Шишарката и голи гърли с клип на крепост. Петни ли историята ни?

Видеото предизвика остри коментари в социалните мрежи
15 авг 2018 12:30, Петя Славова
81

Клип на Радо Шишарката предизвика остри реакции в социалните мрежи. Видеото е заснето на античната крепост Перистера край Пещера. Клипът провокира спорове дали е опетнена историческата стойност на обекта.

Песента е дует на изпълнител на име Готи и Радослав Петров, по-известен като Радо Шишарката. Текстът, както и облеклото на участниците, и танците им възмутиха онлайн потребителите.

"Струва ми се, че хората, които ме обвиняват, че с люта чалга се гавря с българската история трябва да научат първо собствената си история, тъй като не я знаят. Крепостта, в която сме снимали е византийска, разрушена е 20 години след създаването на българската държава, през 700 г. сл. Хр.", каза пред Bulgaria ON AIR Радо Шишарката.

От община Пещера не пожелаха да коментират съдържанието, но казаха, че не са били уведомени за заснемането преди месец.

Изпълнителят обаче твърди, че е имал разрешение за снимки. И не вижда повод за скандал.

"Това е една песен, изпълнена с хумор, тъй като Гана е мъж и после се превръща в принцеса. Нищо особено. Не знам защо търсят под вола теле и създават някакви сериозни конфронтации", допълни още Радослав Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
3
 
! Отговори
Слушащият рок преди 5 години
Валцът не е на Шопен. Иначе добро. :)
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е прав си, аз за това слушам само Еминем и Суп дог, там са качествените псувни.
34
4
 
2
 
! Отговори
свинаря преди 5 години
Amar Jasarspahiq-imam ljubav ali kome da je damRainbow-Arielchopin-Spring waltzGeorge Michael-Careless WhisperНяколко различни стила,но страхотни. Слушайте и се радвайте на живота
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МериМери, колкото и да се напъваш умно няма да измислиш. Радо, никога ене е бил борче, обикнове нпеввц. За разлика от много съвременни силиконови кифли и подобните им от мъжки пол, бате ти Радо може да пее и при това доста добре. Ако си имала щастието да го чуеш някога как изпълнява кавъри на AC/DC и Металика може би друго щеше да говориш, но и само с чалгата си личи кой може и кой не. Освен това Радо е с музикално образование, от времето когато "образование" не беше просто дума, капиш?
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново клозетници
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И къде са тези голи гърли?
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте шанс на простотията. Още може. Шишарки, ***, кво ли не.
29
1
 
6
 
! Отговори
Слушащият рок преди 5 години
Интересна теза опитваш да защитиш с това, че когато нещо е световно признато е наистина хубаво. Свинаря е прав, че това изобщо не е фактор. Дали едно нещо е хубаво или не е субективно мнение и в повечето случаи, дори масово е така, ако много хора го харесват, то е комерсиално и развалено (отново казвам в повечето случаи) от към идея за оригиналност. Това важи и за рока, който слушам, важи и за попа. И е прав, че има стойностни поп-фолк песни, както и бози в рока, попа, джаза и прочее.
28
10
 
5
 
! Отговори
свинаря преди 5 години
До 29 Има чалга песни,които също са обичани от милиони хора, и какво?
27
4
 
6
 
! Отговори
Мери преди 5 години
Колкото и да се напъва, борче няма да стане! Господин за един ден, от най пошлите
26
3
 
2
 
! Отговори
до свинаря преди 5 години
Ама разбира се, те другите хора по света не са в час въобще. Само ти разбираш от музикални стилове и кое е простотия. Върни се в *** и престани да бълваш глупости.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тайгър тайгър ду ю хев мъни.
24
1
 
3
 
! Отговори
Слушащият рок преди 5 години
До 21 Анонимния - преди да запознаваш някого с историята, която явно не ти е ясна, вземи да прочетеш за какво и кой период от музиката се пише, та тогава тръгвай с рогата напред. Отделно тъна в пълно невидение къде и как реши, че казвам на някого какво да слуша. В целото мнение пиша и наблягам, че става дума за моето мнение. Явно обаче ти се опитваш да натякваш на другити нещо си.
23
2
 
2
 
! Отговори
свинаря преди 5 години
до 17Колко разбирам ти няма как да знаеш,а това,че нещо е признато от много хора не го прави задължително нещо хубаво. Да не искаш да кажеш, че рок и метъл музиката не са пълни с простотия колкото и чалгата?
22
2
 
5
 
! Отговори
Слушащият рок преди 5 години
до 19 свинаря - в такъв смисъл съм съгласен, да. Доста хора се присламчват към някои стилове, които се водят по-интелектуални. Някои дори слушат и опера и класическа музика, за да се натрапят като интелектуалци, а не заради чувството и духовното им ниво. Съгласен съм в този смисъл.
21
6
 
7
 
! Отговори
666 преди 5 години
Крайно време е българският химн да се смени с някое чалга парче - тъй де, да сме в час с времето.
20
15
 
7
 
! Отговори
666 преди 5 години
Те то цялата българска история си е една чалга. Просто тоя *** клип повтаря малоумната българска история.
19
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Слушащият рокПонеже виждам, че си голям "интелигент", да те запозная с историята - рока през 50-те и 60-те години е бил определян като най-деградантския музикен стил създаван някога и радиата отказват да го пускат. Да не стане така, че след време такива интелигенти като теб да слушат само чалга и да плюят по някакъв нов бъдещ стил? Това на теб какво ти харасва, не е определящо, не може ти да налагаш на другите какво да харесват!
18
2
 
5
 
! Отговори
свинаря преди 5 години
До Слушащият рокНеправилно обобщих,но има такива хора и тях визирах. Аз също слушам рок,но не се ограничавам само с него. Има стойностни песни и в чалгата дори,а съм чувал да казват хубава песен,ама чалга
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Радо!Следващия клип на Бузлуджа с Корни и да викнеш и оня със зелените чорапки да ти припява!