Rammstein разгневиха евреите, експлоатират Холокоста в нов клип

Еврейски политици заклеймиха видеото на германците
28 мар 2019 21:13,
109
Rammstein разгневиха евреите, експлоатират Холокоста в нов клип
Снимка: кадър Youtube

Rammstein никога не са бягали от щекотливите теми. В последните над 20 години германската банда е покривала теми като садомазохизъм, инцест, некрофилия, пиромания, канибализъм и сексуално насилие.

Най-новата тема, с която музикантите разгневиха част от обществото е засегната в промоционален клип, в който членовете на бандата са облечени с униформи от концентрационен лагер.

В краткото видео, което Рамщайн публикува в Twitter и YouTube, членовете й могат да бъдат видени с примки около врата и са облечени в раираните униформи, които жертвите на холокоста са носели в лагерите на смъртта.

Върху един от тях се вижда и жълтата Звезда на Давид, която евреите са били принудени да носят от нацистите.

Еврейски групи и политици бързо заклеймиха видеото, твърдейки, че Rammstein са "отишли твърде далеч".

"С това видео групата настъпи линията", заяви пред "Bild" Шарлоте Кноблох, оцеляла от Холокоста и бивш президент на Централния комитет на евреите в Германия.

"Инструментализацията и тривиализацията на Холокоста, както е показано в клипа, е безотговорно", добавя Конблох.

Феликс Клайн, начело на правителствения кабинет за борба с антисемитизма, заяви, че ако Холокостът е използван като тема, само за да поощри продажбите, то тогава "това е безвкусна експлоатация на артистична свобода".

Говорител на мемориала "Яд ва-Шем" в Йерусалим обясни, че от организацията са призовали артистите да се отнасят с паметта на жертвите на Холокоста с уважение.

"Яд ва-Шем" не критикува артисти, които използват сцени от Холокоста, но те не бива да обиждат или омаловажават паметта на трагедията, допълват още от организацията.

Нито Rammstein, нито звукозаписното студио са коментирали краткото видео.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
21
 
9
 
! Отговори
Германофоб преди 5 години
Германците не само са избили милиони евреи, а още милиони руснаци, поляци, украинци, недъгави, роми. По време на окупацията на Гърция от глад умират над 300 000 гърци. Десетки френски села са били изтрити от картата. Ротердам, Ковънтри и Варшава в руини. Сега да не се правят на ощипани и на ни лук яли, ни лук мирисали, а да развързват кесията. Целия им излишък да отиде за обезщетения на пострадалите държави. В противен случай пак ще се веят съюзнически знамена над руините на Берлин.
62
1
 
4
 
! Отговори
Тангра преди 5 години
До Анонимен 51Добре шорош
61
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го кажем направо - германците заслужават поклон до земята за това, което са. Приеха милиони несретници и низши същества, които хранят, обличат и за които се грижат, Похарчиха милиарди не за своите хора, а за наглеци, крадци и позьори, които се мусят на храната, която германците им дават. Старите германци останаха без грижи, без сигурност, броят стотинките си. И пак са ви виновни. Няма такава неблагодарност, няма такава омраза, няма такава вътрешна грозота.
60
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига с тия евреи бе!Как пък хитлер е избивал само евреи и роми!Защо не е избивал унгарци, алжирци или китайци!Само евреи и роми!Явно има защо!С какво евреите са повече от останалите народи, че трябва 100 години да им слушаме глупостите?!
59
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите сме спасили 50000 евреи...Някой от вас да е чул за нещо положително от това?!Някой от тях да инвестирал в България?Да е подпомогнал нуждаещ се?А...да...Гад Зееви приватизира Балкан за 150000 долара и после осъди България за милиони...
58
1
 
