Звукът на Япония с ритъма на барабанистите Ямато

Музикантите с поздрав преди изявите им във Варна и София
13 ное 2018 15:07, Петя Славова
1
Звукът на Япония с ритъма на барабанистите Ямато
Снимка: Дюкян Меломан

Преди броени дни японските барабанисти Ямато изпратиха специален поздрав за почитателите си в България.

Те очакват с нетърпение срещата си с публиката във Варна на 13 ноември в ДКС и в София на 18 ноември в зала 1 на НДК.

 Физическата им подготвка е от огромно значение за множеството спектакли от турнето им и затова те са безкомпромисни в ежедневните тренировки. Целта им е да сътворят празник навсякъде, където стъпят със своя нов спектакъл   - The Challengers World Tour!


Тайко перкусията не е просто перкусионна музика за японците. Звукът на барабаните тайко е в дълбока връзка с японския дух. Японците го чувстват, като слушат барабаненето. Но дори не само звукът, а и самият тайко барабан може да изрази японския дух.

Има повече от 10 000 различни тайко групи в Япония. Всеки малък град или селище има своя собствена формация. Те изпълняват своя програма по време на определени фестивали. И имат собствен ритъм. Този ритъм се възприема от всички - от деца до старци. И е нещо като сърцебиене. Тайко перкусията е като вид разговор.  Барабанистът говори с барабана постоянно. После се опитва да комуникира и увлече публиката. Това е изумително и може да се усети с всички сетива по време на концерт на Ямато.

Японските барабанисти искат да празнуват живота с хората, които искат да почувстват тайко перкусията. Те смятат, че е лесно човек да усети силата на звука на тайко, защото все пак всеки има сърдечен пулс.

Ето какво заявяват самите барабанисти: “Винаги, когато се изправим пред публиката, очакваме ново интересно пътешествие. Ние не просто изпълняваме програмата си, а се стараем да увлечем зрителите и даваме всичко от себе си.”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Невероятно изживяване. Бих отишла втори път на техен концерт.