Бирниците по петите на Азис… Дължи 100 бона на държавата

НАП поиска и получи запор на парите и картите на фолк певеца
17 сеп 2018 08:15,
62
Бирниците по петите на Азис… Дължи 100 бона на държавата
Снимка: Facebook

Поп фолк звездата Азис е със запорирани от съдебен изпълнител банкови сметки и дебитни карти. Решението за запора, поискан от НАП, включва и всички бъдещи вземания на певеца.

Противно на писанията, че той дължи над 400 000 лв. данъци, източници на "24 часа" са категорични, че сумата е значително по-малка - около 100 000.

Дългът се е свил, след като при трети опит през миналата година данъчните продадоха за около 260 хил. лв. негов апартамент в столичния квартал "Манастирски ливади".

До решението за искане на запор на сметки и дебитни карти на певеца пък се стигнало, след като в НАП са получили множество сигнали, че за да избегне бирниците, шоуменът пробва схема за получаване на хонорар под формата на дарение.

Спорният дълг на Азис, за който се търси погасяване, включително и чрез хонорара му от шоуто VIP Brother, е установен с ревизия. Тя е за 2015 г., когато певецът не се е регистрирал по ДДС, веднага след като доходите му прехвърлили 50 000 лв., както е по закон. След като няма доброволно погасяване на дълг от 200 000 лв., данъчните завеждат дело, а Азис обжалва. През това време сумата набъбва заради наказателните лихви.

Съдът разрешава на НАП да събере дълга си като запорира имот на певеца. Той обаче прехвърля имуществото на майката на дъщеря му в опит да спаси парите от продажбата.

НАП обжалва прехвърлянето, съдът обявява сделката за недействителна и след търг данъчните погасяват част от задължението на певеца към държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименПрокуратурата и съдиите шракат с мазни пръсти и маат гюбеци на неговите песни, ще го окошарят ама друг път. Мазис е символ на гнусната култура пропила цялото ни общество и псевдо елит.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тогава къде е прокуратурата. Неплащането и укриване на данъци на стойност над 5000 лева е престъпление по НК.
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А взел да защитава различните ! Как бе Ази , как ги защитаваш ? За да ги защитиш вземи първо си плати данъците , защото тези пари отиват по социалните програми. Или и ти си от различните и ти трябва само да получаваш? Сега , другия път като ревнеш, че нормалните, без злато в устата и без хемороиди от царевици в отходната тръба, тези които всеки ден се трудят и си плащат данъците, не те харесват е защото това е твоето поведение. Това е поведението на различните, а то е в ущърб на обществото.
37
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то кой плаща данъци освен тия с 500лв заплата в бг
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази държава всеки, койно може- краде. Колкото са по-богати, толкова почвече крадат...национални особености! Затова хората масово бягат от тук и след 30 години ще останат само крадците.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е скъп и високо квалифициран счетоводител знаещ финансовия закон и всичките му "вратички" като пете си пръста.
34
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 5 години
офф 100к, ами онези милярди от КТБ? Ами необлагаемите милиони евра, по кутии, на онези парвенюта? Ами Гинка? Не знам, всяко чудо за 3 дни...много жалка картинка...
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с новия бай брадър сега ще изплати данъка от стария бай брадър
32
1
 
24
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Азис са го хванали за показване и ПР. На колко олигарси им се разминава не е истина. Ако така се работи срещу всички със задължения ще цъфнем и вържем, но рязко ме съмнява
31
26
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
Чета смешни коментари, средния българин си бил плащал всичко, хахаха. Точно средния българин не плаща нищо, няма здравни осигуровки, почти винаги работи или без договор или на минимален такъв за да не плаща, на колата данъка не плаща и когато това са 2млн души то резултата е най-малко такава укрита сума 2000000000, която нито Азис нито Ветко могат да покрият. Сами сме си виновни за л---та, ако всеки плащаше и щеше да държи сметка а сега е шушумига щото могат да го олепат и средния българин.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Азис знаем какво пее а НАП на азис какво пее- как боли в сметката бръкни, и дълга плати, защо го направи, защо сметките не си оправи
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Андрец си ти Хитрешко!
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Решението е да се намалят данъците и да се увеличат глобите при неплащане на данъци.Ако данъците са ниски а глобите за неплащане са високи то молако хора и фирми ще укриват приходи.Редно и ДДС да не се начислява върху храни, книги, лекарства, учебници и тн
27
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По закон за ромите няма данъци. Азис е невинен.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пари са инфраструктура, здравеопазване,сигурност, като излезете от скъпите си къщи,като слезете от колите си стъпвате в л.на, това е защото всеки крие данъци, да не се мине.
25
1
 
24
 
! Отговори
до 22 преди 5 години
Азис е НЕКОИ само за чалгарите.Бил от ...мъже-певци в България...вие като пес на месечина.Имаме много ама много по-добри мъже певци от него-българи.А той дори не е такъв.
24
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАП да погне всички чалгари.
23
1
 
39
 
! Отговори
Само да питаме.. преди 5 години
А, Лукойл плаща ли си данъците,или още я кара по "братски"???!!!
22
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
23 - Азис може да е всичко, но не е никой. на път беше да влезе в Парламента, малко не му достигна. дали го харесваме или не е друг въпрос. Но е страшно известен. Показателно - той един от малкото мъже-певци в България. А факта, колко пари получава за участие определено демонсрира, че не е "никой". ще те помоля да си по-внимателен в изказавнията си
21
1
 
33
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Какво значи - преките задължения не са кой знае колко много -през чия призма не са много пари 100 000 лева? Средният Българин получава окоол 600 лева месечно въпреки това си плаща като поп, а Азис изкарва 20 000 от едно участие и не може да плати 100 000 лева? Да, ако ги смятаме през призмата на БВП не са много, но ако ги смятаем през призмата на беднотията на българина, са ужасно много пари.