Двуглас и автентична атмосфера възпяват Гоце и четата му

Теди Еротеева и сдружение "Хайдути" с нов проект
7 ное 2018 12:52, Анисия Иванова
0

Двугласно пеене, магическо усещане и автентична атмосфера от време на Гоце Делчев оживяват в новия проект на народната певица Теди Еротеева заедно със сдружение "Хайдути", възпяващ войводата и неговата чета.

"Това е една много стара песен, която в България не беше толкова популярна, аз я чух от една македонска изпълнителка. Преди няколко месеца записах лайв как я пея в колата, докато пътувам и оттогава всички ми казваха "трябва да направиш тази песен" ", обясни изпълнителката в студиото на "България сутрин".

Клипът е заснет в Мелник, близо до Роженския манастир. В тунели, които са копани на ръце. Певицата сподели, че хората с отворени обятия са посрещнали екипа и са позволили да се снима вътре, за да се покаже красотата на местата, на които е бил Гоце Делчев.

Във видеото участват мъже и жени от сдружение "Хайдути".

"Те са с изцяло автентични дрехи, автентични оръжия. Много държаха да подберат точните дрехи за самия период. Няма нищо съвременно и това допринася за красотата на целия проект. Самото сдружение пази историята и я предава на младите", обясни изпълнителката пред Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари