Новата песен на Азис: Евтина провокация или социално послание?

За пореден път изпълнителят разбуни духовете и раздели обществото
11 сеп 2018 12:30,
66

Има изпълнители, към чието творчество никой не може да остане безучастен. Затова Азис отново накара България да говори за него. Новата песен на певеца, и по-специално видеоклипът към нея, привлякоха бързо вниманието и парчето събра рекорден брой гледания.

Песента е гледана над 850 хиляди пъти, а в класацията на YouTube стои като №1 в "Набиращи популярност".

"Ти позна ли ме" направи невъзможното и накара не само феновете, но и противниците на поп фолка да погледнат през очите на дискриминираните в обществото.

Още по темата

Песента завършва със силно социално послание, поднесено от актрисата Цветана Манева, което още повече разбуни духовете в социалните мрежи.

Според PR експерта Ива Екимова това е втора серия на някакъв вид социално послание - след песента му "Мотел".

"Шумно е в момента, четем за това послание навсякъде. Социалните мрежи дадоха много широка свобода на словото. За мен това е мощен PR трик, който е търсен, намерен и правилно канализиран. Мисията е изпълнена", настоя Екимова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ посланията на Азис стигат до аудиторията му, но въпросът е дали те са правилно разбрани и какво следва оттук нататък.

Книжният блогър Александър Кръстев е на мнение, че е спорно дали и колко тези послания, които Азис отправя, достигат до неговата аудитория.

"Аз нямам проблем с присъствието на Цветана Манева. Когато се отправя такова послание, то е хубаво да има достатъчно силен посланик. Нейният монолог накрая е много силен и няма нищо общо с песента на Азис. Искам да видя Азис в училище да говори за различните, а не в песните си само", подчерта още Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става дума за конкретната песен, не какво бил правил преди това.
50
1
 
0
 
! Отговори
Само едно нещо преди 5 години
А значи двадесет години простотии са му простени с едно послание за толерантност... Не са не са ... И на него и на господаря му ...
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам нищо пошло в песента. В текста има изненадващо талантливи попадения, за разлика от Хотел, която ми беше смешна. Клипът с хората и надписите е издържан в по-скоро рекламна естетика, има такива реклами на Бенетон, Дав и напоследък на доста спортни стоки. Сполучливо е (освен че не е много оригинално) и не виждам никаква причина за възмущение.
48
0
 
2
 
! Отговори
тъжно, много тъжно преди 5 години
много ми е мъчно, че това се е случило. Спасение няма.
47
0
 
3
 
! Отговори
мани го тоя преди 5 години
От както направи оная простотия с Левски съм го отписал!
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък и Цветана Манева е една актриса......галеничка на БКП. Бездарен и конюктурен играч.
45
2
 
4
 
! Отговори
ss преди 5 години
Бащата на Европа АХ най добре ги разбираше различните и се грижеше много добре за тях, дано някой ден да се завърне пак да си довърши грижите...
44
0
 
6
 
! Отговори
сбъркана песен преди 5 години
И защо нормалните да сме *** според песента? Не харесвам обратни, цветно*кожи, наркомани, не ми се осиновяват кучета инвалиди. Но ще кажа едно, имаш ли пари, НИКОЙ не те унижава, дори да си най-сбъркания,надрусаният и прочие.В тая песен, не виждам послание освен да обиди хората, които не харесват гореспоменатите.
43
2
 
4
 
! Отговори
Арт критик Версия преди 5 години
Тази версия на красавицата и звярът в областта на културата влиза в учебника като ужасно предупреждение: Това не го правете. Нищо не си заслужава това унижение ... нито пари, нито толерантност, нито кауза. Фитнес и театър не се смесват. Азис показа накрая истинското си лице, което ужаси хората с останал интелект. Чалга диктаторът в действие. Нечовешко. Зверско. Азис и Арахна ... несъвместимост и контраст. Финес и животинска агресия не се смесват. Азизел, който така и не изгонихме...
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Издръжка плаща АзисМда, няма съмнение. Очевидно обаче този ***, скучен чалгар има повече мозък от тези, които го защитават.
41
0
 