14
 
! Отговори
агитпроп преди 5 години
Вече е публикувано цялото видео. Около 10 минути. Посветено е на историята на Германия.
57
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Холокост никога не е съществувал....бай дъ уей....Евреите са виновни за всички беди по света...
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 61Не ги оправдавам ама това което са правили се е случило преди 70-80 години.А това което правят черните расисти над белите хора са случва сега.Та с какво черните расисти са по-различни от белите расисти?В Европа 40 години се води кампания колко е лошо бешите жени да са майки и съпруги и колко правилно е да са лесбийки,*** и мъжемразки.Все пак айо се реши на деца е добре да бъде с черен или цветен.Ами плановете за създаване на двукрак *** с IQ около 70-послушни ***?
55
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе този Холокост евреите ли са го патентовали? Само те ли имат 100%права върху него? Само евреи ли са избити там? Няма ли и жертви от други народи? Кой им е разрешил на евреите да патентоват холокоста? Докато ще търпят народите подобно робство? Не е ли българският народ загубил повече от втората световна война? Евреите не са ли спечелили най много? Дори и една ЕВРОвизия ли не можем да видим на спокойствие без да ни набутат евреи в нея?
54
1
 
6
 
! Отговори
Фашистки-внук...... преди 5 години
Фашистки, и, фашисти,.На, шоо- бизнеса, нямате- нищо,.А, еврейска- вяра,.Се- взема, само- със, подкуп ,...Запомнете- това....Едно- д. Мож.Д.диска.Трет.четв.Да-го-напра...Пето, от- 11 Септемврй,.Има, и- нови- светци,.
53
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да кажем за тези, които са съучасници в геноцида над белите хора? Във възрастовата група под 18 години в Германия, етническите германци са малцинство. Така е и във Франция, и в Англия. Този, който извършва тих геноцид над европейците с нищо не е по-добър от т.нар. "хитлеристи". Напротив, прави същото, но има картбланш да го прави, даден му от едни "победители" и "жертви". Хората в Европа обаче започнаха да изтрезняват. И ще търсят вината.
52
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички които оправдават хитлеристите стават техни съучастници...
51
5
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен"Форума е пълен с фашизирани нацисти...да горите в Ада дано..."Само след вас,шороши и ционисти!Впрочем,какво ще каже "фашизирани нацисти"?Тавтология или ново понятие?
50
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм съгласен, че не бива да се неглижира това, което немците са причинили на евреите, но защо децата на немците платиха за това? Защо други геноциди се неглижираха? Защо трябваше да се води тази тиха война срещу белите хора и Европа да се превърне в Африка? Защо винаги трябва европейците да се чувстват виновни, а други убийци да имат картбланша да са герои и да имат целия медиен и политическо комфорт? Защо ние постоянно трябва да се борим за чужди интересие и да мразим себе си?
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега да обясниш какво е "нацист" и "фашист". Аман от лепене на етикети, които под 1% от населението знае какво са. Да не говорим, че "нацист" и една доста интересна терминология - за да не се каже "национал-социалист" (ааа, социализмът е хубаво нещо, другари), коминтерновските *** измислиха "нацист". Че инак как така и там и тук социализъм, пък единия лош, а другия хубав. Лепенето на етикети може да е забавно, докато не те хванат в манипулация и използването им за користни цели.
48
2
 
21
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До Анонимен"Това,което швабите причиниха на евреите и други народи,не трябва да се неглижира.."С оглед на случилото се през последните 70 години,швабите май са били прави....поне за евреите,де.
47
1
 
15
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Богоизбраните пак напомниха,че са Богоизбрани!И че са над всичко!
46
0
 
21
 
! Отговори
ss преди 5 години
Ми да си слушат Дана Интернешънъл, що гледат Rammstein!
45
0
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До Анонимен 47Така се нагнетява напрежение,което неминуемо ще избие в нов военен конфликт,ако тази ...толерастия продължава.
44
6
 
9
 
! Отговори
да се каже истината преди 5 години
Холокоста е раздут от съветската пропаганда за да заглушат убийството на 11000 полски военнослужещи в Хакин /Катин/. Ние даже в България чухме фриволни изказвания на Захарова преди две години. Иначе *** в Русия е *** дума, ама като е в чужбина трупат капитал на гърба на други далеч по-невинни народи.