Омраза към различните? Певицата Прея стана обект на расизъм

Изпълнителката е получавала заплахи в социалните мрежи
5 окт 2018 13:00,
182

Расизмът и неговите проявления рядко се слагат в графа "важно" от дневния ред.

Въпросът за толерантността винаги поляризира обществото и макар и да сме все по-либерални към заобикалящия ни свят, нещата изглежда все още буксуват на място.

Пореден случай на расизъм у нас. Този път коментар и заплахи са отправени към певицата Прея, която е била тормозена от ром в социалните мрежи.

"Историята е по-забавна, отколкото звучи. В същото време в дълбочината си съдържа притеснителен проблем. Станах обект на расистки коментари от човек, който също съм сигурна, че е ставал обект на расистки нападки всеки ден от живота си. Той също е представител на малцинство - всъщност човекът е циганин", обясни певицата пред Bulgaria ON AIR.

В продължение на два месеца певицата прогресивно е получавала расистки нападки и заплахи от бургазлията, който към този момент вече е спрял да я тормози.

"Цветът на кожата ми беше замесен. Получих заплахи, че ако се озова в неговия район - в Бургас, ще ми се случат неприятни неща, защото съм черна. Реално случката е лишена от всякаква логика", допълни още Прея.

Тя си призна, че в последните няколко години е нямала подобни проблеми на расистка основа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
26
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 години
вервайте ми, напрежението вече е толкова високо, че Европа така ще се прочисти, че и Холокоста ще бледнее, токритият въпрос е Африканците и Ислямистите, ще прочистата белите или обратното. за момента белите губят - в Хачбург миналата седмица свалира кръста на църква на столетия и й сложиха полумесец - това не без участието на бели предатели!!
22
3
 
6
 
! Отговори
97900 преди 5 години
Затова нямаме проблеми с мигрантите, ако преминат разни динкуфци, пери и подобни, нашите *** тигри ги налазват и прогонват.Да живее България!
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова съм против да има "бежанци" в България идват ти в страната и се позва с обвиненята в расизъм .
20
1
 
28
 
! Отговори
стодо офцъи преди 5 години
Сорош плаща за да Ви промиват мозъчетата, че сте расисти, хомофоби, ксенофоби, сексисти, ислямофоби, хитлеристи и т.н. и така ще е докато се самозатриете, не случайно хилядолетия това са били идеалите на тази демографски групи, които ще оцеляват. така, че хранете чуждите деца с данъците си, назначавайте по квоти за разнообразие, а не по качества и си трайте!
19
0
 
21
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
ДО Пънг Хънг НгеНачина по който расъждаваш предполага твоята национална принадлежност, явно си номад/ром/азиатец. Българите масово антропологично и генетично са европейци, с много малки примеси. Хубаво е да се запознаете с последните научни изследвания преди да пропагандирате стари пропаганди наложени от великите сили в силно манипулираната ни история. Понеже историята не е точна наука, и борави с текстове повлияни от политическата обстановка, има свойството да се променя и надгражда.
18
1
 
23
 
! Отговори
Аззз преди 5 години
Има една функция "блокиране", вместо да се чуди какво да измисли, че да я покажат по телевизора, да се хване на някаква работа.
17
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази какъв го дири в България? Чак и в расизъм ни обвинява.
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните пет минути слава и коя тая Прея та смята, че има прояви на расизъм точно пък срещу нея.
15
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
расизъм има , хомофобия също,стига с тая омраза , приемете че не всички са като вас или разсъждават като вас, ако си гей , лесбийка , трансджендър , би , асексуален , с различен цвят на кожата или с някакво увреждане си отхвърлен от обществото
14
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилото е че когато бял човек обижда дори неволно и/или несъзнателно на тема етнос е расизъм, което е много лошо, но обратно когато етноса обижда бял човек или някой от различен етнос на неговия, е отстояване на права и е похвално - това е днешния свят, които сами си го направихме такъв.
13
1
 
31
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Ами нормално, афроАмериканци в България нямаме, тук там ама рядко може да видиш африканци, патагонци също нямаме нито пък папуаси, би било страно да правим филми с такива.
12
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Добър ден! ромите даже са по-големи расисти.
11
25
 
10
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
За пореден път констатирам, че тук е пълно с болни мозъци !!!
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фд самочувствие, простащина + "културни особености" (предават се генетично).
9
1
 
56
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Дори и българо/африканците не познават бащите си, това е прекалено забавно.А това, че цветнокожите са големи расисти въобще не е тайна, но никой не е по-голям етно-центрист от народа на Израел
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фдВторото
7
49
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората в България са расисти.Ние даже във филмите нямаме афроамериканци или роми.
6
0
 
72
 
! Отговори
фд преди 5 години
В един магазин въпросното момиче говореше толкова високо по телефона, че чак мислите не си чувах. Така и не разбрах това самочувствие ли беше, или простащина...
5
3
 
45
 
! Отговори
дедо Пешо преди 5 години
До АнонименИзлиза, че ромите са расисти.-----------------------Не са, но се чувстват собственици на държавата. Скоро и нас ще подгонят.
4
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намерил е бургазлията някой по-черен от него и ето резултата.