25 г. на сцена – грандиозен концерт на "Чинари"

Събитието ще е на 10 декември в зала 1 на НДК
22 окт 2018 12:15, Анисия Иванова
3

1733 гледания   |  Още видео

Ансамбъл "Чинари" ще отбележи 25 години на сцена с голям концерт, който ще се проведе на 10 декември в зала 1 на НДК от 19:30 ч. Пет спектакъла ще бъдат събрани в едно, а двете част ще бъдат разделени с антракт.

От 3 години трио "Булгарина" е част от ансамбъл "Чинари". Любомира Павлова, Радостина Николова и Деница Дончева гостуваха в "България сутрин", за да разкажат повече за себе си и предстоящото грандиозно събитие.

"Ансамбъл "Чинари" има доста какво да покаже за тези 25 години. В първата част ще влязат спектаклите "Магията на танца", "Траките", "Мистичен ритъм", а във втората - "Възрожденски разкази" и "Ние българите", разкриха момичетата от триото.

Любомира, Радостина и Деница подчертаха, че мисията на ансамбъл "Чинари" е да запази традиционния фолклор, но и да погледне към новото. За тях е много важно българският фолклор да се развива и да успеят да го предадат на колкото може повече хора.

Момичетата определят влизането си в легендарния ансамбъл "Чинари" като сбъдната мечта и приемат колегите си като семейство.

Трите споделиха пред Bulgaria ON AIR, че индивидуалната подготовка е много важна. Всяка поддържа гласа си вкъщи, а заедно репетират по час-два и опитват постоянно да надграждат.

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 месеца
Аре пУснете нещо голо да гледами Чинарите бе
1
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 месеца
Преди имаше и - 25 години Народна власт - 25 години цирк...