Царицата на чардаша – красавицата Мими Балканска

Историята на оперетната прима във "Фамилно" по Bulgaria ON AIR
1 юли 2018 08:45, Анисия Иванова
3

Историята на голямата звезда на българската оперета Мими Балканска ще бъде разказана тази неделя, 1 юли, в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно".

Оперетната звезда е родена в Русе и едва навършила пълнолетие идва в София само с едно куфарче. Тя бързо омайва артистичния свят - банкери и политици падат в краката й. Мими Балканска е внучка на Никола Балкански, братовчед и сподвижник на Георги Раковски.

За царицата на чардаша, красавицата Мими, във "Фамилно" разказва журналистът и писател Елиана Митова, която през последните месеци от живота на Балканска прекарва всеки ден с нея и сега притежава голяма част от нейния аудио архив и богата колекция от снимки.

Двете се запознават след като Елиана става нейна фенка и започва да й пише писма, а в отговор получава снимки с автографи. Един ден Елиана Митова се престрашила, отишла и позвънила в дома на оперетната прима. И така започва приятелството им. Елиана е с нея до последния й момент в Правителствена болница.

Малко преди да издъхне, оперетната дива подарява на журналистката и сребърния пърстен, който стои на ръката й. "Фамилно" започва по телевизия Bulgaria ON AIR в 10:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
:)))) преди 5 години
Джуджанкаааа,от бързане да се трапосаш у телевизорО, си забравила да си смениш долнището на пижамката с панталон.