Новата песен на Азис: Евтина провокация или социално послание?

За пореден път изпълнителят разбуни духовете и раздели обществото
11 сеп 2018 12:30,
66

Има изпълнители, към чието творчество никой не може да остане безучастен. Затова Азис отново накара България да говори за него. Новата песен на певеца, и по-специално видеоклипът към нея, привлякоха бързо вниманието и парчето събра рекорден брой гледания.

Песента е гледана над 850 хиляди пъти, а в класацията на YouTube стои като №1 в "Набиращи популярност".

"Ти позна ли ме" направи невъзможното и накара не само феновете, но и противниците на поп фолка да погледнат през очите на дискриминираните в обществото.

Още по темата

Песента завършва със силно социално послание, поднесено от актрисата Цветана Манева, което още повече разбуни духовете в социалните мрежи.

Според PR експерта Ива Екимова това е втора серия на някакъв вид социално послание - след песента му "Мотел".

"Шумно е в момента, четем за това послание навсякъде. Социалните мрежи дадоха много широка свобода на словото. За мен това е мощен PR трик, който е търсен, намерен и правилно канализиран. Мисията е изпълнена", настоя Екимова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ посланията на Азис стигат до аудиторията му, но въпросът е дали те са правилно разбрани и какво следва оттук нататък.

Книжният блогър Александър Кръстев е на мнение, че е спорно дали и колко тези послания, които Азис отправя, достигат до неговата аудитория.

"Аз нямам проблем с присъствието на Цветана Манева. Когато се отправя такова послание, то е хубаво да има достатъчно силен посланик. Нейният монолог накрая е много силен и няма нищо общо с песента на Азис. Искам да видя Азис в училище да говори за различните, а не в песните си само", подчерта още Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орлите чистят , защото иначе ,, Човек без капка чест. Без чест ли си? Прави ти чест!" А честен човек да има ще го затъркат тия без чест. Ето ви истина една.
30
0
 
0
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Да не работи и той по някой проект и това да е резултата
29
0
 
4
 
! Отговори
Никой преди 5 години
Точната дума за това произведение са "емоционален кьорфишек" и "прах в очите" ... За правото на лош вкус вярно така е, но не и за правото двадесет години да налагаш този лош вкус само, защото някой ти е дал парите да го правиш. Клиф Бъртън свири Шопен преди Металика. Аз не плюя, а предлагам възстановяването на едно хашашинско кредо. Ще дойде време да търсите хашишините може би затова този орден на честта навремето е всявал страх, защото няма значение кой си щом си без чест си заминаваш.
28
1
 
1
 
! Отговори
нотариално заверено преди 5 години
Едно добро начало...... а към края присъждат наказателен гейм и 17 000$глоба - колкото и да си гениална И ""извънземна ""........
27
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бьлгарина не е свикнал да приеме че някой е по успял от него в песента не се говори за расизьм а точно обратното ...и нека накрая да приемат и свикнат с това че Азис е талант признат и че е голям и песните му може да се слушат и сьс сьрцето..а кой не го харесва..много е просто...да не го слуша.Аз го обожавам
26
10
 
10
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Тея критици и блогъри са такива нещастници че ако Азис го няма ще умрат от глад. Да вземат да съберат някой лев и да му вдигнат паметник на момчето и да му слагат венци от признателност. Човека е певец а не учител за какви училища говори тоя олuгoфpeн
25
2
 
23
 
! Отговори
Kris преди 5 години
ВасеАзис, прочети това, и си го набий, в главата!Слушам,метъл,но няма, да вложа дискриминация и расизъм!Ти,който достатъчно, си компроментирал, музиката, с чалга-поведение и псевдоартистичност, и всички вие, които, станахте известни, само и единствено, с кражба и изпълнение,на чужди хитове,няма как,някой, да те вземе насериозно, с тези напъни!!!Ще те попитам, само едно;Как,не поведе инициатива, да интегрираш,твоите събратя,да работят и образоват, а защитаваш, само подобни с твоя секс ориентация?
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе тоя някой слуша ли му квиченето ? Оф...забравих за 80 процентните...
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтина провокация. Текстът е от чалгарски по- чалгарски. Думите на Ванева са ок, но стои като пришита към останалия текст. И изобщо няма идея в този клип и песен - от всичко по малко и накрая едно голямо нищо с претенции.
22
17
 
4
 
! Отговори
Ako преди 5 години
Само в България някой може да изкара песен, с която да ни напомня да се обичаме, въпреки различията си и половината *** да излезнат и да хейтват.
21
16
 
6
 
! Отговори
Jj преди 5 години
Не харесвам музиката на Азис, но каквото и да си говорим, кой друг предизвиква такива дебати? И кой друг използва популярността си да слага такива социални теми в светлината на прожекторите? Можете да го мразите или не - но истината остава - Азис е влиятелна личност и използва това влияние да ни накара да говорим за истински важни социални проблеми!
20
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четем и слушаме или за Борисов или за Азес.И двамата са на едно ниво.
19
4
 
23
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Повръща ми се от тия, жалко че в youtube не мога да филтрирам всичката тая простотия. Ако зависеше от мен тоя щеше да *** камъни в белене, не да е чалга звезда...
18
2
 
39
 
! Отговори
Men без Wo преди 5 години
Държава в която Азис е в топ новините е за закриване! Спрете с гнусния PR !!!
17
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от джендърска пропаганда . *** , по *** , най *** , борец за права на псевдо различните.
16
1
 
26
 
! Отговори
Жеко куршума преди 5 години
Оххххх, не издържам, пак ще драйфам.
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евтина пропаганда. Но е добре дошла за ***, братята-по-джeндъp на Азис и останалата ***.
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В днешния свят белите са различните . Те са само 11% от населението. Какво е взел целия свят да се прави на различен и да се натиска да завладява живота на белите. Като се оплакват , че не са приети и различни , да си живеят с останалите 89 %. Белите хора за екзотичните и реалното малцинство и различните на тази планета. Айде аман от *** пропаганда. Различен ми бил, що , кое му е различното. И като е различен какво иска, социал ли? Ние всички се борим за живота си.
13
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е едната половина на проблема, а другата е да ги призове отхвърлените да станат рано, да се обръснат, да идат на работа, да работят 8 часа, да се върнат при децата си и да ги подготвят за училище, да идат на родителска среща и да си перат дрехите редовно, да не пускат силна музика вечер и да не женят децата си на 12 години. Това ще е честното отношение, а да призоваваш за правата им е вече банално и даже тъпо, щото хич не е оригинално.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой си слага в днешно време златен имплант ? Кой ? Отговор не искам. Да си говорим пак за различните и техните защитници.