Новата песен на Азис: Евтина провокация или социално послание?

За пореден път изпълнителят разбуни духовете и раздели обществото
11 сеп 2018 12:30,
66

Има изпълнители, към чието творчество никой не може да остане безучастен. Затова Азис отново накара България да говори за него. Новата песен на певеца, и по-специално видеоклипът към нея, привлякоха бързо вниманието и парчето събра рекорден брой гледания.

Песента е гледана над 850 хиляди пъти, а в класацията на YouTube стои като №1 в "Набиращи популярност".

"Ти позна ли ме" направи невъзможното и накара не само феновете, но и противниците на поп фолка да погледнат през очите на дискриминираните в обществото.

Още по темата

Песента завършва със силно социално послание, поднесено от актрисата Цветана Манева, което още повече разбуни духовете в социалните мрежи.

Според PR експерта Ива Екимова това е втора серия на някакъв вид социално послание - след песента му "Мотел".

"Шумно е в момента, четем за това послание навсякъде. Социалните мрежи дадоха много широка свобода на словото. За мен това е мощен PR трик, който е търсен, намерен и правилно канализиран. Мисията е изпълнена", настоя Екимова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ посланията на Азис стигат до аудиторията му, но въпросът е дали те са правилно разбрани и какво следва оттук нататък.

Книжният блогър Александър Кръстев е на мнение, че е спорно дали и колко тези послания, които Азис отправя, достигат до неговата аудитория.

"Аз нямам проблем с присъствието на Цветана Манева. Когато се отправя такова послание, то е хубаво да има достатъчно силен посланик. Нейният монолог накрая е много силен и няма нищо общо с песента на Азис. Искам да видя Азис в училище да говори за различните, а не в песните си само", подчерта още Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Азис , когато си сложи нормален имплант в устата , а не златен , тогава да вземе да говори за ценности на нормалните хора.
10
2
 
23
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
тоя пък Кръстев искал да види Азис да говорел в училище за различните...ето още една причина да се сетим за Бай Тошопо негово време такива нямаше да излизат от затворакакто и крадливи министриднес всеки *** е на показ
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава работа, ама kaтyнарска.
8
1
 
35
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Е кой пак е различен и онеправдан? Много еднакви станаха всичките различни бе, еднакво онеправдани, еднакво искат привилегии, еднакво са различни... Че от толкова различни, не се разбира от кой са различни?
7
1
 
32
 
! Отговори
От медийния бранш преди 5 години
Чуете ли, че някой е блогър, писател, интелектуалец, социален антрополог и пр., това означава, че е на хранилка в някаква НПО или фондация. Пазарът в България е мижав и повечето медии са на ръба на фалита. Тези, които имат пари, са на олигарси като Пеевски и Прокопиев, или получават субсидии от чужбина по разни проектчета.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AX беше прaв.
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от тия различните бе вече започват да ме дразнят .
4
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През този малък град, вървиш човекПревид от две позна ли ме? Напълно смазан след това със тебНе ме позна и по добре.През всеки малък град, върви жена Говори си самаПо спирки и по гари мръзне пак И чака вчверашния влак.Ожених се, разведох се, и пак зарааади тебееееС града преспах , испих света, всичко заааарад тебе.А ти ми каза......Защо забравяш как съм падала, и ставала пред твоя домА ти на топло в него пиеше сутрешното си кафеЖенати заедно с децата ти се радвахте на първи снягА Аз отвън седях премръзнала скрита в някой хол за кой ли път.Ръцете ми от студ премръзна
3
0
 
40
 
! Отговори
е преди 5 години
Отдавна не понасям Азис да ми вие като вързана овчарка. Но всеки си има правото на лош вкус...
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повдига ми се.
1
5
 
39
 
! Отговори
акъл преди 5 години
И гъзис почна да дърпа за малцинствата по модел на западна европа и америка. Това на запад разцепва обществото и целта е същата тук. Носителите на тези мисли и идеи са както винаги глупави хора от артистичния свят.