Един от най-добрите диригенти за първи път у нас

Финландецът Юка-Пека Сарасте с концерт на 30 ноември
29 ное 2018 09:45, Петя Славова
1

Един от най-добрите диригенти на своето поколение - финландецът Юка-Пeка Сарaсте, ще изнесе първия си концерт у нас на 30 ноември в зала "България", предаде Bulgaria ON AIR.

Звездният маестро застава пред Националния ни оркестър с програма, която отлично илюстрира неговите широки музикални интереси. Концертът е част от програмата на Софийската филхармония по повод 90-тата ѝ годишнина.

Финландският маестро Юка-Пека Сарасте е известен със своя перфекционизъм и забележителна музикална дълбочина. Започва кариерата си като цигулар, а по-късно учи дирижиране в прословутата академия "Сибелиус".

В концерта на 30 ноември са включени "Симфония концертанте" на Моцарт, "Дъмбъртън оукс" на Игор Стравински и "Първа Симфония" на Ян Сибелиус.

В концерта участват група студенти, който ще свирят като солисти. Освен регулярен симфоничен концерт, това е тренировка за младите таланти.

Юка-Пека Серасте е работил с едни от най-големите оркестри в света. Той е главен диригент на Радио симфоничния оркестър на Кьолн. Освен това проявява интерес и към преподавателската дейност, предаде Ива Григорова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари