Шишарката и голи гърли с клип на крепост. Петни ли историята ни?

Видеото предизвика остри коментари в социалните мрежи
15 авг 2018 12:30, Петя Славова
81

Клип на Радо Шишарката предизвика остри реакции в социалните мрежи. Видеото е заснето на античната крепост Перистера край Пещера. Клипът провокира спорове дали е опетнена историческата стойност на обекта.

Песента е дует на изпълнител на име Готи и Радослав Петров, по-известен като Радо Шишарката. Текстът, както и облеклото на участниците, и танците им възмутиха онлайн потребителите.

"Струва ми се, че хората, които ме обвиняват, че с люта чалга се гавря с българската история трябва да научат първо собствената си история, тъй като не я знаят. Крепостта, в която сме снимали е византийска, разрушена е 20 години след създаването на българската държава, през 700 г. сл. Хр.", каза пред Bulgaria ON AIR Радо Шишарката.

От община Пещера не пожелаха да коментират съдържанието, но казаха, че не са били уведомени за заснемането преди месец.

Изпълнителят обаче твърди, че е имал разрешение за снимки. И не вижда повод за скандал.

"Това е една песен, изпълнена с хумор, тъй като Гана е мъж и после се превръща в принцеса. Нищо особено. Не знам защо търсят под вола теле и създават някакви сериозни конфронтации", допълни още Радослав Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
15
 
! Отговори
до свинаря преди 5 години
Доста глупаво е и да се изказваш по теми от които очевидно нищо не разбираш, например рок-музиката. Че и аналог на чалгата в рока щял да намери.. Ако за теб световно признати банди и обичани от десетки милиони хора песни са равностойни на Радо Шишарката... Жал ми е за теб.
15
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далеч по-голяма гавра с родината ни, с истарията и традициите ни са гей паради.
14
1
 
8
 
! Отговори
Слушащият рок преди 5 години
До 12 свинаpя - не съм съгласен с теб. Аз слушам рок от старите времена, включително и такъв от по-новите и някои от днешните. Не го правя, за да изглеждам интелигентен, честно казано дори хората не биха подозирали каква музика слушам, понеже не ми личи по външния вид. Причината да ми харесва е, защото мелодиите, изпълнителите и текстовете са били по-стойностни в масовката си от сегашната масовка. Поради същата причина обаче слушам и някои по-нови или съвременни песни.
13
5
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 5 години
Че е петно, петно е, ама тя и крепостта е малко тип македонска - хилядогодишна, вчера я строихме. Иначе няма лоша реклама - и за песента, и за крепостта. Айдиии
12
2
 
17
 
! Отговори
Плавник преди 5 години
В клипа няма голи момичета (гърли на диалекта на Петя). Авторката на статията сигурно е взела 10 лева бонус, за да напише тази идио тска дописка, за да се вдигне малко броя на читателите на днес беге в разгара на почивния сезон.
11
23
 
5
 
! Отговори
свинаря преди 5 години
В културна стойност чалгата по нищо не се различава от поп,рап или рок музиката дори. За всяка безлислена чалга песен мога да намеря аналог в рап и рока. Да слушаш едни и същи рокаджийски песни 50 години само за да изглеждаш интелигентен е доста глупаво.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако го снимаше като частно лице и лично за себе си разбирам. Във всички останали случаи той и "изкуството" му са срамно петно за човечеството, въпреки воплите как социалните мрежи биле лоши и немало било нищо лошо и т.н. Но пък от друга страна на 80-тях процентните тъкмо такива като тоя Радо и "изкуството" му им харесват. Важното е във филмчето да има голи мацки.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** клошара
8
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно прав е човека, отново се създава напрежение за глупости. Като не ви харесва чалга не я слушата и толкова, аз така правя и нямам никакви проблеми. Тези атаки са изключително долнопробни, може би пак има замеси НПО-та, насаждащи деградантски гей ценности.
7
4
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Малко културен хорър, така да се каже...
6
7
 
6
 
! Отговори
Ст.Чилингиров-младши преди 5 години
Петнят величието на България, което величие във всеки един исторически момент задължително е в миналото, т.е. не е било настояще.
5
4
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Петя, какво означава "гърли"? На родния ти диалект ли е?
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голи кво? Нещо пак не разбрах заглавието.
3
6
 
21
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Тея соц мрежи нищо до нищо добро не водат... прръдне некой и целата страна разбере и се възмути. Преди квот става си става локално и не занимават и другите хора с тъпотиите си, кой кво ял, кво пял, кво правил, с кой се срещал, кво си купил...У мрежата най се разпалват разни псевдопатриоти и БГ ***...
2
8
 
29
 
! Отговори
Перко преди 5 години
След такава реклама доста гледания ще събере клипчето. Пък някой може да отиде и крепостта да види
1
7
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Голяма работа, че Шишарката пял на бутафорната крепост. Ами ако беше Сузанита или Гери Никол :)