Шишарката и голи гърли с клип на крепост. Петни ли историята ни?

Видеото предизвика остри коментари в социалните мрежи
15 авг 2018 12:30, Петя Славова
81

Клип на Радо Шишарката предизвика остри реакции в социалните мрежи. Видеото е заснето на античната крепост Перистера край Пещера. Клипът провокира спорове дали е опетнена историческата стойност на обекта.

Песента е дует на изпълнител на име Готи и Радослав Петров, по-известен като Радо Шишарката. Текстът, както и облеклото на участниците, и танците им възмутиха онлайн потребителите.

"Струва ми се, че хората, които ме обвиняват, че с люта чалга се гавря с българската история трябва да научат първо собствената си история, тъй като не я знаят. Крепостта, в която сме снимали е византийска, разрушена е 20 години след създаването на българската държава, през 700 г. сл. Хр.", каза пред Bulgaria ON AIR Радо Шишарката.

От община Пещера не пожелаха да коментират съдържанието, но казаха, че не са били уведомени за заснемането преди месец.

Изпълнителят обаче твърди, че е имал разрешение за снимки. И не вижда повод за скандал.

"Това е една песен, изпълнена с хумор, тъй като Гана е мъж и после се превръща в принцеса. Нищо особено. Не знам защо търсят под вола теле и създават някакви сериозни конфронтации", допълни още Радослав Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клип на Радо Шишарката предизвика остри реакции в социалните мрежи.--за пръв път разбирам от тази платена статийка, че имало някаква "шишарка", а да не говоря за съществуването на някакъв клип на тази "шишарка" в т.н. сураттефтер, който изпутвам дълбока погнуса да отворя
55
2
 
4
 
! Отговори
Draconian преди 5 години
Колеги, къде са тия нейкед момичета във видеото? Не ги видях нещо :D
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
същите тия #които призовават публично за патриотизъм, родолюбие, ботев, левски, в същото време, чрез подставени лица упорито работят за разбиване на този патриотизъм, родолюбие и история.""леви-десни, леви-десни ... да вървим "напред"""... най-простият пример, за да ме разберат хората: ако известно време огъваш напред-назад една метална тел, то кристалната решетка на метала ще натрупа дислокации и телта просто ще се счупи!е то това е целта, на ... , а безликият и слепият -лесно се управляват
53
5
 
2
 
! Отговори
Draconian преди 5 години
Гледам, че някои хора излязоха от свинефермите и почнаха да говорят за музика, като едва ли не сравниха метъла с чалгата като "дъното" на музикалните стилове. Има една доста съществена разлика - точно чалгата е "елементарна музика, който действа на нисшето в човека" :) За разлика от рока и метъла, които поставят много сериозни общочовешки проблеми в лириките, като почнеш от Тото и Дийп Пърпъл, минеш през антивоенните песни на Металика и стигнеш до изнервената социалност (Машийн Хед и Мегадет :)
52
1
 
0
 
! Отговори
до 39 преди 5 години
Направо си е българанщина.
51
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен54щото в българия се слушат точно 10 "рок" песни и 10 чалгии. за това. и наличието на 6000 "групи от старите" дето свирят тия 10 песни не означава че в българия има некв рок, щото тва пак си е читалищна кръчмарска работа, и никой не може да ме убеди че чистото им съществуване означава че "старите рокаджии" мислят за нещо друго освен за боба, леба, хонорара и евентуално чифт цици. а тва отдавна не е рок ен рол, дето пееха контрол.
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Отиваш в чалготека и като че ли цяла вечер пускат песни с един и същи инструменталОтиваш на рок бар и като че ли цяла вечер се чуват едни и същи китарни инструментали
49
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен51можещите избягаха в чужбина или измряха. тука всичко е на ниво художествена самодейност. съседните ни държави са ни подминали на светлинни години, както с комерса, така и с "музиките за възрастни", една от които се оказва рока, в повечето си проявления
48
3
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
да не споменавам нали титаничното творчество на съвременния български рок, изчерпващо се с кавъри на песни от 76, белоградчишките скали и перперикон и китари за по 300 лева от алиекспрес със електрикови надписи. не виждам що на преслава късите рокли да са просточор, а некви лелички по дантели дето от орбиталната станция може и да заприличат и зазвучат ала симоне симонс да са eбасимо аристократите.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянНе са виновни бг металистите. Сцената се промени и сега е трудно да успееш с рок песен.
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Шишарката и голи гърли с клип на крепост. Петни ли историята ни? ""....................Ами не, защото това е историята ни.
45
2
 
11
 
! Отговори
Е*а ти шишарката.... преди 5 години
Тоталната простащина в нашата държава не може да учуди никой! Дивотия и абсолютна неграмотност вилнее навсякъде!
44
1
 
1
 
! Отговори
Мери преди 5 години
До 35: Ако си упражниш правописа, цена няма да имаш...
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45И чалгата и рока залагат на скандала. Има една песен Ракстар и там е описано какво е да си ракстар
42
2
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен45просто металистите в българия толко си умеят. истинските професионалисти се ориентират бързо, щото нема голем кяр докато съседа ти обяснява екстрите на новия си рейндж ровър, ти да му говориш за песента си за кули от слонова кост в размер 14/93, със симфоник метъл аранжимент па да не можеш да си платиш тока.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"голи гърли"... ПОЛЗВАЙТЕ ПОНЕ САМО БЪЛГАРСКИЯТ ИЛИ АНГЛИЙСКИЯТ ЕЗИК,***
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"рока през 50-те и 60-те години е бил определян като най-деградантския музикен стил създаван някога и радиата отказват да го пускат. Да не стане така, че след време такива интелигенти като теб да слушат само чалга и да плюят по някакъв нов бъдещ стил?"Това да оприличаваш рока с чалгата е признак, че си адския чалгаропитек. Ориенталските ценности вървят ръка за ръка с ориенталската култура, чиито продукт е чалгата, а чалгата върви ръка за ръка с простеенето и селянията.
39
1
 
0
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
До свинаряЗначи има милиони ***
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че защо да петни историятаВ тази крепост са ставали каквили не перверзии
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех българщина, Българщина! как да не я съхраниш бееее! най добре се съхранява в буркани от лютеница и кьопоолу обърнати с капачките надолу!