Омраза към различните? Певицата Прея стана обект на расизъм

Изпълнителката е получавала заплахи в социалните мрежи
5 окт 2018 13:00,
182

Расизмът и неговите проявления рядко се слагат в графа "важно" от дневния ред.

Въпросът за толерантността винаги поляризира обществото и макар и да сме все по-либерални към заобикалящия ни свят, нещата изглежда все още буксуват на място.

Пореден случай на расизъм у нас. Този път коментар и заплахи са отправени към певицата Прея, която е била тормозена от ром в социалните мрежи.

"Историята е по-забавна, отколкото звучи. В същото време в дълбочината си съдържа притеснителен проблем. Станах обект на расистки коментари от човек, който също съм сигурна, че е ставал обект на расистки нападки всеки ден от живота си. Той също е представител на малцинство - всъщност човекът е циганин", обясни певицата пред Bulgaria ON AIR.

В продължение на два месеца певицата прогресивно е получавала расистки нападки и заплахи от бургазлията, който към този момент вече е спрял да я тормози.

"Цветът на кожата ми беше замесен. Получих заплахи, че ако се озова в неговия район - в Бургас, ще ми се случат неприятни неща, защото съм черна. Реално случката е лишена от всякаква логика", допълни още Прея.

Тя си призна, че в последните няколко години е нямала подобни проблеми на расистка основа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е форма на расова дискриминация към момичето!Просто, ромчето така е изразява любовните си чуства и симпатии към нея, за да привлече вниманието й!!!!!-))))))))
82
1
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
нека ви обясня, ако някой не го е направил веч преди мен. за *** (***) (тази дума може да бъде ползвана от всеки, включая ждурналята и в случая сегрегираната прея, но бива цензурирана в този форум, поради недоразбраната толерантност) и белите и черните не са хора, защото едните са "недопечени", а другите "препечени". само подопечените на бхк са били нормално опечени при направата им от Онзи Отгоре.
81
0
 
6
 
! Отговори
Тъмнозелен преди 5 години
Ей, така и не научихте какво е "расова" дискриминация. Въпросната дама не е от индо-европейската раса. *** е от. Така де.
80
3
 
3
 
! Отговори
не е ром преди 5 години
До БургасТова е оня,будиста,дето го хапят бубите по цялата глава!:)
79
2
 
1
 
! Отговори
*** преди 5 години
т/ъ/п
78
1
 
6
 
! Отговори
къв расизъм,бе преди 5 години
Щото цветния е ***,и я харесва,и не знае как да я свали,и почва да я притиска!Често срещано явление по тия земи!
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тая па е една певицаа -пази Боже ! добре ,че е цветнокожа та чалгаристан я забеляза , тук всичко що е различно от българското е на почит- то халваджани,то башари,то етиени,то хилди,то памбоси
76
2
 
11
 
! Отговори
Бургас преди 5 години
До CAMBODIA POWER:Ти не си българин, ти си РОМ! И те хапе щъркела, дори цяло ято щъркели.
75
3
 
11
 
! Отговори
д-р Исня преди 5 години
До Бау"Ром расист си е оксиморон ..."Цветните са най-големите расисти! Видят ли бял - докато не му таковат таковата, не мирясват!
74
2
 
7
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Схемата с бежанците и расизма в Европа ще ви стане ясна, когато се запознаете със свещените книги на юдеите, Тората открито заявява, че всички които не са еврей не са хора, и в нея е записано пророчество, че Европейците ще се смесят с арабите, пророчеството се изпълва вече. Като си построят храма, след като избият всички палестинци, ще дойде техния месия, като в Християнството и Исляма се смята за Антихриста. Всичкото това са измишльотини, но притеснително е, че те сериозно го вярват.
73
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На това объркано момиче цветът на кожата му е най-малкият проблем.
72
1
 
15
 
! Отговори
Истината преди 5 години
До Бялата Раса: Евреите не са бели, а семити.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е грехота е да не използваш рекламното си конкурентно предимство във времената на миту-то. Естествено, че е някаква жертва- има си хас.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"това е днешния свят, които сами си го направихме такъв."Сами? Ако беше така и сами щяхме да си го оправим. Направиха ни го такъв, за да изчезнем.
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Излиза, че ромите са расисти.Не са, но се чувстват собственици на държавата.""Ромите" са най-големите расисти. Ром = човек в езика им. Сиреч, другите не са хора за тях. Те са "гаджо" - презрително за не-роми. Същото като гай-джин при японците и "гой" при едни хора от пустинята. После европейците били расисти.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 68 , Понеже това е сороска медия , затова . Даже в новината за сириеца не беше казано , че е бил с дете на 1 годинка и че битият всъщност е арабин нападател. Фалшива медия корумпирана.
67
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринъНапротив, ако прочетеш внимателно - момичето казва, че расистът е ***, не българин
66
1
 
19
 
! Отговори
Българинъ преди 5 години
ЗАЩО питам, продажните ни медии с дни вече плачат на "певицата Прея, жертва на расизма на българите", а нито думица за наръгания с нож Българин на Витошка в понеделник вечер от банда араби, или за нападнатото посред бял ден в София младо семейство от гнусeн сириец? ЗАЩО?
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майка Джамайка юбреее
64
0
 
18
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Ром расист си е оксиморон ...