Омраза към различните? Певицата Прея стана обект на расизъм

Изпълнителката е получавала заплахи в социалните мрежи
5 окт 2018 13:00,
182

Расизмът и неговите проявления рядко се слагат в графа "важно" от дневния ред.

Въпросът за толерантността винаги поляризира обществото и макар и да сме все по-либерални към заобикалящия ни свят, нещата изглежда все още буксуват на място.

Пореден случай на расизъм у нас. Този път коментар и заплахи са отправени към певицата Прея, която е била тормозена от ром в социалните мрежи.

"Историята е по-забавна, отколкото звучи. В същото време в дълбочината си съдържа притеснителен проблем. Станах обект на расистки коментари от човек, който също съм сигурна, че е ставал обект на расистки нападки всеки ден от живота си. Той също е представител на малцинство - всъщност човекът е циганин", обясни певицата пред Bulgaria ON AIR.

В продължение на два месеца певицата прогресивно е получавала расистки нападки и заплахи от бургазлията, който към този момент вече е спрял да я тормози.

"Цветът на кожата ми беше замесен. Получих заплахи, че ако се озова в неговия район - в Бургас, ще ми се случат неприятни неща, защото съм черна. Реално случката е лишена от всякаква логика", допълни още Прея.

Тя си призна, че в последните няколко години е нямала подобни проблеми на расистка основа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
11
 
! Отговори
БЕЛИЯ ЧОВЕК преди 5 години
До Пешо-Няма лошо да сисист.Да си расит значи да обичаш своята раса и да сключва брак с хора от твоята раса нищо лошо няма в това.Расисти са жълтите и то най-гоелмите,расисти са турците в Турция ходи и виж турците как се отнасят с тамошните си циганНи и с кюрдите и за това там има ред.
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БЕЛИЯ ЧОВЕКНе е сигурно за Попа и Джаза.
61
6
 
22
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Това получаваме като благодарност от негъркатa Прея, наричана още и Певицата (с пълен член) Прея! Прибрана и отгледана от народа на България, се нахвърля да обижда Българите по всички медии, защото един МАНГAЛ я бил погледнал накриво по фейсбука! Жалка африканска вoня, махай се от държавата ми!
60
3
 
24
 
! Отговори
БЕЛИЯ ЧОВЕК преди 5 години
До 56 Ако ги нямаше черните нямаше да има поп,рап,джаз,,, А Ако ги нямаше белите(германци,скандинавци,англичани,евреи,французи,и др. сега нямаче да има коли,самолети,ракети,медицина,влакове,телевизори,телефони,дрехи,изобразително изкуство,калсика музика,трактори и комбаини,автобуси,интернет и компютри,аудио системи,небостаргачи,уреди за бита-хладилници,печки,перални,бормашини,резачки за дърва,ъглошлайфове,медицина-фармакология,осветление-ток,ГПС системи,козметика,хр.промишленост,ТВ-Сателит и др
59
0
 
15
 
! Отговори
Мдааа преди 5 години
Ония, с кривите клюнове заносове, които са по-малко от 2% от световното население, но контролират над 98% от медиите няма да мирясат докато и последния Българин не бъде затрит, а територията на България усвоена.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичко пропя,всичко изкукурига
57
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕКоментара ти показва единствено ниското ти IQ и комплекс за малоценност.
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурен съм, че "певицата" е направила още хора расисти с изтъркатаната и досадна карта на расизма.
55
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 51Ако ги нямаше сега нямаше да има рап, рок, джаз и други музикални жанрове.
54
4
 
8
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Различните се определят като ПОЛ , а не като цвят и визия . Прея няма защо да се представя като жена , след като има в гащите си мъжки полов член .
53
4
 
14
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Тази па много важна. В руско- турската война, *** не са се били тук, така че тя права няма за да говори. Прави си евтин пиар, всичките певици и танцьорки станаха, няма кой памук да бере вече.
52
3
 
16
 
! Отговори
жендър преди 5 години
в този сайт като ви изтрият, това не само е дискреминация, но и нарушаване на Българската конституция и свободата на словото, чудя се кога ли ще се намери някой да ги осъди! иначе, по темата - много грозна жена, не знам, защо си мисли, че не е харесвана заради расата ти, при положение, че чисто и просто е грозна като смърта!
51
14
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Леле, и в този чат е пълно с неандерталци-расисти!
50
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На черните им дай само да паразитират на гърба на белите да ги обвиняват в расизим и те да са с привилегии.
49
0
 
21
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
За да се оплаква по медиите от някакъв фейсбук-навлек, тази млада жена съвсем се е комплексирала.Защо не подаде жалба в полицията и въпросния "расист" ще го привикат веднага...Въпросът беше риторичен! В полицията нямаше да подхванат темата за шоубизнес, таланти, бъдещи планове, и нямаше да и гъделичкат самочувствието с изтъркани шаблонни лафове на които се радват себеподобните и.Целта тук е покрай малката кокошкарска история да си поговорим за другото-за истинската причина за този досаден шум
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43Аз, пък, мечтая да живея в културна България. Чак мултикултурна - няма нужда...
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагла въглищарка е тази певица.
46
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм расист, в закона не е забранено това.
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
грозна и неприятна
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бял обижда черен има дискриминация,а когато черен обижда с бял *** няма дискриминация.Да не забравяме че това континент на белите, който не му харесва знае къде е Африка