7
 
! Отговори
Издръжка плаща Азис преди 5 години
Азис никога не е бил обратен,има си дете ,което живее в Германия. Беше женен за Китаеца, но то си беше чист Пиар,защото въпросният китаец от жк Люлин е женен за жена. Азис трябва да дава издръжка на детето си и му трябват пари. Сега като не си слага лещи и не е с руса коса, изглежда още по-грозен от преди
40
1
 
0
 
! Отговори
Последна оценка преди 5 години
Малко ми прилича на сцената със старата мъдра Арахна, която му показа на тоя какво е паяжина и как се прави изкуство. Стара сребърна дама срещу парче чогун във формата на славей. Не ти харесва истината ли? Боли? *** си удари още малко стероиди, но остави дамата на мира. Прекалено възпитана е да ти тегли една. Проблемът тук е, че на гърба на среброто желязото печели точки. Обаче усещаш ли хората как чак това не могат да приемат. Колкото по-късно, толкова по-мръсно ...
39
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
Azis e otrajenie na polojenieto v Balgaria !!! Evtino ,poslo I beznadejdno !!! Tvetana e velika aktrisa ,no I tia triabva da plashta smetki ...ta zatova I tia kaknije za "proekta" na Azis I za " razlichnite " !!! Tova e jestokata istina I deistvitelnost v BG !!!
38
3
 
12
 
! Отговори
Заро преди 5 години
Срам и позор! Една уважавана българска актриса да застане до този субект. Срам и позор! А ако е за каузата, може и по друг начин. Аз съм, меко казано, озадачен.
37
0
 
14
 
! Отговори
Папи Ханс преди 5 години
Какво социално послание може да очаквате от брадата жена с полилей на главата която пее " Напипаййй го, напипай го полееека"?
36
0
 
1
 
! Отговори
Altair преди 5 години
Това изкуство никога няма да победят нито да стигнат, затова не са спечелили стари приятелю. Напротив изгубили са и малкото от своята човечност. Ще бъде спряна ...
35
0
 
6
 
! Отговори
Последно преди 5 години
Между две нишки с еднаква дебелина , но едната е от стомана, а другата е паяжина паяжината е 600 пъти по-еластична и здрава. Чалгата е тъпо желязо без въглерод даже. Същото е и с изкуството -истинското изкуство е като паякова или копринена нишка, нишката на Арахна, но целта е друга, не да те задуши, а да те носи леко по вятъра ... както паякова нишки се носят по въздуха с паяка, който планира с нея. За този повече една дума няма да кажа, не си заслужава, аз за читателите търсещи отговор пиша..
34
0
 
1
 
! Отговори
Глас в пустиня преди 5 години
Да се не обърка някой да хареса коментарите на никой.
33
0
 
9
 
! Отговори
Никой преди 5 години
Основни характеристики на декаданса упадъка на една култура и цивилизация са следните:Масово разпространение на хедонистични нискобюджетни масови форми на изкуство.Финансовият интерес е над всичко.Разпространение на кулинарни форми -сити търбуси за наука глухи.И както се казва каквото можахме направихме чистачите, но злото победи за този времеви период поради липса на квалифицирани кадри. Статуквото победи да сте живи и здрави. А на силните на деня да си спомнят за Ганди. Когато се отчайвам
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има проекти и проекти Пипи ...някой са смислени и си заслужават финансирането, алтруистични и са с дългосрочни резултати. Дали работи по проект? Работи, работи по един проект с наименованието ,, Емоционална простотия на максимум с цел разпространение на декадентски отпадъчни форми и създаване на просташки архетипове" Много хора участват в този проект, а страшното е, че е с продължителност до изпълнение на целите на проекта. Продължава вече 20 години проекта ... Породи силиконови форми на живот.