Емил Димитров-син: Много песни му бяха забранявани!

Спомени за големия певец от 10:30 часа по Bulgaria ON AIR
Обновена: 28 юли 2018 09:25 | 28 юли 2018 08:43, Анисия Иванова
58

Този уикенд в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно“ гостуват синовете на двама изпълнители, останали в историята на българскат естрадна музика.

В събота, 28 юли, при Деляна Миринова гостува Емил Димитров - син. Според него баща му не е противоречива личност.

"Той беше много откровен човек, без никакъв фалш, най-важното нещо за него беше музиката. Помагаше на всички, мразеше интригите", разказва синът на Емил Димитров.

Той допълва, че баща му не е бил толерирана от властта тогава.

"Много от неговите песни бяха забранявани, променяни, имаше една комисия в радиото, която следеше за текстовете на песните", разказва Емил Димитров – син.

"Баща ми реално направи първата връзка със Запада, отивайки във Франция и водейки там и сестри Кушлеви и Богдана Карадочева. Когато са били там, са живели скромно и пестеливо на едно таванче, търсел е някой, който да хареса песните му. И успява", споделя синът на големия певец.

"Фамилно" започва от 10:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До АнонименКачественото врякане е доста трудно изкуство - изисква висока техника, дихателен обем, издръжливост и т.н. През социализма не се толерираше, сега има немалко майстори в екстремната метъл сцена.
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички които са живяли по онова време е повече от ясно че е бил привилигирован. Даже и след промените като веднага давам за пример когато Кирил Маричков блъсна човек на пешеходна пътека и остана невредим. Така че тия партиини легенди ги "разширявайте" някъде другаде из нета. Също така стила му на пеене и аранжимент отново беше с минимум 20 години назад в сравнение със западните музиканти. Само ще дам един *** пример с Розета Тарп-40та година постави основата на рока с ел китара Gipson и SG!
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Съвременник 50Нещо не се връзват нещата. Балкантон по онова време беше издал плочи на Битълс, Елвис, Рей Чарлс, Кени Роджърс, Стиви Лъндар, Би Джис, Тина Търнър, Адамо и Адриано Челентано. През 80те даже имаше издадени плочи на Бананарама, Бейб и Анди Гиб. Съгласен съм че ги гледаха през лупа но каквото и да бяха "нередно" направили щеше да се оправи с някоя нова песен за партията. В крайна сметка няма как да не си бил привилигирован от партията щом те пускат чак във Франция да записваш!
46
4
 
5
 
! Отговори
А стига бе! преди 5 години
Синът му продаде паметта на баща си и даде песните му на Столетницата...
45
3
 
15
 
! Отговори
Съвременник преди 5 години
Емил не беше галеник на власта.Точно обратното казваха че проповядвал ,,западно влияние",забраняваха му песни а след един концерт в зала Универсиада го обвиниха че бил с лъскави/метални/дрехи като Е.Пресли и му забраниха концертна дейност.Дигна се голям джангър но срещу ЦК не се риташе Китарист тогава му беше Личо Стонса и той беше ,,ненадежден"Наказваха и Щурците,Сигнал и Тоника след Виетнам.Вие деца просто няма как да си представите това време след като живеете в тази слободия сега
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е най голям певец който поколения наред го обичат,не е виновен Емил, навремето око не беше член на партията дори добра работа не може да си намериш ,този който не е живял тогава не може да предложи какво беше ,не Гърция и Турция а в Петрич не може да отидеш
43
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако си дал на другия". Текста може. Но като мелодия е много измъчена.Иска усилие да я слушаш.
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
днес бг да го духа
41
0
 
7
 
! Отговори
за невежите преди 5 години
Не пишете глупости, ами прочетете биографията на Емил Димитров
40
8
 
6
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 5 години
И доста *** песни има...
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
божичко каква наглост, галенците на властта били забранявани, видиш ли... трябва поне 100 поколения да минат, за да хванат тези лъжи дикиш
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 1970 година е записал албум с френската звукозаписна компания EMI Pathe-Marconi, първия му френски албум след което са продадени 500 000 парчета в Германия и 100 000 парчета в Белгия. И естествено има продадени над 40 милиона пърчета в Източния Блок. Няма го никъде по класацийте на Top Of The Pops през ония години. Айде пак файлетоните заваляха!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Лесно може да се провери дали е имал песни и албуми в клациите на европейските страни извън България. Гледат се в офицялните сайтове, където се публикуват класациите и там ще има архив с класациите за изминали години. Също и ако е толкова продаван извън България то трябва да има много златни или платинени албуми.Нямам нищо против певеца, но често се разпространява заблуждаваща и непроверена информация.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше още жив щеше да гласува в полза на Истамбулската Конвенция защото беше би-сексуален!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37По европейските класаций ли?! Глупости на търкалета и още толкова кюмбета!
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Баща ми реално направи първата връзка със Запада, отивайки във Франция и водейки там и сестри Кушлеви и Богдана Карадочева. Когато са били там, са живели скромно и пестеливо на едно таванче, търсел е някой, който да хареса песните му. И успява", споделя синът на големия певец."Баща ти не е бил случаен за да го пуснат ей така да направи "връзка" със запада по ония години! Спрете да лъжете хората и да се правите на света вода ненапита! Все още има живи българи от татовото време!
33
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Добре,че го няма този комунизъм,защото големи те певци сега като Криско,Гери Никол и прекрасната чалга нямаше да я има.По онова време хората не разбираха от музика и звезди като сега,аз съм сигурен,че от тези звезди някои под пуши със задните си части в шишенце те сегашните меломани има да му се радват на "аромата"и ще са щасливи.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега да беше жив!! щеше да е фрашкано за концертите му!! невероятни песни!!!само 4уйте текста на" ако си дал"!!каква полова ориентация е имал не е важно!! единствения ни певец с песни по европейските класации !!с най-много продадени записи наш музикант е!
31
0
 
14
 
! Отговори
баси репресиите преди 5 години
Цяла България репресирана,комунистите най-много!
30
1
 
8
 
! Отговори
gunyu преди 5 години
ходи до париж, щото майка му е французойка бе, алу. чудя се как се е връщал въобще