Стефан Димитров написа симфония за любовта... и след смъртта

Любка Биаджони долетя, за да диражира "Сънят на Пилат"
29 май 2018 13:07,
0
Стефан Димитров написа симфония за любовта... и след смъртта
Снимка: БНР

Стефан Димитров разчупи творчеството си и създаде симфоничната творба "Сънят на Пилат". Той е добре познат композитор, автор на филмова музика, поп изпълнител, мъжът до Богдана Карадочева.

Специално, за да дирижира "София симфоникс", долетя Любка Биаджони. Популярната в света на симфоничната музика българо-италианка, живее в Германия, където е омъжена за барон Енох цу Гутенберг, който също е диригент. Преди дни тя призна, че със Стефан Димитров не се познавали лично.

Двамата общували по телефон, чрез социалните мрежи. Едва сега, в навечерието на премиерния концерт, който е тази вечер от 19 часа в столичната зала "България", се видяли на живо.

Композиторът на симфонията "Сънят на Пилат" сподели подробности за раждането на творбата, както и за съвместната си работа с маестра Биаджони.

"Това произведение съм го писал в продължение на четири години - казва Стефан Димитров по БНР. - То е вдъхновено от книгата на Булгаков "Майсторът и Маргарита", която е толкова многопластова, че всеки може да си хареса нещо.

Аз си избрах темата за любовта, която продължава и след смъртта. Бях го замислил като балет, но изпълнението тази вечер ще бъде само инструментално под диригентството на Любка Биаджони.

Цялото произведение се състои от три части. Ако съм жив и здрав, някой ден ще го видя и като балет. Това е една история, която стои доста приказно и фантастично".

Стефан Димитров допълни, че работата със "София симфоникс" и диригента Любка Биаджони му е доставила огромна радост: "Много е важно диригентът да харесва това, което дирижира. Маестра Биаджони е много искрена, много ерудирана и се разбирахме доста добре. Тя е голям професионалист".

Входът е свободен тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари