За Великден: София Госпъл хор с голям концерт за празника

Бог съществува и е достоен за прослава, обясни Гери Балевска
16 апр 2019 13:34, Анисия Иванова
5

София Госпъл хор се готви за своя голям Великденски концерт, в който ще вземат участие повече от 60 изпълнители.

Всички те са част от него, а самият хор е основан преди само 6 години от диригента Гери Балевска. В началото в него са участвали едва 8 души. "Тази музика ме спечели с посланието за вярата, за надеждата, за свободата, която ни дава пеенето на тази музика и изразяването на вътрешната убеденост и вяра, че Бог наистина съществува и е достоен за прослава", каза Балевска пред Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че не е нужно човек да е член на църква или определена християнска общност, за да член на хора. С тази музика ставаме с едно сърце и една душа, каза Балевска.

"Това е моята цел, чрез съвременния стил госпъл музика, да създам едно общество от хора, които се обичат по между си, приятелско общество", обясни диригентът.

Гери Балевска обясни, че в госпъл музиката винаги има религиозна основа във всяка песен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Има хубави съвременни великденски песни като The Cry of Mankind, Christ Goodbye и т.н.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Да, нашето е гадну и скучничко, затова не го харесват младите. Няма грм дух, няма какво да те грабне... Има един брадясал дядо, който ако видя на улицата, ще избегна, защото прилича на сериен изнасилвач...
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1България не е православна държава.Ние сме част от Европа и сме католици.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Гери Балевска обясни, че в госпъл музиката винаги има религиозна основа във всяка песен".---А, Гери обясни ли откъде са корените на тази музика? :)И какво общо има тя с православието, което съхрани българския дух през вековете?Или, сега започваме да си търсим корените в Африка? :)Егати тъ.пия начим на подражание! Точно както едно време ни набиваха в главите да пеем "Катюша" и "Калинка мАя". :) А, сега афроамериканска "религиозна" музика! :)СМЯХ! (хи-хи!)