BabsBG... В търсене на музикални баби за рок банда

Казанлъшкото читалище "Искра-1860" на лов за таланти
15 ное 2018 13:30,
8
BabsBG... В търсене на музикални баби за рок банда

"Бъди звезда на 70"  – един проект, насочeн към жени в златна възраст, с цел създаването на вокална група с култовото име "BabsBG".

Tърсим смели, "живи" баби, които пеят вярно, искат да се забавляват, пластични са и амбицирани да създадат нещо ново", заяви ръководителят на проекта, глас от "Music Idol" и възпитаник на руската музикална академия "Гнесен" - старозагорецът Стоян Петров.

В търсенето на креативни и талантливи баби ще му помагат Теодора Иванова - заместник-председател на читалищното настоятелство и музикалният педагог Стефка Денева.

Амбициозният проект цели да се създаде певческа и танцова артистична музикална група от шест, осем или 12 жени, на възраст около и над 65 години, които да бъдат предизвикани да изпълняват модерни, но специално аранжирани за тях, поп и рок парчета, както и техни кавъри. За целта вече работят група композитори, които да адаптират музикален репертоар за бабешката група.

Организаторите са убедени, че групата "BabsBG" ще може да се изяви на голямата сцена още в началото на следващата година и целят от самодеен местен проект да се превърнат в национален.

"Започваме с баби, след време групата може да приеме и дядовци", увериха от читалището.

Набирането на смелите баби ще стане със специален кастинг, за който вече тече рекламна кампания със специални плакати, вдъхновени от младостта на бабите и с творческо намигане.

Прослушванията ще се проведат на 1, 2 и 3 декември в читалище "Искра - 1860", като кандидатките трябва да се подготвят с песен, която да изпълнят акапелно, кратко стихотворение и интервю с журито.

Записванията за участие в кастингите могат да се правят в Читалище "Искра-1860", гр. Казанлък, или на телефон 0896 69 05 26.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
г-н Зографски преди 5 години
Така и не спря да ме смайва липсата на "топки" у българина. Всеки много разбира, размахва пръст, заявява безпочвени тези и накрая това бленувано мъжество, което демонстрира, се отстоява с "Анонимен". Дерзайте, Уважаеми, Анонимни :)
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато един певец(като този) не може да се реализира като докаже и наложи себе си като такъв, започва да търси пет минутна слава с безсмислени ...проекти на чужд гръб.Да взима направо бабите които правят една просташка реклама на марка кафе, натрапвана телевизията.Не се научиха поръчителите на реклами да рекламират с финес и това си е.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Може да поканят Лили Иванова."---"Проектът" е за баби, а ЛилитУ е ПРАбабата на българската естрада. Няма да прекаляваме, я!
5
0
 
2
 
! Отговори
Баба Генка преди 5 години
Ееее,точно ся ли ки терате баби,наближава сезона на бишетата,нема да моа да участвам
4
0
 
7
 
! Отговори
:))) преди 5 години
Мутафова е навита.А Муки още повече.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стоян Петров нереализиран певач чалгар.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да поканят Лили Иванова.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само им е до песни и танци на бабите...