Юбилей: Операта "Евгений Онегин" от Чайковски - 1 век на сцена

Постановката ще бъде представена в Софийската опера и балет на 10 февруари
8 фев 2019 15:30, Анисия Иванова
2

Два века след написването на операта "Евгений Онегин“ от Чайковски, постановката отново ще бъде на сцената на Софийската опера и балет на 10 февруари.

Постановката е на Вера Петрова и открива сезон 2016/2017. Спектакълът разказва историята като един сън на Онегин. Ритъмът в първо действие е по-бавен, а в следващите действия се разразява буря от чувства.

В постановката играят главно млади артисти. Като Ларина зрителите ще видят Александрина Стоянова Андреева, Татяна е Стефани Кръстева. В ролята на Олга е Виолета Радомирска, а Атанас Младенов е Евгений Онегин. Жорж Димитров е диригент на спектакъла.

Оперната певица Стефани Кръстева бе категорична в "България сутрин", че вълшебната музика на Чайковски грабва съзнанието от самото начало.

"Не ни остава време да се замислим колко е сериозна операта. Аз играя ролята на Татяна - любимата на Онегин. Тя още като малко момиче живее в изолирано общество, потънала в своите романи. От съвсем малка мечтае за истинска и неподправена любов", сподели певицата пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че не може да остане безразлична към своята роля, защото често открива себе си там.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си как преди години един беше поканил видния български културтрегер професорчето Мишо Неделчев на концерт на знаменития руски цигулар Виктор Третьяков. Онзи отказал с думите "Руски цигулар! Не!". А за Витя Гидон Кремер бил казал, че ако се съберат всички велики цигулари на ХХ век, за да свирят концерта на Брамс, би избрал да слуша него! Разказах това за да ви светна какво представлява дясната част от интелектуалния каймак на опростачената нация!"Евгений Онегин" ли?
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Татяна не е любимата на Евгени(й).Точно обратното - той я забелязва, чак когато след години е станала съпруга на богаташ.