг

Новият албум на "Мистерията на българските гласове" ще бъде официално на световният музикален пазар на 25 май 2018 г.. Той носи звучното заглавие "BooCheeMish" и съдържа 12 нови произведения, специално написани за световноизвестния български състав. 

Това е и първият студиен запис на хорът от почти 20 години насам. У нас "BooCheeMish" ще бъде достъпен за меломаните на CD, SACD, книжка с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет. Те ще са достъпни в България два дни преди световната премиера на албума и така от 23 май "BooCheeMish" ще бъде наличен на българския пазар. 

Раждането на "BooCheeMish" е плод на над двегодишна работа на хорът, продуцентският екип и всички останали участници. Специален гост в него е австралийката Лиса Джерард - известна на меломаните като член на дуото Дед кен денс и като композитор и изпълнител на филмова музика. Тя е носител на  "Златен глобус" за музиката към филма "Гладиатор", създадена съвместно с композиторът Ханс Цимер. В албумът участват още световният шампион по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман.

С неповторимо присъствие са и българските музиканти: Петър Миланов - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – кавал и Димитър Карамфилов – контрабас. Албумът е продуциран от Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са специално композирани от българският композитор и музикален продуцент на албума Петър Дундаков, от Лиса Джерард и от ирландският композитор Джулс Максуел.   Официален разпространител на албума (извън България) е независимата немска звукозаписна компания Професи Пръдакшънс.

12-те изключителни музикални произведения предлагат ново, уникално изживяване за ценителите и феновете на "Мистерията на бългаските гласове".  Част от тях са разработки на основата на български фолклорни мелодии със съвременно звучене и на световно ниво. Дни преди премиерата престижни световни медии, като британските списания MOJO и Song Lines, отразиха предстоящото излизане на албума, като събитие в музикалния свят и публикуваха интервюта с участници в проекта.

На 12 юни световноизвестният бългаски хор и Лиса Джерард ще изнесат специален концерт във Варна - в рамките на фестивалa Варненско лято.

През 2017 г. хорът представи новите песни от албума най-напред пред българска публика с вълнуващи концерти в София и Пловдив. От тогава до днес "Мистерята на българските гласове" направи редица блестящи концерти в Белгия, Холандия (в рамките на фестивала Le Guess Who?), Италия и други.

През лятото и есента на тази година хорът ще представи новият си албум на концерти в Швейцария, Полша, Белгия, Италия, Германия и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
39
 
! Отговори
Калия Давидкова преди 5 години
Много слаб проект за Мистерията. След всичко, което имат като успехи, това е жалък компромис. Ама то от тях нищо не е останало. Правили са много успешни съвместни проекти с чужди музиканти, но този е като недодялан, несъвършен, проектиран лошо, песните са като раздрънкана каруца, *** аранжименти. Не повярвах на очите и ушите си от това, което видях като запис по телевизията от зала България. Много неща се затриха през последните години в България, успяха да затрият и Мистерията.
6
1
 
39
 
! Отговори
Станислава Паунова преди 5 години
Бях страшно разочарована от концерта в зала България. Това за мен не е вече Мистерията. Слаб концерт, много сухи и сиви произведения, певиците бяха натикани в ъгъла за да пригласят с някакви странни вокали на Лиса Джерард, хорът нямаше блясък, изобщо нямаше колаборация между Мистерия, само силен рекламен шум. Перкусиите и бийтбокса не спасиха мъртвородената музика. По-добре да не бяха записвали нищо, а да останеше спомена за голямата им слава с Марсел Селие. Изключително бездарна работа.
5
0
 
32
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До АнонименТи па що си анонимен?
4
0
 
36
 
! Отговори
d2 преди 5 години
До читателПървобитно ти е началното образование! Вой на умряло ти е джендърския манталитет!
3
7
 
32
 
! Отговори
читател преди 5 години
Първобитен народ, първобитна музика.Вой на умряло.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като няма пари Ще пием!Ще АМА не ще.
1
1
 
35
 
! Отговори
превозвач преди 5 години
Цялата страна е мистерия.