Братя DJ с (не)очаквано добра комбинация от фолклор и електронна музика

Парчетата имат политическа нотка и целят да обединят целия народ
3 окт 2018 11:07,
1

Мнозина се опитват да възродят родния фолклор, като се опитват да го модернизират и направят привлекателен за младата аудитория. Вече сме чували различен аранжимент на емблематични фолклорни песни, които с лекота стават неизменна част от репертоара на нощните клубове.

Двамата братя DJ Иван и Ангел Петкови успяха да завладеят нощния живот с ново съчетание на електронна музика и фолклорни елементи.

"Създадохме този проект през 2015 година. Искахме да създаваме не просто музика, а и култура. Парчетата ни имат политическа нотка, тъй като пейзажите в клиповете ни правят сериозна заявка за обединение на целия народ. Работим в колаборация с една дама от "Мистерията на българските гласове". Тя и един флейтист дават идеи кои народни песни да работим, тъй като познават жанра. А ние добавяме електронното", отбеляза Иван в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Той смята, че фолклорът трябва да се поддържа и да се осъвременява, за да се запази.

"Болни сме от хроничен национализъм. Това се подхрани от детството ни в Германия. Никога повече не искаме да емигрираме. На път е втори албум с име "Future Folk". Нека да не се бърка с поп фолка. Нямаме нищо общо с този стил", подчерта още DJ-ят.

"Искахме да подбудим младите хора. Не искаме да се сравняваме с будителите от миналото. Сравнението с тях би било пресилено. Но хората много харесват възрожденските мотиви в песните ни. Наскоро бяхме на участие във Варна. Хората в клубовете се хванаха на хоро, щом включихме в микса народни мотиви", добави Ангел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
да направят и ремикс на новите тави на епизод, мамини благи обединители.