Отиде си оперната легенда Монсерат Кабайе

Примата е починала на 85 години в Барселона
6 окт 2018 10:45, Петя Славова
33
Отиде си оперната легенда Монсерат Кабайе
Снимка: архив, Булфото

Известната испанска оперна певица, сопраното Монсерат Кабайе, почина на 85-годишна възраст в Барселона, предаде Франс прес.

"Тя се спомина тази нощ в болница Кант Пау", заявиха източници от лечебното заведение пред агенцията. Прощаването с Монсерат Кабайе, която от години имаше здравословни проблеми, ще се състои в неделя, а погребението й - в понеделник в каталунската столица, предаде БТА.

Оперната прима стана световноизвестна през 1965 г., когато замести американката Мерилин Хорн в постановката на операта "Лукреция Борджия" в Карнеги хол в Ню Йорк.

В репертоара й са повече от 125 оперни партии. Монсерат Кабайе е печелила няколко награди "Грами", включително и за най-добро вокално соло през 1969 г. През 1988 г. тя издаде съвместен албум "Barcelona" с вокалиста на група "Куин" Фреди Меркюри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много тъжно Монсерат да почива в мир.Днешната уж много напреднала епоха е един връх и култ на филистерството и постедствеността който не произведе и един велик човек а само тъпче на едно място и имитира великите хора от миналото.През 20 и 21 век нямаше нито едно велико откритие във физиката дори всичко свърши с първите му десетилетие а за изкуство и други области да не говорим.Даже в политиката всички са много напрегнати но следват все учения от 19 и началото на 20 век обаче няма нищо ново.
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 4 Що обиждаш най-великият вокалист за всички времена, бе олигoфрен? Какво като е бил бисексуален. Хората го обичат не заради това с кого и коя си е лягал, а заради гласа му и музиката му.
4
31
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Велика! И докрай отказваше да изпълнява "Барселона" с друг партньор, освен Фреди. Педи Меркюри и Монсерат Каберне!
3
0
 
33
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Тъжно. Светът взе да губи много таланти и велики хора, а нови такива като че ли не се раждат. Или поне не толкова.
2
0
 
39
 
! Отговори
мак преди 5 години
Светът на операта загуби един голям глас. Монсерат, почивай в мир.
1
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв глас само имаше тази жена! Да почива в мир!